SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaliteli Hayat Nasıl Olmalı ?..

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2017 21:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2017 21:57
Kaliteli bir hayat sürmek, mutlu olmak, hayallerimizi gerçekleştirmek hepimizin yaşam içerisinde istediği, aradığı olgulardır. Kaliteli yaşamın sırrı şüphesiz ki mutlu olmaktır. Peki o zaman mutlu olmak için neler yapılabilir?
Kimileri mutlu olmak adına büyük tavizler verir. Kimileri mutluluğun sadece para kazanmak olduğunu düşünür. Kimileri ise her şeyi dengeli bir biçimde yaşamı içerisinde ayarlayarak mutlu olmaya çalışır. Mutlu olmak için verilen tavizler arttıkça çoğu zaman kişiler konum olarak yükselirken, mutluluk açısından azalmakta, kim olduklarını dahi unutabilmektedirler.
Mutluluğun Sırrı Para mı?
Mutluluğun arayışı hemen hemen her filme, romana, diziye ve hikayeye konu olmuştur. Mutlu olmak adına yapılan hareketler zalimlik ve kötülük olarak gözümüze çok sık çarpılmıştır. Parası ile veya parası için alınan kararlar ,yapılan fedakarlıklar, kimi zaman en büyük mutsuzlukları getirmiş hepimize bu nedenle, yaşamı sorgulatmıştır.
Yaşam
Mutluluğun sırrı çoğu zaman kişinin doğrularını yaşamasıdır. Bunun için, insanların neyi doğru veya neyi yanlış olarak gördüklerini değerlendirmeli, bilgelerden, büyüklerden bu olguları öğrenmeleri gerekir. Hayat sadece belirli şeyleri yapmak veya belirli şeylere sahip olmakla değil, neyin doğru neyin yanlış olduğu ile alakalıdır.
Bu nedenle kaliteli yaşam demek tek başına maddi durumun yüksek olması demek değildir. Mutluluk için çok daha fazlası gerekmektedir. Birbirine değer veren bir aile, birbirini destekleyen ve doğruları söylemekten çekinmeyen dostlar, birbirlerini hayatları pahasına seven çiftler mutluluğun sırlarını ellerinde tutarlar.

1 – Pazar günü ‘cep’i kapatın:
Tatil gününüzün süpriz gelişmeler ve sinirinizi bozacak haberlerle zehir olmasını önleyecek tek yöntem bu.
2 – İşi ve evi ayırın:
İşinizin tüm hayatınızı kaplamasına izin vermeyin. Gergin iş toplantılarının olduğu günlerde eşinize veya aile üyelerine randevu vermeye de dikkat edin.
3 – ‘Hayır’ demeyi öğrenin:
Omuzlarınıza taşıyabileceğinizden fazla yük almayın Yarım yamalak ” evet ” yerine, nedeni açıklanmış bir ” hayır ” size saygı duyulmasını sağlayacaktır.
4 – Konuşmayın, yapın:
Bir proje üzerinde uzun süre konuşup tartışırsanız, büyüsü bozulur. Aldığınız olumsuz yorumlarsa, şevkinizi kırar. Bunun yerine konuyu kafanızda planlayın ve zamanı geldiğinde harekete geçin.
5 – Bencil olmayın:
Önemli detayları atlamamak için günlük işler için liste yapmak, yerinde bir hareket. Ancak bu listeye, sevdikleriniz için de yapacaklarınızı da ekleyin. Onlara süprizler hazırlayın.
6 – Kahramanlığı unutun:
Boşuna supermen rolü oynamayın; zorlukların üstesinden tek başınıza gelemezsiniz. Eğer kahramanlığa devam ederseniz, akşam kendinizi yorgunluktan yatağa yığılmış olarak bulabilirsiniz.
7 – Detayların sihrini kullanın:
Yemek, temizlik, alışveriş. Hepsi sıkıcı işler, ama detaylar moralinizi yüksek tutar. Bu yüzden evinizi deniz kabukları gibi cezbedici aksesuarlarla süsleyin. Yemeklere çeşitli baharatlar ekleyin. Göreceksiniz moraliniz düzelecek.
8 – Formunuzu koruyun:
Fiziğinizin düzgün olması, özgüveninizi artırır. Kilolardan kurtulun. Ailenizle spor yapın. Böylece çocuklarınız sağlıklı olur. evinize de geniş zaman ayırabilirsiniz.
9 – Öncelikleri belirleyin:
Bırakın faturalarınızı bankanız otomatik ödeme hizmeti ile üstlensin. Geriye kalan işlemlerinizi de internetten yapın. Hayat çok kısa, vaktinizi boşa harcamayın.
10 – Fantezilere yer verin:
Sık sık mola verin. Beş dakika uzanmak ya da gözlerinizi kapatıp dinlenmek, psikolojinizi güçlendirir. Ayrıca deniz kıyısında güneşlenmek gibi hoş hayaller, gevşemenizi sağlayacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.