SON DAKİKA
Hava Durumu

ATATÜRK VE CUMHURİYET DÜŞMANLARI-4

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2020 16:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2020 16:44
“Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır ve Türk milleti emniyet ve saadetle medeniyet yolunda tereddütsüz yürümeye devam edecektir. Ben gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere Türk milletine canımı vereceğim. Haziran 1937 Atatürk. Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. 26 Nisan 1924 M. Kemal Atatürk. (Burada bir şeyi okuyucularımla paylaşmak istiyorum. Türk milliyetçiliğini ayaklarının altına aldığım ve çiğnediğim, bir zamanlar sık sık söyleyenlerin, elbette Atatürk’ü sevmesi düşünülemez)…

Dünya üzerinde yaşamış ve yaşayan milletler arasında demokrat doğan yağana millet Türklerdir. 1937 Kemal Atatürk, medeni hukukta, aile hukukunda takip edeceğimiz yol medeniyet yolu olacaktır. Hukukta idare-i maslahat ve hurafelere bağlılık, milletleri uyanmaktan alıkoyan en ağır bir kâbustur. Türk millet üzerine kâbus bulundurmaz. 1 Mart 1924 M.K. Cumhuriyet: Fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. 25 Temmuz 1924 M. Kemal Atatürk. Kadınlarımız, erkeklerimizden daha münevver, daha çok feyizli, daha fazla ilgili olmaya mecburdurlar. Eğer hakikatin milletin anası olmak istiyorlarsa, böyle olmalıdırlar. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir milletinde, Anadolu köylü kadının üstünde çalışkan kadının “Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim” diyemez.

1923 Kemal Atatürk kadınlık meselesine dış görünüş ve kıyafet ikinci derecedir. Asıl mücadele sahası kadınlarımız için şekilde ve kıyafette başarıdan daha çok asıl muzaffer olması lazım gelen sahada nurla, irfanla, gerçek faziletle süslenmek ve donanmaktır. 21 Mart 1923 M. Kemal Atatürk. MİLLİ HÂKİMİYET MİLLETİN NAMUSUDUR, ONURUDUR, ŞEREFİDİR. İSTİKLALİNDE, EŞİTLİĞİNDE, ADALETİNDE DAYANAĞI MİLLİ HÂKİMİYETTİR. İkdam Gazetesi 7 Şubat 1923 memnuniyetle tekrar görüyorum ki, Laik Cumhuriyet esasında beraberiz. Zaten benim siyasi hayatta tarafsız olarak daim aradığım ve arayacağım temel budur. II Ağustos 1930 Kemal Atatürk. Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve bozgun vardır. Her ilerlemenin ve istiklalin anası hürriyettir.. 

Hükümetlerin uygulamaların olumsuz olursa millet itiraz etmez ve iktidarın düşürmezse bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir. I Eylül 1924. Bizi yanlış yola sevk eden fırsatçılara çok kere din perdesine bürümüşler saf ve nezih halkımızı her şeriat sözleri ile aldatmışlardır. Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz görürüsünüz ki, milleti mahfeden, esir eden, harap eden kötülükler hep din kirvesi altındaki küfür ve alçaklıktan gelmiştir. Onlar her türlü hareketi dinle karıştırırlar. 1923 M. Kemal Atatürk.

Not: Aslında yazılacak, söylenecek o kadar söz ve konu var ki, birkaç satıra sığdırmak mümkün değil. Atatürk’ün not defteri, Atatürk’ün sözleri ve demeçleri, Atatürk, Din ve din adamları, Atatürk’ün kuran kültürü, din, toplum ve Atatürk böyle onlarca kaynak varken, hiç okumadan, araştırmadan, kin ve hırsa dayalı olarak yapılan Atatürk düşmanlığı, kesin olarak ya cehalettir ya da ihanettir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.