SON DAKİKA
Hava Durumu

Siyaset Nasıl Yapılmalıdır?

Yazının Giriş Tarihi: 28.05.2024 21:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 21:16

2024 yerel seçimleri sonrası, büyük umutlar ile koltuklarına oturan belediye başkanları ilk icraatlarıyla hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor. Vakit kaybetmeden kendi akrabalarını belediyeye dolduranlardan, eski belediye başkanının borçlarını çarşaf gibi belediyelere asanlara kadar bir hayli ilginç gösterilere şahit oluyoruz. Siyaset ile ilgili kısa bir süre önce bir yazı yazmıştım ama yazının muhatapları yazdığımız yazıdan anlaşılan hiçbir şey anlamamışlar. Buradan tekrar onlara sesleniyorum. Siyaset, bir yerleşim yerinde sorunlara çözüm bulma sanatıdır. Samimi söylüyorum, kimse sizin eski belediye başkanının borçlarını çarşaf gibi asarak deklare etmenizle ilgilenmez. Belediye’nin borçlarını asarak ancak şu mesajı vatandaşa verebilirsiniz; “Ben belediyeyi çok borçlu aldım. Benden bir hizmet beklemeyin!”. Peki bu mesaj size bir şey kazandırır mı? Kazandırmaz. Çünkü adama sorarlar; “Sen bu makama adayken, belediyenin borcunu bilmiyor muydun?”. Eğer bilmiyorsanız, kusura bakmayın dersinize iyi çalışmamışsınızdır. Biliyorsanız bunun bir siyasi malzeme haline getirmenizin size hiçbir katkısı olmaz. Vatandaş önceki belediye başkanını seçmediyse, demek ki ona güvenmedikleri içindir. İlçenin ya da ilin sorunlarını çözeceğine inanmadıkları için oy vermemiştir. Vatandaş size oy verdiyse demek ki size güvenmiş ve sorunların sizin tarafınızdan çözüleceğine inandıkları için size oy vermiştir.

Tecrübeli ve akıllı bir belediye başkanı küçük şeylere takılmadan yoluna devam etmelidir. İl ya da ilçenin sorunlarını çözme adına yeni çözüm alternatifleri oluşturmalıdır. Tabi ki bu iş ekip işidir. Ekibiniz kaliteli olmalıdır ve size çözüm önerileri sunmalıdır. Özellikle Yenişehir’de yıllardır kasaba siyaseti yapılmaktadır. Her seçim öncesi bir yığın proje ortaya konurken, seçim sonrası bu projelerin çoğu rafa kalkar ve kasaba siyasetine geri dönülür. Kasaba siyasetinde; düğün ve cemiyetlere yoğun katılımlar yapılır, pilavlar ve aşureler döküldüğünde bütün siyasiler yerini alır ve gereksiz çekişmelerle siyaset devam eder. Bu anlayış şimdiye kadar ilçemize hiçbir şey kazandırmadı. Siyasetçiler öncelikle kendi elindeki potansiyelin bir envanterini çıkarmalı ve bu potansiyele göre yeni imkânlar yaratmalıdır. Şimdi bana şunu söyleyebilirsiniz: Hocam karşıdan gazel okumak kolay, gel de sen alternatif yarat” diyebilirsiniz. Bende size şunu söylerim; “Sizler bu makama talip oldunuz. Öyleyse sizler çözüm üretmelisiniz. Çözüm üretemiyorsanız, işgalci olarak o makamda kalmayın!”. Sonuç olarak siyaset çok nankördür ve suçlu her zaman siyasetçi kabul edilir.

Yenişehir de birçok sorun çözülmeyi bekliyor. Sorunların çözümünde yavaş ya da isteksiz olursanız, o zaman sizin öncekilerden ne farkınız kalacaktır? Bir siyasetçi her zaman önüne bakmalı ve toplumun sorunları ile ilgilenmelidir. Sorunlardan kaçarak yöneticilik yapmak doğru bir tarz değildir. Buradan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı içinde birkaç kelam edelim. Sayın Bozbey, çok hızlı göreve başladı ve göreve başlar başlamaz da çok hızlı bir şekilde frene bastı. Su ücretlerinde indirim yapması kendisine ciddi bir şekilde destek sağlamakla beraber bu tür hizmetlerini devam ettirmesi gereklidir. Burası Büyükşehirdir ve büyükşehrin çok ciddi sorunları vardır. Bazı sorunlar ise uzun yıllardan beri çözüm beklemektedir. Toplumun siyasetçilere olan güveni, sadece bir kez olur ve bu güven kaybolduğunda tekrar geri gelmesi çok zordur. Bundan dolayı yeni seçilen belediye başkanları zamanı etkin bir şekilde kullanmalı ve gereksiz polemiklere girmeden bulunduğu yerin sorunlarını çözmelidir. Naçizane tavsiyemiz, işin iyisi olan ve kaliteli ekiplerle yola devam etmektir. Sadece partili diye, yıllarca görevlerdeyken ya da kurumlarda çalışırken bir çivi dahi çakmamış, dibine ışık vermeyen ya da becerisi sadece kendinden mükellef isimlerle yola çıkmak sadece size güç kaybettirir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.