SON DAKİKA
Hava Durumu

Al Sana Lider (1)

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2019 19:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2019 19:14
‘’Bu vatan oğullarımız ve torunlarımız için cennet haline konmaya elverişlidir. Ona böyle bir gelecek yakışır. Bunun yolu da ekonomi alanında canlanmadır. Öyle bir ekonomi devrinin açılması gerekiyor ki, artık milletimiz insanca yaşamasını bilsin.’’ 1932.
Hepimizin arzusu şudur ki bu milletin evlatları ellerinde örnekleri ile ziraatın, sanatın, çalışmanın temsilcisi olsunlar. Artık bu memleket fakir, bu millet yoksul olmasın. Yeni Türkiye’nin adına da ‘’Çalışanlar diyarı’’ denilsin. İşte milletimiz bugün böyle bir devrin içinde bulunuyor, böyle bir devrin tarihini kazanacaktır. Böyle bir devirde en ön saf, en büyük hak çalışanların olacaktır. Şubat 1932.
Bu mukaddes yurdun özverisi Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz harisi, o büyük, yüksek Aziz Türk Kavmi’nin bugünkü genç ve dinç çocuklarıdır, biziz. 1933. Bir müessesenin yaşaması, gelişmesi, muvaffak olması o müessesenin başına geçenlerin iyi huylu, dürüst, imanlı kişiler olmasına bağlıdır. 1933.
Tarihimizi tetkik ediniz. Türklerin karşılaştığı bütün felaketler, maruz kaldığı tehlikeler ve musibetler hep kendi öz benliğini, milli varlığını ihmal ederek nereden geldikleri ve ne oldukları, hangi şeye mensup bulundukları, belirsiz birtakım kimseleri lider tanıyarak onların şuursuz bir vasıtası olmak durumuna düşmüş olmasındandır.
Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Çünkü yazan, yapana sadık kalmazsa değişmez hakikat, bir gün insanlığı şaşırtacak hal alır. Bu milletin büyüklüğü, coğrafi yüzölçümü ile değil, yüreğinin asaleti, ülküsünün yüksekliği ile ölçülür. 1934.
Bana insanlar üstünde bir doğuş atfetmeye kalkışmayınız. Doğuşumdaki tek fevkaladelik Türk olarak dünyaya gelmemdir. Efendiler, Türk halkı asırlardan beri hür ve müstekil yaşamış ve istiklali hayati önem olarak telakki etmiş bir kavmin kahraman evlatlarıdır.
Türk milletinin idare şekli kuvvetler birliği esasına dayanır. Hakimiyet birdir. Kayıtsız şartsız milletindir. Mayıs 1935
Yorum için ihanet içinde olmak lazım diyorum. O olmak için onu okuyun ve tanıyın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.