SON DAKİKA
Hava Durumu

AH ŞU SOKAK KÖPEKLERİ MESELESİ -2

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2022 16:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2022 16:38
Kıymetli okuyucularım
Günümüzde, kedi, köpek, kuş ve balık gibi hayvanların evlerde bakımı ve beslenmesi beraberinde bazı sosyal problemleri de getirilmiştir. Hz. peygamber döneminde bazı sahabilerin evlerinde kanarya veya serçe cinsinden kuş besledikleri bilinmektedir. Yalnızlıktan yakınan bir sahabenin evinde vahşi hayvan beslemesi üzerine sevgili Peygamberimiz S.A.V. o kimseye güvercin ve horoz beslemesini tavsiye etmiştir. Buradan hareketle aç ve susuz bırakmamak şartıyla kafeste kuş beslenmesine müsaade edilmişti. O dönemde evlerde kedi beslendiği ile bilinmektedir. Bu sebepten dolayı hakkında özel bireysel bulunmadıkça, hayvan hakları ihlal edilmedikçe çevre için kirliliği ve rahatsızlığı olmadığı sürece evde hayvan beslemenin normal sayıldığı anlaşılmaktadır. Bak. İslam İlmihali Cilt 2. Sayfa 174-175-176. Diyanet İşleri Başkanı.

Kıymetli okuyucularım
Toplum olarak bizleri en çok meşgul eden konu köpek meselesidir. Çünkü gerek evciliği ve sıcakkanlılığı gerekse bazı özel kabiliyetleri sebebiyle insanların en çok yararlandığı hayvanlar arasında köpekler yer almaktadır. Ancak bazı sorumluluklar da mevcuttur. Köpeğin beslenmesi artı salyası, bazen de çevresine verdiği zararlar tartışmaları da beraberinde getirmiştir. Bu bağlamda özellikle saldırganlığı vahşi ve insanların başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere korkulu rüyası haline gelen köpekleri besleyip, hala hatalarını kabul edip toplumdan özür dilemiyorlar. Süs olan gibi sokakta köpeğiyle dolaşıyorlar. Yaralanan, ölümle pençeleşen çocuklar ve aileleri onları ilgilendirmiyor bile. Sokaklara terk edilen başıboş köpekler ayrı bir dert. Bu konuda belediyeler mutlaka devreye girmelidirler. Vatandaş birçok yerde rahatsızdır. Çocuklar tedirgindir. Hayvan hakları savunucuları ise çözüm üretmek yerine hamasi demiçlerle yetinmektedirler.

Kıymetli okuyucularım
Meselenin en vahim boyutu ise çocuk sevgisinin yerini hayvan sevgisine bırakanların içine düştükleri vahim durumdur Avrupa'da görülen bu korkunç manzara üzülerek ifade dedim ki seri şekilde Türkiye'ye geçmiştir Ben bu içler acısı manzara eviniz 1981'de Almanya'da şahit olmuştum gezintiye çıkan anne baba dede nine hiç birisinin evinde bir çocuk yok bunun yerine kedi köpek yavruları hepsi de süslü püslü 1987 ve 2004 yıllarında aynı manzara yine şahit oldun genç nüfus yok denecek kadar azalmış çocuk sayısı yavaş yavaş sıfırlanıyor. Dış ülkelerden gelenlere bakarsanız başta Türkler olmak şartıyla bir sürü yabancı asimile olmuş ve Almanya'ya entegre edilmiş son yıllarda Türkiye aynı çıkmazın içine edilmeye çalışılıyor bu durum milli bir tarafı Birliği bir afete dönüşebilir ebedde çevreyi tabii güzellikleri doğayı korurken hayvanları korumak zorundayız insan sağlığı koruyucu hekimler çevre temizliği ve bu alanda kurulmalıdır ucuz ve hamasi demeçler yerine kalıcı tedbirler devreye sokulmalıdır köpeklerin insan parçalamasına göz yuman itlerin eğitilmesi daha mühim.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.