SON DAKİKA
Hava Durumu

Aile hayatı ve nikahın önemi 2

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2017 20:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2017 20:45
Sevgili okuyucularım... Evlenmenin önemi ve mahiyet konusunda toplum olarak çok bilinçsiz durumdayız. Dinimiz Müslüman'ın evlenip yuva kurmasına büyük önem verir. Şanlı Peygamberimiz birçok mesajlarında evlenmeyi teşvik etmiş ve "Ey gençler! Sizden evlenmeye gücü yetenler evlensin" buyurmuştur.
Evlenme ile ilgili pek çok ayet ve hadis zikredilir. İslam dini kadınla erkeğin birbirinden uzak durması değil bilakis Allah tarafından konulan ve çizilen sınırlar çerçevesinde bir arada yaşanması olduğunu göstermiştir.
Burada Allah tarafında konulan derken meşru bir nikah ilişkisi kastedilmektedir. Bu yönüyle dinimiz mümkün olduğunca kadınlardan uzak durmayı öğütleyen ve bekar kalmayı teşvik eden ve de 'ruhbanlığı' dindarlık kabul eden Hıristiyanlık'tan net olarak ayrılmaktadır.
Yüce Rabbimiz 'kadın ve erkeğin birbiri için yaratıldığını ve bu yaradılışın Allah'ın bir lütfu' olarak bilinmesi gerektiğini vaaz buyurmuştur. Sağlıklı ve nesebi sahih nesiller yetiştirmek için mutlaka meşru evlilik ve nikah şarttır. Toplum tarafından çiftlerin evli olunduğunun bilinmesi ve hukuki yasal teminat altına alınması şarttır. Değilse birbirinden hoşlanan iki çiftin (kadın ve erkeğin) gizli olarak 'yasak aşk' diye tabir edilen bir yöntemle kesin olarak yasaktır ve insanı helak edici olan büyük günahlardandır.
Normal olmayan ilişkileri dişi ve erkek hayvanların birlikte olmaları gibi ahlaksız bir toplum meydana getirir. Bu lükse kaçmadan zaruri ihtiyaçlar giderilerek meşru evliliklere teşvik edilmeli ve gereken sosyal yardımlar da yapılmalıdır.
"Toplumun ortak malıyız" diyen köpek ruhlu biri olmayıp, domuzlaşmış tiplerin mutlaka cemiyetten uzaklaştırılması gerekmektedir. Aksi halde cinayetlerin, intiharların, nesebi gayri sahih çocukların ve yıkılan yuvaların önüne geçmek mümkün değildir.
Bu konularda başta okullarımız, sosyal kurumlar, sivil toplum örgütleri ve de devletimizin ilgili bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'na çok büyük ve manevi mesuliyetler düşmektedir. Gençlerimizin aydınlatılması ve bilinçlendirilmesi zaruridir. Ana ve babaların da bu bilinçlendirilmeye ihtiyaçları vardır. Televizyon dizileri, yapılan diğer programlar, özellikle magazin haberleri tam bir rezalet halini almış; kimin parmağı kimin gözünde belli değil.
Tek kelimeyle yazık oluyor neslimize, yazık oluyor gençliğimize ve topluma.
DEVAM EDECEK...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.