SON DAKİKA
Hava Durumu

ALPARSLAN TÜRKEŞ VE İSTİSMARCILAR -2-

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2021 15:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2021 15:33
Kıymetli okuyucularım
Alparslan Türkeş (Mekânı cennet olsun) 1944'te genç bir üst teğmen üniforması ile çıkarıldığı sıkıyönetim mahkemesinde milliyetçilik olayının sanıkları arasında ifade verirken, mahkeme heyetine şöyle seslenmiştir: "Arkadaşlarımı neyle suçluyorsanız, beni de aynı suçla suçlayabilirsiniz. Ne yaptımsa bilerek ve isteyerek yaptım. Türkiye ve Türk milleti için yaptım. Milliyetçiliği suç kabul ediyorsanız, ölünceye kadar bu suçun faili olacağım" diyordu.

Türkeş'in aleyhinde vicdansızca edepsizce iftiralar atılmıştır. Hatta finansörlüğünü bir Yahudi şirketinin yaptığı, el kitabı şeklinde beş yüz bin (500 000) adet risale basılmıştır. Adı da 'Alparslan Türkeş ve İslamiyet' konulmuştur. Türkiye'deki bütün imamlara, müezzinlere, müftülere, vaizlere ve tüm cemaatlere ücretsiz gönderilmiştir. İçeriği tamamen iğrençtir. Fotomontaj ve renkli resimlerle Türkeş içki içerken, Türkeş dansöz seyrederken, Türkeş kumar oynarken şeklindeki ifadeleri gören ve okuyanlar bir anda Türkeş'ten nefret etmeye başlamışlardır. Ona sempati duyan muhafazakârlar başta din görevlileri ve cemaat mensupları olmak şartıyla bütün amir ve memur kesimi Türkeş'e karşı tavır almıştır. Tam bu sırada Rahmetli Necmettin Erbakan yurt dışından getirilerek Milli Nizam Partisi kurulmuştur. Muhafazakâr seçmen oraya kaymıştır. Bir taraftan da sahtekârlar Türkeş'i merhum Adnan Menderes'in katili olarak lanse etmişlerdir. Ben Ekrem Alican'ın Y.T.P (Yeni Türkiye Partisi)'nin İzmir yönetimindeki olan bir işletme sahibinin, "Türkeş içki kullanır" iddiasının yalan ve iftirasını ortaya çıkararak o ağabeyin tövbe ederek, 'Hoca bundan sonra vallahi de billahi de Türkeşçiğim' dediğini iyi bilirim.

Kıymetli okuyucularım
Gelinen nokta belli Türkeş'in savunduğu ve devreye koyduğu 9 Işık Doktrini unutuldu. Onun verdiği kutsal mücadele terk edildi. Onun ülküsü adeta çiğnendi. Şimdi de isminin bile istismarı başladı. Anlatılacak yazılacak ve konuşulacak o kadar malzeme var ki makaleye sığmıyor. Onun için Rahmetli Türkeş'in bazı sözleri ile yazımı bitirmek istiyorum.

"Millete hizmet yolunda şahsi menfaatlerden şahsi zevklerden şahsi çıkarlardan vazgeçmek ve feragat etmek lazımdır."
"Türk milletinde Bizans'tan geçen bir hastalık vardır. Gevşeklik, laubalilik, dedikodu, fitne, fesat, terbiyesizlik, birbirini beğenmemek, sır saklayamamak, rastgele laf söylemek."
"İnsanlar yoksulluğa, açlığa, susuzluğa tahammül ederler fakat adaletsizliğe, hor görülmeye, aşağılanmaya asla müsaade ve müsamaha etmezler."
"Son nefesimizi verinceye kadar çalışacağız."
"Taklitçilik bir nevi hırsızlıktır."
Türk söz verdi mi sözünden dönmez" Bak. Dava adlı eser Sayfa 383-384
Not: Benim yaşım 73. İstismar olaylarından ben utanıyorum ve üzülüyorum. Türk gençliğine yanlış örnek oluyorsunuz. Şehitlerimizin ruhları rahatsızdır.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.