SON DAKİKA
Hava Durumu

Atatürk ve Cumhuriyet düşmanları – 3

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2020 16:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2020 16:54
Din ve mezhep hiçbir zaman politika aleti olarak kullanılamaz. 1930. Softa sınıfının din simsarlığına müsaade edilmemelidir. Dinden maddi menfaat elde edenler aşağılık kimselerdir. İşte bu duruma karşıyız ve buna müsaade etmiyoruz. 1930. M. K. Atatürk.

Milleti idare prensibimiz, milletin müşterek ve umumi düşünce eğilimine hakiki ve ciddi olabilmesi, milletin maddi ve manevi ihtiyaç kaynaklarından gelmesine bağlıdır. 1925. M. K. Atatürk.
Laiklik asla dinsizlik olmadığı gibi, sahte dindarlık ve büyücülükle mücadele kapısını açtığı için, gerçek dindarlığın gelişmesi imkânını da temin etmiştir.  Laikliği dinsizlikle karıştırmak isteyenler, ilerleme ve canlılığın düşmanları ile gözlerinden perde kalkmamış, doğu kavimlerinin fanatiklerinden başka kimse olamaz. Benim istediğim sadece memleket işlerinin Büyük Millet Meclisi’nde açıkça münakaşa edilmesidir. Büyük Millet Meclisi’nde Türk Milleti’nin gözü önünde açıkça konuşulmayacak hiçbir iş yoktur. 1930. M. K. Atatürk…

Kendilerine bir milletin kaderi emanet edilen adamlar, milletin kudret ve kuvvetini yalnız ve ancak yine milletin gerçek ve sağlanması söz konusu menfaatleri yolunda kullanmaktan mesul olduklarını bir an bile hatırlarından çıkarmamalıdırlar. 1924. M. K. Atatürk.
Özel idareler ve belediyeler, büyük kalkınma mücadelemizde başarı nisbetini artıracak vazifeler almalı ve özellikle hayatın ucuzluğunu sağlayacak, vaziyeti göre tedbirler bulmalı ve salahiyetini tam kullanmalıdırlar. 1937. M. K. Atatürk.

İnsanlara feyz ruhu veren dinimiz, son dindir. En mükemmel dindir. Dinimiz akla, mantığa, hakikate tamamen uyuyor ve uygun düşüyor. Eğer akla, mantığa ve hakikate uymamış olsaydı, bununla diğer ilahi tabiat kanunları arasında tezat (çelişki) olması hep icat ederdi. Çünkü tüm kainat kanunlarını yapan ALLAH’tır. 1923. Hz. Muhammed, Allahın birinci ve en büyük kuludur. Onun izinde bugün milyonlarca insan yürüyor. Benim, senin adın silinir, fakat sonsuza kadar o ölümsüzdür. 1926. M. K. Atatürk.
Ezan ve Kuran-ı Türklerden başka hiçbir Müslüman milleti bu kadar güzel okuyamaz. Bunlara muhteşem müzik ahengİ veren Türk sanatkarlarıdır. 1933. M. K. Atatürk.

Bizde ruhbanlık yoktur. Hepimiz eşitiz ve dinimizin hükümlerini eşit olarak öğrenmeye mecburuz. Her kişi dinini, din işlerini, imanını öğrenmek için bir yere muhtaçtır. Orası da okuldur. Müslümanların içtimai (toplumsal) hayatında, hiç kimsenin özel bir sınıf olarak varlığını korumaya hakkı yoktur. Kendilerine öyle bir hak görenler dini hükümlere uygun hareket etmiş olamazlar. 1923. M. K. Atatürk. Sarayların içinde Türk’ten ayrı (başka) unsurlara dayanarak ve düşmanlarla ittifak ederek Anadolu’nun, Türklüğün aleyhine yürüyen çürümüş, gölge adamların Türk vatanından çıkarılması düşmanların denize dökülmesinden daha önemli bir harekettir. 1924. M. K. Atatürk.

Not: Sormak lazım bazı adamlara “Siz Atatürk’ün katli vaciptir, görüldüğü yerde öldürülmelidir diyen ve Şeyhül İslam makamını işgal eden Dürü Zadeden yana mısınız? Yoksa Türk milletinden yana mısınız?
Devam edecek…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.