SON DAKİKA
Hava Durumu

İki kızınız varsa

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2018 21:28
Hoca merhumun iki kızı varmış. Birini çiftçi ile birini dülgerle evlendirmiş. Kış bitip yaz olduğunda baba evine misafirliğe gelen kızlarınla sohbet ettikten sonra “İşleriniz nasıl, eşlerinizle aranız iyi mi?” diye sormuş. Eşi çiftçi olan kızı demiş ki hocaya “ Babacığım eşim bu yıl buğday ekti. Eğer yazın yağmur bolca yağarsa hasadımızda güzel olacak. Eşim de o buğdayları alıp değirmende öğütecek, birkaç çuvalını bize ayırıp diğer unları satacak. Gül gibi geçinip gideceğiz “  Öteki kızına dönmüş hoca bu sefer ve aynı soruyu sormuş. Dülgerle evlenen kızı da demiş ki “Babacığım. Biliyorsun benim eşim dülger. Eğer bu yaz yağmur yağmazsa eşim köyde ki bütün çatıları, damları onaracak bolca para kazanacak. Gül gibi geçinip gideceğiz” Düşünmüş hoca kara kara ve demiş ki kızlarına “İçinizden birinin bu sene kocasıyla arası açılacak ama hanginiz denk gelir onu bilmiyorum”
Eğer bu fıkrayı neden yazdığımı sorarsanız sebebini söylemem. Ancak malumunuz seçim üstüdür. Siz ister yerel siyasetle ilişkilendirin, ister genel siyasetle. Ama siz siz olun, iki kızınız olursa birini dülgere ötekini çiftçiye vermeyin. Yoksa siz zararlı çıkarsınız.
Sadi Aktaş
Yenişehir Belediye Başkanı Aday Adaylarından Sadi Aktaş gece On TV’ de Türkiye Gündemi programında konuğumuz oldu. Kendisinin neden aday olduğunu, Yenişehir’le ilgili projelerini kendi ağzından dinleme ve izleme fırsatı bulduk. Eminim siz değerli okurlarımız da, yıllarca ziraat odası başkanlığı yapmış hemşerinizi izlediler. Konuğumuza ilgi bir hayli yüksekti. Siz bu satırları okuduğunuzda biz Yenişehir Belediye Başkanı Sayın Süleyman Çelik’i de ağırlamış olacağız. Siyasetten anlamam aslında ama görebildiğim kadarıyla en güçlü aday olarak,  Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik yine seçimlere renk katacak. Bu arada her şey bir yana ama nezaketinden dolayı Sayın Sadi Aktaş’a çok teşekkür ediyorum. Biz artık bel altı siyasetten bıkmış, kirli kelimelerden ve beyinlerden gına gelmiş bir nesiliz. Böyle nazik, böyle beyefendi adaylarla karşılaşmak cidden çok umut verici, çok sevindirici bizim için. İnşallah sadece aynı partinin aday adayları değil, bütün partilerin aday adayları hem birbirine hem seçmenlerine karşı nazik davranırlar. Bizler artık hamasetten bıktık, nefret söylemlerinden ve eylemlerinden yorulduk. Şöyle muhalefetiyle, iktidarı ile birbirini kucaklayan, birbirine destek olan siyasetçiler istiyoruz. Artık akıtacak gözyaşımız ve kanımız kalmadı. Etrafımızda ki düşmanları sevindirmeyelim.  Ne demiş Yunus Emre: “Sevelim sevilelim, kâm alalım dünyadan”  Bizlerde ister seçilelim, ister seçelim. Unutmayalım ki aynı toprakların insanlarıyız. Aynı dünyanın insanlarıyız. Öteye güzellikler götürelim dünyaya güzellikler bırakalım. Seçme hakkımız varken güzellikle seçelim güzelliği seçelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.