SON DAKİKA
Hava Durumu

BAŞARIYA ODAKLANMAK VE ÖĞRENCİLİK HALİ

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2022 14:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2022 14:32
Sevgili öğrenciler, kıymetli gençler. Başarı ve başarısızlık hiç şüphesiz kendimize güven ve inançla sıkı sıkıya bağlıdır. İnsan başaracağına inanmazsa ve kendine güvenmezse onu başarıya ulaştıracak bütün yolları kapatmış olur. İnanırsanız kendinize güvenirseniz dünyanız dahil bütün kaynaklar sizi harekete geçirecek ve başarı yolları açılacaktır. Onun için zihninizi, düşünce yapınızı çok iyi ayarlayıp iyi kurgulayın. Başarıya odaklanın. Unutmayın ki tembel insan yoktur. Kendisini harekete geçirecek çalışmaya ve kendisine güven duyacak güçlü ve sağlam ilham kaynağı ve inanca sahip olan imkanı bulamayan insan vardır. Hedefi ve gayesi olanlar, tembel tembel oturmazlar. Çünkü, onları odaklandıkları hedef çağırır.

Sevgili öğrenciler, kıymetli gençler. Beyin bir hedefe yönelirse o hedefe yani amacına ulaşıncaya kadar tekrar tekrar hedefe yönelir ve ulaşmak için gayret eder. Kişinin, beynin bir hedefi yoksa enerjisini boşa harcar. Hedefi olmayan insan, dünyanın en güzel arabasına sahipken hiçbir yere gidemeyen insandır. Daha doğrusu kapının önünde bekleyen lüks araba bir demir yığını gibidir. Amacımıza, hedefimize ulaşmak için beynimizi ve düşüncelerimizi mutlaka programlamalıyız. Zihnimizde deneyler yapıp sonra da bunu hayatımıza uygulamalıyız. Unutulmaması gereken şudur: Her başarı ve başarısızlık beyinde düşünülür. Kesinlikle düşüncelerimizi başarıya yönlendirmeliyiz. Tembellik ve başarısızlıkla ilgili endişelerimizi ve düşünceleri, beynimizden silip atmalıyız. Kendimizi daima başarıya hazırlamalıyız ve ona odaklanmalıyız.

Sevgili öğrenciler, kıymetli gençler. Hiçbir hayvan yavrusu, insanoğlu kadar uzun bir bakıma ve terbiyeye muhtaç değildir. En geç mahsul veren bir ağaçtan, birkaç sene zarfında meyve almak mümkün değildir. Halbuki insanın eğitimi ve verimli hale gelmesi için yıllara ihtiyaç vardır. Bunu fırsat bilen insan avcıları, gençliğimizi piyon olarak, figüran olarak kobay gibi kullanmaktadırlar. Çizgi filmlerle, aldatıcı ve cazip gösterilen sahte oyunlarla, sapık ve ahlaksız programlarla cinayet çağrısı yapan şiddet içeren vurdulu kırdılı filmlerle para kazanmak uğruna neslimizi perişan etmektedirler. Moda tutkusu, hırsızlık, kapkaç, tecavüzler bunların açık örnekleridir.

Sevgili öğrenciler, kıymetli gençler. Toplum olarak size ihtiyacımız var. Çok çalışın! İleriye yönelik hedefleriniz olsun. Vaktinizi, elinizdeki telefonlarla öldürmeyin. Vatanımızı, bayrağımızı, dinimizi, milletimizi çok sevin. Bu kutsallarımızı istismar edenlere inanmayın. "Bizi aldatanlar bizden değildirler." Peygamber mesajını unutmayın. Hem kendimize hem ailemize, devlet ve milletimize, çevremize karşı sorumluluğumuzu bilelim. Hedefinizden vazgeçmeyin. Hedefi olmayan insan dalından koparılmış yaprağa benzer. Nereye sürüklendiği belli olmaz.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.