SON DAKİKA
Hava Durumu

BAŞARILI BİR HAYAT FELSEFESİ -1

Yazının Giriş Tarihi: 03.03.2017 23:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.03.2017 23:05
1- Önce kendinizi keşfetmeli, tanımalı ve neyi başarabileceğinizi ve hangi alanda başarılı olacağınızı bilmelisiniz.
2- Zamanınızı çok iyi planlayıp, çok iyi kullanmalısınız. Başarısızlıklar hep dağınık ve plansız bin hayatın ürünüdür. Her başarının altında ise, planlı ve düzenli çalışma vardır.
3- Kendinize güveniniz olmalıdır. Başaramama korkusu,  başarısızlığın en önemli sebebidir. Başarınızı gördükçe güveniniz artacaktır.
4- Her başarısızlığın bir başarı getireceğini düşünerek, başarısızlıktan yılmayın ve kararlı olun.
5-Kendinizi sürekli yenileyerek bir araştırma ve bir çalışma  içinde olmalısınız. Bilgisayar ve internet kullanma, yabancı dil bilme ve yeni bilgilere ulaşma konusunda özel bir çaba göstermelisiniz.
6- Okul yönetimiyle asla ters düşmeyin. Başarılarınızın önemli bir kısmının, okul yönetimine bağlı olduğu unutmayın.
7- Öğretmenlerinizle dengeli, seviyeli ve sıcak ilişkiler kurun. Onların önerilerini, ikazlarını ve gösterecekleri başarı yollarını uygulayın. Öğretmeninden sürekli olarak yararlanma yolunu tercih eden öğrenci, bu çabasının sonucunu, kısa zamanda alacaktır.
8- Arkadaşlarınızı iyi seçin ve seviyeli bir arkadaş grubu oluşturun. İyi bir arkadaş grubu demek, iyi bir gelecek demektir.
9- Sizi frenleyen, çalışmalarınızı engelleyen, motivenizi bozan ve hayatı anlamsız kılan dostlarınızı derhal terk edin. Eğer o dostlardan kurtulamazsanız başarılı olmazsınız.
10- Çevrenizde sizlere yakın olacak insanları seçerken düşüncelerinize, anlayışınıza ve davranışlarınıza ne gibi olumlu katkılar yapabileceklerini düşünün.
11- Korkak ile, cimri ile, ahmak ile, art niyetli ile ve yeteri kadar tanınmayan biriyle arkadaşlık her zaman zararlıdır.
12- Toplumda vefalı insanlarla dost olun. Vefalı insanlar en zor günde dostluğunu belli eder.
13- Aileniz ile ilişkileriniz, başarınız açısından çok önemlidir. Düzenli, olumlu ve sıcak aile ilişkileri içinde hayatını sürdüren bir öğrenci, devamlı başarmaya adaydır.
14- Anne ve babanın ikazları ise zaman zaman ağır gelebilir. Ane ve babanın söyledikleri her sözün iyi niyetle söylenmiş olduğunu unutmayın. Bazen bu sözlerin dozu da karmaşık hale getirmiştir.
15- Aileyle kavgalı bir hayatın, hiçbir öğrenciye faydası olmamıştır. Tam tersine, problemleri daha da karmaşık hale getirmiştir.
16- Bu olumsuz aile ortamının en olumlu yabancı ortamdan daha iyi olduğunu unutmayın.
17- En zor ve en sıkıntılı günlerinizde, size yardımcı olacak insanların aileniz olduğunu bilin.
18- En iyi yabancı, en olumsuz aile bireylerinizden daha iyi değildir.
19- İnsan hak ve özgürlüklerine din ve vicdan hürriyetine saygı gösterin. Unutmayın ki, saygı insani değerleri yüceltir ve büyütür.
20-Her insanın farklı bir görüşü ve farklı bir anlayışı olduğunu, her insanı olduğu gibi kabul edip, ön yargı içinde olunmaması gerektiğini bilmelisiniz.
21- Eleştirilerden korkmamalısınız ve daima açık olmalısınız. Eleştirilere ne kadar açık olursanız, o kadar az eleştirilirsiniz.
22- Söylediğiniz her söz doğru olmalıdır. Ama her doğruyu her yerde söylememelisiniz. Doğruları, doğru zamanlarda ve doğru zeminlerde söylemelisiniz. Doğrular yanlış zamanlarda ve yanlış yerlerde söylenirse, yanlış anlaşılır.
23- Affedici olmalısınız. Başkalarının kusurlarını affetmeye özen göstermelisiniz. Ama kendi kusurlarınızı asla affetmemelisiniz. Eğer kendi kusurlarınızı affederseniz o kusurunuzu düzeltemezsiniz.
24- Herkesle anlaşma ve uzlaşma yolu arayın. Hayatın düzeni ve başarısı uzlaşmayla mümkün olmaktadır.
Devamı gelecek
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.