SON DAKİKA
Hava Durumu

HAYAT NEDİR?

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2017 22:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2017 22:26
Bir gün zengin bir işadamının yolu küçük bir köye düşmüş. İşadamı burada her gün balığa çıkan ve yarım saat içinde küçük kovasını ağzına kadar balıkla dolduran bir balıkçıyla karşılaşmış. Onun bu her sabah küçük kayığına binip fazla açılmadan bir yerlere demir atmasını ve yarım saat içinde çokça balık tutup tekrar geri dönmesini bir kaç gün merakla takip etmiş. En sonunda dayanamayan iş adamı bu orta yaşlı balıkçıyla tanışmaya karar vermiş. Yine bir gün balıkçının denizden dönme saatini denk getirip yanına gitmiş. Kendisini adama tanıtmış ve ve adamın burada neler yaptığını sormuş. Adam ağır ağır konuşarak:''Ben bu köye 5 yıl önce yerleştim.Ve her sabah balığa çıkıp karım ve bana yetecek kadar balık tutarım. Sonra karımla sabah yürüyüşüne çıkar, eve döndüğümüzde öğle uykusu uyuruz. Akşam olunca tuttuğumuz balıkları pişirip sahilde müzik eşliğinde her gece yeriz. Günlerim bu şekilde geçer gider.'' demiş. 
    Bunun üzerine işadamı balıkçıya dönüp aslında sen çok zengin olabilirsin demiş. Balıkçı biraz gülümseyerek nasıl olacak o diye sormuş. İşadamı hararetli bir şekilde anlatmaya başlamış: ''İlk önce balık tutma zamanını genişleteceksin ve hatta gerekirse akşama kadar balık tutacaksın.Tuttuğun bu balıkları balık haline satıp biriktirdiğin parayla daha büyük bir kayık alacaksın.Tabi ki tuttuğun balık çoğalacak böylece. Ve sen de kazandığın bu paralarla büyük bir balıkçı teknesi alacaksın. Fakat bu arada çalışmaya devam edeceksin.En sonunda biriktirdiğin paralarla bir balıkçı filosu kuracaksın. Ve buradan kazandığın büyük paralarla borsaya gireceksin ve hisse senetleri alacaksın. Aradan bir 3 yıl geçecek ve bu senetleri halka açacaksın: İşte bukadar.''demiş. Balıkçı gene gülümseyerek sormuş: ''Sonra ne olacak?''İşadamı: ''Ne mi olacak? İşte o zaman karını alır, küçük bir köye yerleşirsin ve artık zevk için balık tutmaya başlarsın. Sabahları karınla yürüyüşe çıkar öğlenleri uyursun. Akşam ise tuttuğun balıkları gitar eşliğinde yersin. Güzel bir emekli hayatın olur.'' 

İşte bu hikayede gördüğümüz gibi bazıları para hırsından hayatı unutuyor.Yani hayat amacı para oluyor ve onlar dünya güzeliklerini farkedemeden bu dünyadan ayrılıyor. Halbuki paradan daha kıymetli bir çok değerler var etrafımızda. Önemli olan onları farkedebilmek. Hayatımızın her bölümünde bu güzelliklerle yaşayabilmek önemli olan. Yoksa güzel bir yaşamı emeklilik hayaliyle tüketiriz. Peki: Size göre hayat nedir? 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.