SON DAKİKA
Hava Durumu

Önce siz inanın!

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2017 21:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2017 21:59
Sevgili dostlar, inanıyorum ki sağlıklı bir beyne sahip olmak koşulu ile ortalama bir zekaya sahip olan her insanın, farkındalığın farkına varamaması gibi bir lüksü olamayacağına inanıyorum.Yarar ile zarar kavramlarının sentezinden FAYDA’yı elde etmenin tek yolu OLUMLU DÜŞÜNCE olduğuna inanıyor ve siz değerli okurlarımla naçizane bu yazımda paylaşmak istiyorum.
Bilinçaltınızı olumlu bir yapıya kavuşturmanın en etkili yolu, önce konuşmalarınızın içinde bulunan ve zararsız gibi görünen olumsuzluk taşıyan çok küçük ifadeleri çıkarıp atmaktır. Sonra da düşüncelerinizi kontrol altına alıp, en küçük olumsuzluk düşüncesinden başlayarak büyük olumsuzluk düşüncesine doğru onların önce bilincine varıp, vücudumuzdaki ve yüzümüzdeki meydana getirdiği kasılmaları gevşetmek ve onların kaslarımız sayesinde vücudumuzdan akıp gitmesini sağlamaktır.
Konuşmalarımızdaki kullandığımız olumsuz sözcükler ve bu sırada aklımızdan geçen olumsuz düşünceler, tek başlarına zararsız bile görünseler, bir zaman sonra bilinçaltımızda son derece zararlı etkilere yol açarlar. Bilinçaltımız böylece olumsuz bir tutum alır. Kendi kendine devamlı olumlu sözler söyleyip telkinde bulunan insan, zamanla bilinçaltının o yönde çalışmasını sağlar. Bu aynı jimnastik alıştırmaları gibidir. En kötü bir olayı dahi anlatırken ama iyi olacak deyip, sonrada o kötü olayın nasıl iyi yanları ve etkileri olabileceğini düşünüp söyleyin. Hatta onları bir kağıda yazıp devamlı okuyun. Umut dolu, daima olumlu ve yapıcı eleştiri yapan, ileriye neşe ve ümitle bakan insanlarla ilişki kurun ve siz de öyle bir insan olun.
Devamlı üzülen, olumsuz insanların bu huylarını değiştirmelerine yardımcı olun, uğraşın. Bir insan nasıl düşünürse öyle yaşar. Üzüntü, sağlıksız ve yıkıcı bir zihinsel alışkanlık, bir hastalıktır. Üzüntü parça parça yok edilir. Bunun için önce küçük şeylere üzülmeyi bırakınız. Konuşmalarınızdan üzüntü ve korku belirten kelimeleri çıkarınız. “Ben yapamam” cümlesi bir hastalık belirtisidir. Daima ben başarırım, ben yaparım deyin. Günde 20 kez ben yaparım, ben başarırım diye tekrarlayın. İleride otomatik olarak böyle düşünmeye başlayacaksınız. “Ben yapamam’’ düşüncesini değiştirmenin bir başka yolu da kendinize ait bir teknik arayıp bulmanızdır. Eğer ‘yok’ları düşünürseniz, ‘var’lara ulaşamazsınız. Eğer gerçekçiyim diye övünüyorsanız ve gerçekçiliğiniz sizi karamsar yapıyorsa, siz gerçekçi değil karamsarsınız. İyimser olan insanda, beyin endorfin denilen bir hormon salgılar. Bu hormon, insanın kendini daha iyi ve mutlu hissetmesini sağlar.
Coşkuyu arayın, bulun ve yaşayın, sağlıcakla kalın…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.