SON DAKİKA
Hava Durumu

SÜLEYMAN HEP BAŞBAKAN, BAŞBAKAN HEP SÜLEYMAN

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2018 21:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2018 21:46
31 Mart 2019 yerel seçimine yaklaşıyoruz. Nefesler tutuldu ve her parti kendi belediye başkan adayının kim olacağını merak ediyor. Daha önceki yazımızda partilerin aday adayları listelerini vermiştik. On beş günlük bir süreç sonrasında şu gelişmeler oldu. Bir önceki yazımızda CHP belediye başkan aday adayının olmadığını söylemiştik. Yenişehir İlçe Başkanı Sayın Ahmet Köse ile olan görüşmemizde ilçe adayının, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayına göre belirleneceğini bize ifade etti. Şu anda resmi bir aday adayı başvurusunun olmadığını ama Büyükşehir Belediye Başkanı adayının netleşmesinden sonra (Mustafa Bozbey’in ismi ön planda) aday adayı başvurularının kabul edileceğini söyledi. Yani şu anda bekletilen gayri resmi aday adayı başvuruları resmi hale gelecek ve İlçe Belediye Başkanı adayı açıklanacak.
Bir önceki yazımızda ifade ettiğimiz gibi Sayın Ercan Özel,İYİ Parti belediye başkan aday adaylığını açıkladı. Bir sürpriz olmazsa Sayın Ercan Özel’in ismi aday olarak da çıkacak görünüyor. Sayın Özel, daha önce de bulunduğu Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Kalemi görevi tecrübesiyle, yerel seçim yarışında iddialı isimler arasında olacaktır.
Yenişehir MHP belediye başkanı aday adayı Sayın Davud Aydın’ın ismi de büyük bir sürpriz olmadığı müddetçe adaylığa çıkacaktır. Sayın Davud Aydın ile olan görüşmelerimizde bu görevi yapma azmini ve enerjisini gözlerinden okudum. Her yönüyle belediye başkanlığı görevine hazır bir duruş sergiliyor. Sayın Aydın, başkanlık görevini Yenişehir’in bütün dinamikleriyle beraber götüreceği mesajını veriyor. Bu anlayışı başkanlık görevi boyunca sergileyebilirse, Yenişehir’imiz önemli kazançlar elde edebilir.
Geçtiğimiz hafta içinde Bursa’da bir dostum ile görüşme imkânım oldu. Bu arkadaşım, AK Partide önemli görevlerde bulunmuş ve siyaseti iyi bilen bir kişidir. İsmini bende saklı kalmak şartıyla, yaptığımız görüşmenin bazı detaylarını sizle paylaşmak isterim. Kendisiyle konuşmamıza hatır sorma ve özlem cümleleriyle başladık. Sonrasında sohbet siyasete geldi. Bende sözü Yenişehir adayının kim olacağı konusunda, Yenişehir kamuoyunun büyük bir merakı olduğunu söyledim. O da bana, aslında aday isminin çok net olduğunu ve bu işin içindekilerinde bu ismi bildiklerini söyledi. Şaşkınlığım daha da arttı. Ben kendimce belediye başkanı olabilecek isimleri sıraladım ve bunlardan birisi midir? Diye kendisine sordum. Oda siyasetin meseleye nasıl yaklaştığını anlattı. AK Parti Bursa İl Başkanlığının bir dizi anket yaptırdığını ve anketlerin titizlikle değerlendirildiğini söyledi. Anket sorularında mevcut belediye başkanından memnun musunuz? Sorusu da vardı. Bu soruya ankete katılanların büyük bir kısmının Sayın Süleyman Çelik’i pozitif bulduğu ve iyi bir insan olduğunu belirtmişler. Sayın Süleyman Çelik hakkındaki eleştirilerin büyük kısmı icraatlar konusunda pasif kaldığıydı. Bu konuda Sayın Çelik’in savunması, verilen bütçe kadar iş yapabildiğidir. Sayın Çelik haksız da değildir. Daha önce bildiğimiz gibi Yenişehir Belediyesinin hatırı sayılır bir borç ile devralındığını ve bu borçlara rağmen önceki seçimde taahhüt edilen icraatların % 77’sini gerçekleştirdiğini düşünürsek belli bir başarı da yakalanmış görünüyor. İcraatlar arasında aydın kurutma tesisi adı altında mahallelerde ve merkezde 50 m’lik bir yol yapıldığı ve bu yolun tesis olarak nitelendirildiği örneğime karşılık, arkadaşım “Sonuçta yolda da aydın kurutulabilir” cevabını veriyor. Aslında onun bakış açısıyla baktığımızda belli konularda kısmen ikna oldum diyebilirim.Eee darısı Yenişehirlimizin başına, son sözümüzde şu olsun; “Süleyman hep Başkan, Başkan hep Süleyman”.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.