SON DAKİKA
Hava Durumu

AÇLIKLA MÜCADELE HAFTASI ÖYLE Mİ?

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2022 16:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2022 16:04
Kıymetli okuyucularım.
30 Mayıs - 5 Haziran tarihleri Açlıkla Mücadele Haftası olarak takvim yapraklarında yerini almış. Tıpkı Küresel İklim Değişikliği sloganları gibi... Kız çevreci palavraları gibi... Okuyunca içinden "güldürmeyin adamı" dedim. Sizce de öyle değil mi? Haber kaynaklarına göre istatistik rakamlara bakılırsa dünyada 100 milyon insan çoğunu çocuk açlıktan ölme tehlikesi ile baş başa. Üretim havzaları, verimli tarım alanları, küresel güçler ve kapitalizmin üyeleri tarafından yok ediliyor. Dünya nimetleri belli azınlıklar tarafından paylaşılıyor. Dün Firavunlar, Nemrutlar, Karunlar vardı bugün onların yaşayan uşakları var. Bolluk ve refahın artması barış, huzur, mutluluk getireceği yerde kavga, fesat ve yokluk getiriyor. Şükür yerine isyan boy gösteriyor. Küresel katiller kıs kıs gülüyorlar. Belki de birçoğu zulümle, haksızlıkla, sömürü ile elde ettiklerini yeme fırsatı bulamadan geberip gidecekler. Tıpkı hazinesinin anahtarlarını develerin taşıdığı Karun gibi... Mesuliyetsiz, sorumsuz, kendilerinden başkalarını görmeyen ya da görmek istemeyen insan kılıklı hilkat garibeleri bunlar.
Kazanırken samimi ve halis niyet taşımak, paylaşmak, çalışanın hakkını emeğini ödemek, ekonomiyi canlandırmak, insanlara zarar verecek teşebbüslerden uzak durmak, ahlaklı ve edepli adil insanların görevidir. Aç ve sefil insanlar varken yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi verenler boyunları bükük dolaşırken nasıl oluyor orada ucu yorumlara açık sloganlarla, laf ebelikleri ile, demagojilerle insanlıktan bahsedebiliyorlar. Uzay yolculuğu için milyonları gözden çıkaranlara sormak lazım, "siz kaç gram insansınız kalibrenizin ölçüsü nedir?"

Kıymetli okuyucularım.
Çağdaş dünya, bilim çağı denilen günümüzdeki çirkin ve iğrenç hadiseleri görünce insanın aklına Neron geliyor. O İmparator Neron ki vahşi ihtirasları uğruna masum ve savunmasız nice insanları yırtıcı hayvanların önüne atarak parçalanmalarını seyretmiştir. Bugün de ölüm saçan bombaların can yakan silahların altında can veren nice masumların nice çocukların durumu aynı değil midir? Yere batsın bunların dünya liderliği yere batsın bunların süper güçleri. "Nerede Dicle kenarında bir kurt kapsa koyunu, sorar Allah Ömer'den onu" diyen o şerefli insanlar nerede? "Yurtta sulh cihanda sulh" diğer Mustafa Kemaller, nerede bu insan katili vampirler? Öyle inanıyorum ki mahşer aleminde toplanma yerinde bu katiller boyunlarındaki kızgın halkalarla, leşten fazla pis kokularla huzura geleceklerdir. Taptıkları malları kızgın birer demir levhalar olup üzerinde secde edeceklerdir. Haramın bir diğer adı da 'necis'tir. Anlamı ise pisliktir. İşte yedikleri bu pisliklerdir.
Ağlayanların ahı gülenlere yaramayacaktır. Açlık Haftası sadece uydurmadır. Haramzadelerin savunma silahlarıdır. Bilmem anlatabildim mi?
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.