SON DAKİKA
Hava Durumu

BAK ŞU İNSAN KILIKLI NANKÖR TİPLERE

Yazının Giriş Tarihi: 01.10.2021 16:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.10.2021 16:22
Kıymetli okuyucularım
İnsanlık tarihinde nice zalimler, nice putperestler, nice ilahlık iddiasında bulunan kefereler vardır. Bunların hepsi de yok olup gitmiştir. Çoğunun nerede yattığı bile belli değildir. Firavun, Nemrut, Karun bunlardandır. Bir de Haman vardır. O da Firavun'un baş veziridir. Karun ise İsrail oğullarından hak, hukuk tanımaz azgın ve şımarık bir zengindir. Kuran'da bunlar için 18 sure ve takriben 50 ayet mevcuttur. Bu kefere takımı öyle gülünç duruma düşmüşler ki Zümrüt-ü Anka denilen kuşun kanadına binerek attıkları bir okun kanlı olarak geri dönmesi ile "Allah'ı vurduk" diyecek kadar sersemleşmişlerdir.  Konuya girmeden günümüzün gülünç olaylarına bakmak istiyorum.

200 milyon dolar vererek uzaya gidenler, ölümsüzlük arayanlar, yaklaşmakta olan kıyameti hatırlamayanlar, yaşayan Kanunlar, Firevunlar, Nemrutlar, Hamanlar ve diğerleri Nuh Kavmi, Ad Kavmi, Semud Kavmi, Lut Kavmi ve onlardan sonra gelen toplulukların başına gelenler "Sizin de başınıza gelmesinden korkuyorum" diyen iman sahibi adamın uyarısına ne çok ihtiyacımız var.
Kıymetli okuyucularım
Çağımızın ve günümüzün küresel katilleri dünyamızı kirletmeye devam ediyorlar. Taptıkları ve tapındıkları para uğruna her türlü rezaleti ve ahlaksızlığı normal karşılıyorlar. Açlıktan ölenler, sineklere yem olanlar, çöplüklerden ekmek toplayanlar, çaresizlik içinde çırpınanlar onları ilgilendirmiyor. Çünkü onlar sureten, görünüş itibariyle insan. Kur'an onlar için "Ulaike kel anamü belhüm edal" tarifini yapıyor. Anlamı ise "Uyanın kendinize gelin. Onları size bildiririm ki onlar hayvanlar gibidirler. Belki de hayvanlardan daha alçaktırlar" elbette bu ifade ve bu tanım bizim gibi bilgi yoksunu insanlara mahsustur. O insan kılıklı yaratıkların, hayvan gibi olmayacakları çok net ve açıktır. "Ey kavim bugün yeryüzünde hakim olan kimseler olarak iktidar ve saltanat sizindir. Ama başınıza geldiğinde bizi Allah'ın azabından kim kurtarır? Şüphesiz Allah aşırı giden, yalancılık eden kimseyi doğru yola eriştirmez" diyerek insanları uyaran Musa Aleyhisselam'ın ikazı günümüzün iktidar ve saltanat sahipleri için de geçerlidir. İklim değişiklikleri, doğal afetler, tabiat tahribatları ve yaşadığımız felaketlerin sebebi dünü ile bugünü ile nankör ve zalim olan insan kılıklı yaratıklardır. Allah'ın vaadinde yalan olmaz. Yakacağı taş insan olan cehennem ateşinin odunları bunlar olsa gerek. Çalarak, çırparak milletin hakkını yiyerek, benim dedikleri para ve malların ateşten plaka halinde gelip üzerine secde edeceğimiz zaman pişmanlık çare olmayacaktır.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.