SON DAKİKA
Hava Durumu

Bunları biliyor muyuz, Allah Resulü buyuruyor...

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2017 22:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2017 22:01
Sevgili okuyucularım.
Şanlı Peygamberimizin bazı mesajlarını sizlerle paylaşmak istedim. Allah Resulü şöyle buyuruyor:
"İnsanların en fenası birine ayrı, diğerine de ayrı görünen iki yüzlü insanlardır."
"Dört şey var ki bunlar kimde bulunursa halis münafıktır. Kimde bunlardan bir tanesi varsa, onu terk edinceye kadar nifaktan bir hasleti vardır. Bunlar  konuştuğu vakit yalan söyler, anlaştığı vakit anlaşmayı bozar, söz verdiği vakit sözünde durmaz, husumet ettiği vakit aşırı gider."
"Münafık iki sürü arasında dolaşan (yabancı) bir koyun gibidir. Bazen bir sürüye, bazen de öteki sürüye gider."
"Allah’ü Teala'nın olacağından (kopacağından) haber verdiği ve olacağından şüphe olmayan kıyamet gününde ilk ve son bütün insanların bir araya toplandığı vakitte bir münadi (çağırıcı) amelinde Allah'tan başkasını ortak eden (gösteriş ile amel eden) sevabını Allah'tan başkasından (yani gösteriş ettiği kimseden) istesin, zira Allah ortakların ortaklığından en müstağni olanıdır. Yani katiyen ortaklık kabul etmez diye çağırır."
"Dünyada iki yüzlü olanın, kıyamet gününde ateşten iki dili olacaktır. Dünyada iki yüzlü olanlar, kıyamet gününde ateşten iki yüzü olduğu halde haşrolacaktır. ( yani dirilecektir)."
"Bir hıristiyan (mesih) deccalden bahsederken, Allah Resulü çıkageldi ve, 'Bana göre deccalden daha korkuncunu size bildireyim mi' buyurdu. Biz de, 'evet bildir ya Resul Allah' dedik. Resulü Ekrem: 'Gizli şirktir. O da namaz kılan adamın, başkası görüyor diye namazını gösteriş ile süslemesi (daha ağır kılması)dır buyurdu."
"Bir koyun ağılına giren iki aç kurdun onlara zararı, haset ve mala düşkünlüğün Müslüman'ın dinine verdiği zarardan daha çok değildir. Gerçekten ateş odunu yakıp yediği gibi haset (etmekte) iyilikleri yer yok eder."
"Haset eden, koğuculuk yapan, falcılık yapan benden değildir. Ben de onlardan değilim. Mümin erkeklerle, mümin kadınlara yapmadıkları suçları isnat edenler (bu yüzden eziyet edenler) pek büyük bir yalan ve apaçık bir günah yüklenmişlerdir."
"Birbirinize hiddetlenmeyin, birbirinize haset etmeyin, kıskanmayın, birbirinize arka çevirmeyin, ey Allah’ın kulları kardeş olun. Bir Müslüman'ın  3 (üç) günden fazla din kardeşi ile dargın durması helal olmaz."
"Ümmetimin ermişleri cennete (yalnız) namaz, oruç  ve sadaka çokluğu ile değil, Allah’ın rahmetiyle ve kendi cömertlik ve temiz kalplilikleriyle girerler."
"Ya Resul Allah insanların en efdali kimdir, sorusuna peygamberimiz, 'Her temiz kalpli ve doğru sözlü olanlardır' buyurdu. Sonra da 'günah ve serkeşlik, aldatma ve çekememezlik olmayan kalptir' cevabını verdi. İki kişiye haset edilebilir. Birisi Kur’an öğrenmiş, gece gündüz onunla meşgul olmuş kimse. Diğeri de Allah kendisine mal vermiş o da gece gündüz o malı Allah yolunda sarf eden kimsedir buyurdu."
(Bakınız Seçme hadisler Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları…)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.