SON DAKİKA
Hava Durumu

31 MART YEREL SEÇİMLERİNE DOĞRU

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2018 21:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2018 21:28
31 Mart yerel seçimleri yaklaştıkça heyecan gün geçtikçe artıyor. AK Parti adayları Adnan Kamıl, Zekai Dündar, Sadi Aktaş, Ahmet Saka, İbrahim Şen, Nihat Bıçak, Muhammed Kadir Tosun, Orhan Konakçı, Seda Ersöz. Bize ulaşan listede bu adaylar var. Milliyetçi Hareket Partisinden şimdilik Davud Aydın ve Ömer Silahlı aday adayı olarak gözüküyor. İyi Partiden Ercan Özel’in adaylığa çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor ama Nihat Doğan bir sürpriz yapabilir. Cumhuriyet Halk Partisinden bir ses yok, diğer partilerde ise istişareler devam ediyor. Süleyman Çelik hakkında ise kimse yorum yapmıyor. Bir dönemlik yetki ona yeterli görülüyor olabilir.
Elimizdeki isimlerle yorumlar yapmaya çalışalım. AK Parti de çok değerli isimler var; Nihat Bıçak, İbrahim Şen, Sadi Aktaş, Ahmet Saka gibi. Ancak siyasetin kenarından bir şeyler öğrenmeye çalışan bir kişi olarak, yukarısıyla yani il ve genel merkezle bir kanalınız yoksa aday çıkmanız zordur. İl ve Genel Merkez ile iyi ilişkileri olduğunu düşündüğüm iki kişi arasında bir aday tercihi yapılabileceğini düşünüyorum. Bu isimler Adnan Kamıl ve Zekai Dündar olacaktır. Aslında İl ve Genel Merkezde aday seçimlerinde zorlanacaktır. Çünkü ikisi de İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve değerli hizmetler yapmışlardır. Sonuçta kim tercih edilirse edilsin bu görevi başarıyla götüreceklerdir.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçimlere yüksek ihtimalle Davud Aydın ile gidecektir. MHP alt yapısı olan ve yıllardır belediye birimlerinde çalışan bir kişi olarak en uygun aday MHP için Davud Aydın olarak görünüyor. Davud Aydın’ın başkan seçilmesi durumunda, bu hizmeti başarıyla götürecektir. İyi Parti’de ise Ercan Özel’in başkan seçilmesi durumunda neler yapacağını ise yaşayarak göreceğiz.
Sevgili dostlar şimdi gelelim gerçek siyaseti konuşmaya. Benim meşhur bir sözüm vardır; Siyaset akıl ve hesap işidir diye, hesaplamaya başlayalım. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti 15.773, MHP 14.617, CHP 3.087, HDP 842 ve SP 785 oy almış. 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde oy dağılımı ise AK Parti 15.609, CHP 7.504, İyi Parti 5.580, MHP 4.633, HDP 1.881 ve diğerleri 836 şeklinde olmuştur. Yenişehir’de sandığa giden seçmen sayısı 35.000-36.000 civarındadır.
Genel siyasetten gelen duyumlara göre ittifaklar olacaktır. Özellikle Yenişehir’de CHP-İYİ Parti-HDP ve hatta SP ittifakı olabilir. CHP’nin Yenişehir’de bir aday belirleyememesi ve Sayın Kılıçdaroğlu ile Sayın Akşener’in samimi görüşmeleri bizim beklentimizi güçlendiriyor. Böyle bir ittifakta AK Parti ve MHP arasında olur mu? İlerleyen zamanda göreceğiz. AK Parti yıllardır Belediye Başkanlığı mührünü elinde tutması sebebiyle ittifaka yanaşmıyor. MHP’nin de kafası karışık. Ama yukarıdaki ittifak gerçekleşirse (CHP-İYİ Parti-HDP ve SP) hesap gereği 15.000 seçmeni bulabilir. AK Parti ve MHP ise geriye kalan 20.000 oy’un paylaşım savaşını yaparsa ikisi de kaybedecek. Bu durumda, bir ittifaktaAK Parti-MHP arasında gerçekleşebilir. Ama adaylar kendilerine güvenip diğer partilerin tabanlarından oy alacağını düşünüyor iseler, onu bilemem. Bizim gördüklerimiz bunlar ama siyasete Şeytan’ın bile aklı ermezmiş, gelişmeleri birlikte göreceğiz. Klasik bir sözle bitirelim; Son sözü yine Millet söyleyecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.