SON DAKİKA
Hava Durumu

23 Nisan ve Türkiye

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2019 21:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2019 21:10
Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920 tarihinde Cuma günü, Cuma namazından sonra açılmıştır. Heyeti temsiliye adına Mustafa Kemal Paşa Vilayetlere, Belediye Başkanlarına ve Müdafayi Hukuk Merkezlerine gönderdiği bildiride açılış tarih ve saatini belirttikten sonra, yapılacak törenin esaslarını da bildirmiştir. 6 madde halinde sıralanan bildiri özetle şöyledir. “Vatanın bağımsızlığı, Hilafet makamının ve saltanatın kurtuluşu gibi en mühim ve hayati görevleri yerine getirecek olan Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, Cuma günü Hacı Bayram Veli Camii’nde okunacak Kuranla, yapılacak dualarla ve kesilecek kurbanlarla olacaktır. Merasimde Kolordu Komutanlığı’nca özel tedbirler alınacaktır. 4. Ve 5. Maddelerde ise “Mukades ve yaralı vatanımızın her köşesinde aynı  şekilde bugünden itibaren hatimlerin okunmasına ve hatim dualarının yapılmasına, Cuma günü Ezandan önce Minarelerden Sela verilmesine ve Cuma Namazı’ndan önce Mevlid-i Şerif okunması istenmiştir. 6. Maddede ise Cenabı Hak’tan noksansız başarı dileğinde bulunulmuştur. Bunlar açık seçik ortadadır. Asıl olan konu ve ciddi olan maddeler ise apayrıdır. Cumhuriyetin ilanından sonra, özellikle 1938’den itibaren Türkiye’de sözde “Çağdaş Türkiye” adına sloganlar, vecizeler, nutuklar kol gezmiştir. Birileri çıkmış “Halkçıyız” demiş, Afişler, pankartlar, gazeteler, dergileri halkevleri, kitaplar, radyo programları, televizyonlar, amirler, memurlar, işçiler hep birlikte halkçıyız nameleri. Halkımız adeta kahrolmuştur. Birileri çıkmış milliyetçiyiz demiş. Bütün ağızlar tekrarlamış.
Biz mlliyetçiyiz. Sonra Frasız müziği, Amerikan cazbandı, İsviçre Medeni Hukuku, İtalyan Ceza Kanunu, Geregorgen Takvimi, Kilise müziği ve batı klasikleri. Sonra laiklik türemiş. Onlar gibi düşünmeyenlere, asil milletimize gerici, yobaz, mülteci, çöl kanunu hayranları demiş. Sonra sözde İslamcılar türemiş.
Yapışmışlar mukaddes dinimizin derisinse “Cennet satarak, Cehennemden azad ederek, Kuranla, dinle rant elde ederek ve kandırarak. Cemaat, tarikat adına 15 Temmuz’lara gelinmiş. Halkçılıktan, milliyetçilikten, laiklikten ve İslamcılıktan geçinen maskeliler artık bilinsin ve tanınsın istiyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.