SON DAKİKA
Hava Durumu

Allah’ın mesajlarına göz atalım

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2017 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2017 21:48
Sevgili okuyucularım.
Sizlerle Mülk suresini beraber okuyalım. Bu sure Mekke'de nazil olmuş (inmiştir). 30 ayettir. Allah’ın azameti, birliğinin delilleri ve öldükten sonra dirilmeyi inkar edenlerin akıbetleri konu edilmektedir. "Hükümranlık elinde olan Allah yücedir. O her şeye hakkıyla gücü yetendir. O hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O mutlak güç sahibidir. Çok bağışlayandır. O yedi  göğü tabaka tabaka yaratandır. Rahmanın yaratışında hiçbir çatlak ve (düzensizlik) görüyor musun? Sonra tekrar tekrar bak. Bakışların (aradığı) çatlak ve düzensizliği bulamayıp, aciz ve bitkin halde sana dönecektir. And olsun biz en yakın göğü kandillerle donattık. Onları şeytanlara atılan taşlar yaptık ve ahirette de onlara alevli ateş azabını hazırladık.
Not: Burada yıldızların şeytanlara atılan taşlar yapılması ile ya mahiyetini yalnızca Allah’ın bildiği bir şekilde şeytanların taşlanması kastedilmekte ya da insanlardan şeytani özellikler taşıyan ve yıldızlara bakıp kayıptan haber veriyormuş gibi, insanları birtakım yalanlarla saçma sapan şeylerle kandırmaya çalışan falcıların ve kahinlerin hiçbir bilgiye dayanmayan atıp tutmalarına işaret edilmektedir.
Rablerini inkar edenler için cehennem azabı vardır. Ne kötü varılacak yerdir orası. Oraya atıldıklarında onun kaynarken çıkardığı korkunç uğultuyu işitirler. Neredeyse cehennem öfkeden çatlayacaktır. Oraya her bir topluluk atıldıkça oranın bekçileri onlara size bir uyarıcı gelmemiş miydi diye sorarlar. Onlar da şöyle derler. Evet bize bir uyarıcı gelmişti. Fakat biz onu yalanlamış ve Allah hiçbir şey indirmemiştir. Siz ancak büyük bir sapıklık içindesiniz demiştik. Yine şöyle derler. Eğer kulak vermiş veya aklımızı kullanmış olsaydık şu alevli ateştekilerden olmazdık. İşte böylece günahlarını  itiraf ederler. Artık alevli ateştekiler Allah’ın rahmetinden uzak olsun. Görmedikleri halde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükafat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O gizli şeyleri bilir. (her şeyden) hakkıyla haberdardır. O yeryüzünü sizin ayaklarınızın altına serendir. Haydi onun üzerinde yürüyün ve Allah’ın rızkından yiyin. Dönüş ancak onadır. Göktekinin sizi yere  geçirivermeyeceğinden  emin mi oldunuz? O zaman bir de bakarsınız yeryüzü şiddetle çalkalanıyor. Yahut göktekinin üzerinize taş yağdıran rüzgar göndereceğinden emin mi oldunuz? O zaman uyarım (uyarma) nasılmış bileceksiniz. (Buraya kadar Mülk suresinin birinci 1.ayetinden 17. ayetine kadar meallerini verdik. Devam edecek..
Kaynak: DİY.İŞ.BAŞK.K.KERİM MEALİ .sayfa561-562
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.