SON DAKİKA
Hava Durumu

Ah şu münafıklar var ya

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2022 15:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2022 15:49
Kıymetli okuyucularım toplumda en tehlikeli ve en ikiyüzlü tipler münafıklardır. Kuranı kerimde şu ifade mevcuttur hem onlara yeryüzünde fesat çıkarmayın denildiğinde biz ancak ıslah edicileriz derler. Bakara süresi ayet 2 bunu söylerlerken yaptıkları fitne ve fesatları inkar edip örtmektir. Bunlar bozmayı ve fitne çıkarmayı düzeltmek ve barış diye takdim ederler. Diy. İşleri bşk. İslam ilmi hali (iman ve ibadetler )cilt 1 sayfa 77-78 de konuyla ilgili geniş bilgi vardır. Münafıklar İslam toplumu (İslam alemi) için açık kafirlerden daha tehlikelidirler. Çünkü onlar dıştan Müslümanmış gibi gözüktüklerinden dolayı tanınmaları mümkün değildir içten içe Müslüman toplumun huzur ve düzenini bozar kuzu postuna bürünerek dikkatsiz ve bilgisiz Müslümanları yanlış yollara sürüklerler. Münafikun suresi ayet 3te ve bakara suresi ayet 8de yüce rabbimiz münafıklarla ilgili şöyle buyurmaktadır. İnsanlardan bazıları da vardır ki inanmadıkları halde Allaha ve ahiret gününe inandık derler onların Allah yolundan sapmalarının sebebi önce iman edip sonra inkar etmeleridir bu yüzden kalpleri mühürlenmiştir.artık hiç anlamazlar.
Kıymetli okuyucularım sevgili peygamberimiz (ona selam olsun) döneminde ona (peygamberimize) gelen vahiy sebebiyle kimlerin münafık olduğunu bilir ve onların önemli (hassas ve stratejik) görevler vermezdi onun vefatından sonra insanlar için böyle bir bilgi kaynağı olmadığından dolayı münafıklar Müslümanlar gibi muamele görmüştür. Cezaları ahirete kalmıştır nisa suresinin 45 inci ayetinde şüphe yok ki münafıklar cehennemin en alt katındadırlar. Artık asla onlara bir yardımcı da bulamazsın buyrulmaktadır. Yeryüzünün (dünyanın) bozulması insanların durumlarının adeta çürümesi işlerin çığırından (yolundan) çıkması fitnelerin fesatların çoğalması çıkarılan savaşlar yapılan harplerde münafıkaların parmak izleri vardır. Münafıklar müminlerin içine karışır onların sırlarını düşmanlara (kafirlere) taşır ve düşmanları müminlerin aleyhinde kışkırtırlar. Müminlerin arasını bozmak onlara zarar vermek için fırsatlar kollarlar ve kötülük planları yaparlar.
Kıymetli okuyucularım merhum Elmalılı Hamdi Yazır tefsirinde şöyle diyor. Münafıklar hiçbir zaman öğüt ve nasihat dinlememişler ve dinlemekte istememişlerdir. Müminler ve samimi Müslümanlar bu münafıklara karşı uyanık olmalıdırlar. Gaflete düşmekten kaçınmalıdırlar. Münafıklar kavga kargaşa küskünlük dargınlık gibi çirkin işlerden hoşlanırlar. Belki de bu yüzden peygamberimiz s.a. size namaz oruç sadakadan daha üstün bir şey göstereyim. Ara bulmak barıştırmak ve kardeşliği pekiştirmektir çünkü aranın bozulması dini kökünden kazır buyurmuştur. Günümüzde münafıklar rant elde etmek için her yola baş vurmaktadırlar.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.