SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Çocuğu Nasıl Vatansever olur?

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2017 22:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2017 22:08
Türk Çocuğu Nasıl Vatansever olur?..
1-Konuştuğu Türkçeyi sever. konuştuğu lisanı yazar. Bu güzel İstanbul Türkçesini herkese öğretmeye çalışır.
2-Dini gibi milliyetini de sever ve mukaddes bilir. Türklüğün aleyhinde bulunanlara karşı Türklüğü müdafaa eder. Milliyetini lakırdı söyletmez. Türklüğün dünyadaki milletlerin hepsinden daha necib ve cesur olduğunu hatırdan çıkarmaz… Hangi milletten olursa olsun Türkçe öğrenip Türk milliyetine karışan muhacirlere tıpkı eski kan kardeşi imiş gibi muamele eder.
3-Her fırsatta Türklüğü medheder, Türklüğe kıymet verir. Her fırsatta Türk tarihini, Türk cihangirlerini, Türk alimlerini anar.
4-En büyük cihangirlerden çıktığı gibi İbni Sina ve Uluğ Beğ gibi en büyük alimlerin de Türk milletinden geldiğine iman eder.
5-Her şeyden evvel Türk tarihine vukuf peyda eder. Türklüğe dair yazılan edebi ve fenni şeyleri diğer mütalalara tercih eder.
6-Askerlik, tüccarlık, sanatkarlık, memurluk, hasılı hangi meslek
. için hazırlanırsa hazırlansın en başta gelen emeli, Türklüğe. Türk mefkuresine hizmet etmek olur.
7-Şahsi hayatının fani, fakat milliyetinin, Türklüğünün ebedi olduğunu aklından çıkarmaz. Herkes mezara girecek ve ölecektir. Tarihe giren kahramanlar ölmezler. Milletlerin'in kalbinde yaşarlar. Milliyetperver olmak isteyen her çocuk da nasıl olursa olsun iyi bir nam ile Türk tarihine girmeğe çalışır. Dünyada tarihe girip şanlı bir hatıra bırakmak kadar ali ve gıbta olunacak bir şey yoktur. Ruhunda büyüklük ve yükseklik meyli olan çocuk mutlaka Türk milletperveri olur. Her yerde, her vakit ve her işte birinci olmağa çabalar. Yorulmaz, bıkmaz, üşenmez. Vücudunu izcilikle ve idmanla, fikrini bilgi ile fenle, ruhunu milli mefkure(ideal) ile kuvvetlendirir. Bilgisiz bir kuvvet ve cahil kafa altında sağlam bir vücud hiçbir işe yaramayacağı gibi, mefkuresiz bir ilim, mefkuresiz bir alim de hiçbir işe yaramadığından başka Türklük cemaatine tarif olunmaz zararları dokunur.
Ey Türk çocukları! Siz hem kuvvet, hem bilgi, hem de ideal sahibi olunuz. Büyük muvaffakiyetleriniz namınızı tarihe geçirecek ve sizi bu fani hayatın fevkindeki o ebedi ve ölümsüz hayata nail edecektir. Saygılarımla.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.