SON DAKİKA
Hava Durumu

AL SANA LİDER – 4

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2019 21:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2019 21:15
Milletimiz din ve dil gibi kuvvetli iki fazilete sahiptir. Bu faziletleri hiçbir kuvvet, milletimizin kalbinden ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz. Bizde ruhbanlık yoktur, hepimiz eşitiz ve dinimizin hükümlerini eşit olarak öğrenmeye mecburuz. Her kişi dinini, din işlerini, imanını öğrenmek için bir yere muhtaçtır. Orası da okuldur. 1923.
Milletimizin, memleketimizin ilim irfan yuvaları bir olmalıdır. Bütün memleket evladı kadın ve erkek aynı şekilde oradan çıkmalıdır. Fakat nasıl ki her hususta yüksek meslek ve ihtisas sahipleri yetiştirmek lazımsa, dinimizin hakiki felsefesini inceleyecek, araştıracak ilmi ve teknik olarak telkin kudretine sahip olacak seçkin ve hakiki din ilim adamlarını da yetiştirecek yüksek tahsil müesseselerine sahip olmalıyız. 1923.
Not: Merhum Atatürk Cumhuriyet’in ilan edildiği 1923’te herkesin dinini, imanını öğrenmek için muhtaç olduğu yerin mektep (okul) olduğunu ilan ediyor ve öneriyor. Müslüman Türk evlatlarının kızı ile erkeği ile yüce dinimiz İslamı öğrenmesi şarttır. Öğrenilecek yerde okullarımızdır. İmam Hatip Liseleri’ni açmak ve çoğaltmak asla yeterli değildir. Bütün okullarda zaruri olan temel din eğitimini almaya herkes mecbur edilmelidir. Ancak o zaman din şarlatanlarının pençesinden nesillerimiz kurtulabilir. Aksi halde din tüccarlarının ve din adına kurulan para tuzaklarının sonu gelmez. Mehdi bekleyenlerin sayıları artar. Parayla Kuran okutturarak anasını, babasını cennete göndereceklerin de bu batıl inanışları devam eder. Medyatik değil samimi ve ihlaslı ihtisas sahibi din alimlerinin yetiştirilmesi önem arzeder.
İnsanlık dini ihtisas ve derin dini bilgilere sahip olup, her çeşit boş inanışlardan sıyrılarak, hakiki ilim ve fennin nurları ile temiz ve mükemmel oluncaya kadar, din oyunu-oyuncularına her yerde rastlanacaktır. 1927.
Not: Günümüzde çok sayıda din oyuncuları mevcuttur. Türkiye ise 15 Temmuz 2016’lara bu din oyuncularının ve onların yatakçılarının sayesinde gelmiştir.
Siz hangi hükümet şeklinde, hangi durumda bulunuyorsanız o yine aynı kalacaktır. Yalnız hak dinini kabul ediniz ve onu koruyunuz. 1923. Utanmaz Atatürk düşmanlarına duyurulur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.