SON DAKİKA
Hava Durumu

Hepimiz Maduro’yuz mu?

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2019 21:08
Birkaç gündür küresel baş terörist Amerika kafayı Venezuella’ya takmış durumda. Ya yine parası, petrolü bitti küresel teröristin,  ya da iyice eceline susadı sonunu hazırlıyor. Türkiye en üst düzey desteklerini açıklayan ilk ülke. Çünkü Maduro ile Recep Tayyip Erdoğan çok iyi arkadaşlar. Tabii ülkeler arası ticaretin seviyesi, ithalat, ihracat filan işin teknik kısmı. Bence önemli olan Maduro’nun duruşu. Direnişi. 
Türkiye de 15 Temmuz’da yaşananlarla bugün Venezuella’da yaşananlar birbirine çok benziyor. ABD yine bir ülkeyi karıştırıp rant elde etmek peşinde. Ne lanet olası bir demokrasi ise bu Amerika nereye demokrasi götürdü ise orası kan gölüne dönüyor. Bir kez daha ABD’nin bu alçak bu hain saldırılarını kınıyor ve Venezuella’nın yanında olduğumu bildiriyorum…
Peki ya Doğu Türkistan?
Evet, hepimiz “Venezüellalıyız hepimiz Maduro’yuz” da, peki ya Doğu Türkistan? Hepimiz ne zaman Doğu Türkistanlı olacağız? Elbette zulme rıza göstermeyeceğiz, bu bizim şiarımız. Lakin sıralamamız nasıl olacak? Neye göre belirleyeceğiz öncelik sıralamamızı? Yani hepimiz Maduro olduk, hepimiz Hrant olduk ama nende hepimiz Muhsin Yazıcıoğlu olamadık? Ya da ne bileyim hepimiz Filistinli olduk ta nende iş Doğu Türkistan’a gelince sesimiz çıkmadı? Ne zaman hepimiz uyanacak “büyük oyunu”  göreceğiz?
Doğu Türkistan’da zulüm devam ediyor.
Ve bu gidişle orada tek bir Türk kalmayıncaya kadar da devam edecek gibi duruyor. İslam ümmetinin kurtarıcı olarak gördüğü,  dünya Türklerinin kıvandığı ülkemiz yani biricik Türkiye’miz ne zaman Doğu Türkistan konusunda gereğini yapacak? Ne zaman hepimiz “Osman Batur, İsa Yusuf Alptekin” olacağız. Ne zaman hepimiz Doğu Türkistanlı olacağız? Çok mu zor? Çok mu daha önemsizler?
Maduro bana göre yiğit bir adam ve direnecek. Direndiği ölçüde de ülkemiz hem yönetimi, hem halkı Veneüzella’nın yanında olacak. Biz halk olarak mazlumun hep yanında olduk. Yine de ırk, din, dil demeden mazlumların yanında olacağız. Ama Çin’e gelince susan bir milletin ABD ’ye gelince bağırması çok inandırıcı gelmiyor bana.
 Peki, dünya zulümden ne zaman kurtulur?
İngiltere, İsrail ve ABD ‘den kurtulmadıkça dünya huzura erişemez gibime geliyor. Hoş Çin, Fransa, Almanya, Rusya, İran az mı? Tabii ki hayır.
Dünya zalim ama büyük ülkelerin ve ailelerin kontrolünde olduğu müddetçe bu küresel kriz ve küresel terörün bitmesi mümkün değil. Ve adaleti üstün tutan ülkeler birleşip bir güç birliği oluşturmazsa bu benim düşüncem, hayal olmaktan öteye geçemez. Ama daha adil bir dünya mümkün. Yeter ki zalimler zulme doysunlar. Ya da kısas hükmü hayata geçsin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.