SON DAKİKA
Hava Durumu

BAŞARILI BİR HAYAT FELSEFESİ-2

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2017 22:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2017 22:29
Önceki günden devam
25- Tembellikten, hantallıktan ve bir işi yarım bırakmaktan sakının. İşinizi başkası değil siz yapacaksınız. Zamanında yapılmayan bir iş yapılmamış olan bir iştir.
26- Ümidinizi asla kaybetmeyin ve hata yapmaktan korkmayın. Önemli olan hata yapmak değil, yapılan hataları tekrarlamamaktır.
27- Geçmiş günlerin başarısızlığına ve kaybedilenlere ağlamaktansa, ileriye dönük telafi edilecek planlar yapılmalıdır. Bunun için, Ahmet Haşim’in şu sözü unutulmamalıdır: “Arkaya baka baka yere yuvarlanmadan, istenilen istikamate kaç adım gidilebilir?
28- Uyku düzeninizi disiplin altına almalısınız. Uykusunu düzene sokmayan bir öğrenci, planlı ve verimli bir çalışmayı yürütemez.
29- Düzenli egzersiz ve spor yaparak, yorulan beyninizi dinlendirmeli ve psikolojik sıkıntılarınızı atmalısınız.
30- Olaylar karşısında soğuk kanlı ve sabırlı  olun. Bazı şeylerin durulmasını bekleyin ve zamana bırakın. Düşünmeden verilen ani kararlar panik havası ve yanlış sonuçlar doğurur.
31- Toplumun değer yargılarına, kültürüne ve kutsal değerlerine önem verin ve saygı gösterin. Bunlara ters düşecek söz ve fiiller, sizi toplumda yalnız bırakır.
32- Çevrenizde sözünü tutan, sır saklayan ve arkadaşlarını kollayan bir insan olarak tanının. Eğer böyle yaparsanız, sizin de sırrınız saklanır ve arkadaşlarınız tarafından kollanırsınız.
33- Olaylara güzel tarafından yaklaşmayı ve iyi niyetle bakmayı bilmelisiniz. Çünkü, güzel bakarsanız,güzel görünürsünüz. Güzel görürseniz hayatınızdan lezzet alırsınız ve mutlu olursunuz.
34- Amaçsız, acımasız ve sert tartışmalardan kaçının. Çünkü, sert tartışmaların asla galibi yoktur.
35- Kendinizde bulunan eksiklikleri, noksanları ve kusurları düzeltmeden, başkasının kusurlarıyla uğraşırsanız, kusurlu bir işe kalkışmış olursunuz.
 
 
Hayat felsefesini oluştururken, başarılı olmuş, el üstünde tutulmuş, saygı görmüş ve toplumu olumlu açıdan etkilemiş insanların hayat anlayışlarına ve başarı kriterlerine dikkat etmek lazımdır.
 
Sıradan insanların ortaya attıkları hayat anlayışı, sıradan bir felsefe olmaktan öteye geçemez. Hayatın esas felsefesi, hayatın anlamını bilmek ve hayata hayat vereni tanımakla mümkündür.     
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.