SON DAKİKA
Hava Durumu

AYIP ARAMAK VE MÜNAFIKLIK TEHLİKELİDİR

Yazının Giriş Tarihi: 08.06.2022 16:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.06.2022 16:41
Kıymetli okuyucularım.
Nur Suresi'nin 19. Ayeti'nde Yüce Rabbimiz "Müminler (Müslümanlar) arasında kötü (çirkin) şeylerin yayılmasından hoşlananlara hem bu dünyada hem ahirette can yakıcı bir hesap vardır" buyurmaktadır. Allah'ın (c.c.) mübarek isimlerinden birisi de Settarül Uyup'tur. Anlamı ise ayıpları örten demektir. Bu yüzden Sevgili Peygamberimiz (Ona selam olsun), "Bir kul (bir insan) bu dünyada başka bir kulun başka (bir insanın) ayıbını örterse kıyamet gününde de Allah onun ayıbını örter" buyurmuştur. Bak Müslim Bir Bahsi - 72. Bu bağlamda işlediği kusuru açığa vurmak (deşifre etmek) doğru değildir. Ebu Hureyre (r.a.)'den rivayet edilen bir peygamber sözünde, "İşlediği günahları açığa vuranlar dışında (haricinde) ümmetimin tamamı atfedilmiştir. Adamın geceleyin bir günah işleyip, sonra Allah onun bu ayıbını gizlemişken sabahleyin 'ey falan dün gece şöyle şöyle yaptım' demesi günahını açığa vurmasıdır. Hâlbuki o kişi Rabbi kötülüğünü örttüğü halde geceyi fakat o Allah'ın örgütünü kaldırarak sabahlamış bulunuyor" buyurmaktadır. Bak Buhari Edep Bahsi 60.

Kıymetli okuyucularım.
Şanlı Peygamberimiz (ona selâm olsun) "Münafık iki sürü arasında gidip gelen şaşkın koyun gibidir. Bir o sürüye gider bir bu sürüye" buyurmuştur. Abdullah B. Amr.'ın rivayetinde Sevgili Peygamberimiz  (s.a.v) şöyle buyurduğunu bildirmiştir. "Şu dört özellik kimde bulunursa o tam bir münafık olur. Birincisi kendisine bir şey emanet edildiğinde hıyanet eder. İkincisi konuştuğunda yalan söyler. Üçüncüsü söz verdiğinde sözünden cayar. Dördüncüsü husumet sırasında (kin ne düşmanlık anında) hak ve hakikatten adaletten sapar." Buhari İman 24. Kimde bu niteliklerden biri bulunuyorsa onu terk edinceye kadar kendisinde münafıklıktan bir özellik vardır. Münafıklar İslam alemi ve Müslümanlar için kafirlerden inanmayanlardan daha tehlikeli olmuşlardır. Nisa suresinin 145.  ayetinde “Şüphe yok ki münafıklar cehennemin en alt katındadırlar. Artık onlara asla bir yardımcı da bulamazsın” buyrulmaktadır. Münafık, kuzu postuna bürünmüş tehlikeli canavar gibidir. Dikkatsiz, bilgisiz ve tecrübesiz Müslümanları kandırıp yanlış yollara ve yönlere sürüklerler. Sevgili peygamberimize vahiy kanalıyla münafıklar bildirilmiştir. Peygamberimizden sonra Müslümanlar için böyle bir imkan yoktur. O yüzden çok dikkatli olunması gerekmektedir.

Kıymetli okuyucularım.
Yaşadığımız çağda insanlar olması gerektiği gibi olamıyorlar. Üç kuruşluk menfaat uğruna dini, imanı, Kuran’ı, sünneti kullanarak toplumu kandırıyorlar.  Rahmetli Yaşar Nuri Öztürk, onlar için “Allah ile aldatanlar” tabirini kullanıyordu. Toplum olarak çok dikkatli olmak zorundayız. Aksi halde aynı delikten tekrar tekrar ayağımızı yılana sokturmuş oluruz. “Bizi aldatan bizden değildir.” Peygamber mesajını unutmayalım. Hataları tekrarlamayalım. “Zamanda mı, yerde mi yoksa bizde mi hata? Yapıp uçurduğumuz kartallar sinek çıkar.” diyen Karakoç ne güzel söylemiş.
Cidden hata kimde acaba…
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.