SON DAKİKA
Hava Durumu

Bunları yeni duyuyorum

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2018 22:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2018 22:13
“Her yangını söndürmek mümkündür. Ateş su ile, zehir panzehir ile, hüzün sabır ile, aşk ayrılık ile söner. Fakat kin ateşi asla sönmez. En kuvvetli rüzgâr, otların zayıfına kıymet vermez. Fakat hurma ağaçlarının en uzununu ve en kuvvetlisini devirir.” (Beydeba)
“Gökteki güneş akşam olunca batar, fakat kalplerdeki güneş hiçbir zaman batmaz. Senin ondan istediğin şeylerin en hayırlısı, onun senden istediğidir. Allah seni yarattıklarından uzaklaştırdığı zaman bil ki sana dostluğunun kapısını açmak istiyordur.” (Abdullah İskenderi)
“Herkeste olan dört şeyden dört şey meydana gelir. İnatçılıktan rüsvalık, öfkeden pişmanlık, kibirden düşmanlık, tembellikten de düşkünlük. Kanaatten nasibi olmayanı dünya zengin edemez. İyiliği gücün yetmezse kötülük yapma.” (Feridüddini Attar)
“Sevdiklerim göçüp gidiyorlar birer birer. Ay geçmiyor ki almayayım gamlı bir haber. Kalbim zaman zaman bu haberlerle burkulu. Zihnim düşünceden dağınık gözlerim dolu. Kaybetti asrımızda ölüm eski hüznünü, lakayt olan mühimsemiyor gamlı bir günü.” (Yahya Kemal Bayatlı)
“Akıllı olan her adam özür dileyenin bir suçu olduğuna inanır. Zehir balla, sevgi de düşmanlıkla beraber gelir. Ham düşünceleri ancak akıl pişirir. Yeryüzünde bütün ızdıraplar aza kanaat etmemekten doğar.” (Firdevsi)
“İnsan alışkanlıklarının çocuğudur. Adaletsizlik medeniyeti mahveder. Mağluplar, galipleri taklit ederler. Geçmişler geleceğe, suyun suya benzemesinden daha çok benzer. (İbn Haldun)
“Hayat inanan ve Salih ameller işleyenler dışında hiç kimsenin kazanamadığı bir oyundur. ‘Hayat kısa’ sözüne hiç itibar etmedim. Çünkü yeterince uzun yaşadığımı düşünüyorum.” (Aliya İzzetbegoviç)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.