SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir’de paylaşılamayan ‘o isim’ yola çıkıyor

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2018 21:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2018 21:37
Yerel seçimler yaklaşırken, tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa ve ilçelerinde de siyaset kulisleri giderek hareketleniyor.
Havalimanı, hayvancılık, tarımsal alandaki potansiyeli ve Osmanlı’nın ilk baş şehri olma özelliği taşıyan Yenişehir’de de tüm partilerin hedefi en doğru isimle yola çıkarak Yenişehir Belediyesi’ni kazanmak.
İktidar partisi Adalet ve Kalkınma Partisi de elbette Belediye Başkanlığını kimselere kaptırmak istemiyor.
Ancak mevcut Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in karşısına muhalefet partilerinden önce kendi partisinden isimler rakip olmaya kalkınca, çok tuhaf bir manzara ortaya çıkmış oldu.
Göreve geldiği 2014 yılından bu yana birlikte çalıştığı mevcut ilçe Başkanı Adnan Kamıl ve Belediye Başkan Yardımcısı Zekai Dündar Belediye Başkan aday adayı.
Ayrıca kendi köylüsü Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş da aday adayı oldu.
Muhalefet partileri de kendi içlerinde çekişmeli bir sürece girilen ortamı çok iyi değerlendirmek için doğru isimlerle yola çıkmak için yoğun mesai harcıyor.
Edindiğim bilgilere göre iktidar partisi merkez yönetimi Yenişehir’de Belediye Başkanı ve ilçe teşkilatı arasındaki sıkıntıları da bildiğinden hem çekişmeleri ortadan kaldıracak hem de partilerinin oyunu arttıracak bambaşka bir isimle yola çıkmak istedi ama yazımın devamında paylaşacağım o isim Yenişehir Belediye Başkan adaylığı için gelen teklifi kabul etmedi. 
Yenişehir için gündeme gelen o ismin telaffuzu bile, aslında önceki seçim dönemlerinde de sürekli olarak kulisleri hareketlendiriyordu.
Ancak bundan önceki seçimlerde bu yönde bir çıkış yapmayan o isim bu dönem Yenişehir Belediye Başkanlığı için hazır olduğunu ifade etti ve yola çıkmaya hazırlanıyor.
Bu yerel seçimlerde Yenişehir’de iktidar partisi AK Parti, ana muhalefet partisi CHP ve İYİ Parti arasında hiç de beklenmedik bir süreç yaşanacak.
Çünkü

Yenişehir’i biraz tanıyan herkesin yüzde yüz onaylayacağını düşünerek ifade ediyorum ki Yenişehir Belediye Başkanlığı için yola çıkacak bu isim tüm dengeleri ve yapılan hesapları alt üst edecek.
Çok ciddi olarak ifade edebilirim ki, sağcısından solcusuna, muhafazakârından liberaline hemen herkesim tarafından çok sevilen o isim, bu yazımızın ardından duyulur duyulmaz, aday olacağı parti dışındaki iktidar partisi dâhil tüm parti yetkililerinin paçasını tutuşturacak.
İktidar partisinin yaptırdığı araştırmalarda da ismi hep ön planda çıkan o isim kendisine gösterilen bu ilginin haklı sevinciyle birlikte şaşkınlığını yaşıyor fakat çok ciddi olarak da hazırlıklarını sürdürüyor.

'MİLLETİME HİZMET ETMEK YAŞAM BİÇİMİM'

Bu duruma göre, o paylaşılamayan isim, partilerin kendisi için değerlendirme yapmalarından memnuniyet duyduğunu fakat kendi adına, bir adaylık sürecinde altını çizerek Milliyetçi Hareket Partisi’yle yola çıkacağını ifade ederek, “Şahsıma böyle bir görev verirlerse, bundan da onur duyar, elimden gelenin fazlasını, seve seve ve büyük bir şevkle yaparım” diyor.

KİM BU PAYLAŞILAMAYAN İSİM?

Kendisi gerçek manada ilgi odağı olmuşken ve yola çıkmaya karar vermişken saklamaya hiç gerek yok diyerek açıklıyorum.
O isim, kısa bir dönem mesai arkadaşlığı da yaptığım sosyal çalışmaları, organizer karakteri ve tam bir Yenişehir sevdalısı olan DAVUT AYDIN.

Hakkı üstün tutarak insanlara hizmet etmenin en büyük mutluluk olduğunu birlikte çalıştığımız dönemde de en derinden hissettiğim ve 28 yıllık belediyecilik hayatında ismi bugüne dek hiçbir şaibeli konuya karışmamış, gerçekten halkın tam içinden özel bir karakter olan Aydın’ı yıllardır tanır ve gerçekten severiz.
Ayrıca;

Yenişehir Belediyesi’nde tam 28 yıldır gelir şefi olarak başarıyla çalışan Aydın’ın, samimi duruşuyla artık daha çok hizmet yapabilmesi için siyasal alana dâhil olması gerektiğine inanırız.

Ve zaten;
Davut Aydın da "Büyük Sevdam" diye tanımladığı Yenişehir’e hizmet edebilmek için bu hafta içerisinde belediyedeki görevinden istifa edecek ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday olmak için süreci başlatacak.
Siyasetle ilgilenen herkesin Aydın’ın aday olup olmayacağını çok merak ettiklerini biliyoruz.
Bu büyük merakı da böylece gidermiş olalım.
Özel bir seçim çevresi olan Yenişehir’de, son süreçte belediyeyi kazanabilmek için herkese dokunan bir adaya gereksinimi karşılığını Davut Aydın’la tamamlayacağına inandığım Milliyetçi Hareket Partisi Yenişehir İlçe Başkanı ve ekibini tebrik ediyor, Aydın’a çıkacağı bu kutsal yola başarılar diliyorum. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.