SON DAKİKA
Hava Durumu

UFAK DOKUNUŞLAR GENÇLİĞİN ÖNÜNÜ AÇAR

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2020 16:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2020 16:34
   Önce temel eğitim sürecinde gelecek Türkiye hedefinde gençliğin kendi öz güvenini sağlamak varlığının farkındalığını bilinçlendirmek gerekir.   Ne olduğunu bilmeyen bir nesil kendisini yanlız hisseder ama o nesile temel aile, temel gelenek göreneklerimiz vatanımız inancımızı iyi bir üslupla öğretebilirse bu gençlik bu ülkeyi, aileyi tek başına uçurma cesareti üslenir. Büyük millet, büyük devlet hedefi olan bir toplum mutlaka gençlik politikaları alt yapı çalışmaları kurulmalıdır. Çünkü bizim ejdadımız büyük devlet imparatorluğu hedefini temel eğitim öz güvenli gençlik yetiştirmek için ciddî alt yapı çalışmaları sürdürmüşlerdir.

Osmanlı Devleti’nin sıbyen mekteplerinde 31 maddelik temel eğitim uygulamaları dikkat çekmekte. Büyük millet, büyük devlet hedefi doğrultusunda politikaları olan her devlet gelecek gençlik akışını mutlaka kontrol etmeli.

İmparator osmanlı ejdadınız 31 maddelik ders programında birinci maddesi Allah'ın birliğine inanmak ve her şeyin Allah'tan olduğunu öğretmek olmuştur.

Madde iki, anne babaya itaat etmek. Bir nesli en güzel anne baba yetiştirir olgusunu ve annenin babanın kıymetini önemini öğretir.

Üçüncü madde, kişiler arasında lâf götürüp getirmenin çok tehlikeli bir durum olduğunu öğretmek, lâf taşımanın çok kötü sonuçları olduğunu büyük topluluğun zarar göreceğini bildirmek.

Bütün maddeler vatanın, bayrağın, Kuran’ın, devletçiliğin, millet olmanın üzerinde olduğunu inceledik. Görüldüğü üzere devlet büyükleri arkadan gelen gençlik için hiç endişe etmezler çünkü yetiştirdiği gençlik olağanüstü devlet sevgisini millet birliğini Allah'a kul olmayı devlet millet el ele gönül köprülerinin temeli sağlam olduğunu bilirler.  

Yedi kıtaya adaleti millî ruh eşliğinde verdiler. Şimdi oturup düşündüğümüzde bu günler nasıl oldu? Nasıl bir ruh verdiler? Gelecek gençlik bu birliği beraberliği birbirine güveni hangi şartlarda benimsediler? Aslında güven en iyi dokunuştur. Bir kişi, kişiler, aynı sırada oturduğun okul arkadaşı, askerlik arkadaşı, ticaret arkadaşı güvenli bir kişiyse sizin gönül defterinde rahat bir yeri vardır. Yukarıda belirlediğimiz gibi en güzel dokunuşlar güvenle alakalı söz, davranışlar, söylemler, eylemler olacaktır. Bizim yaratılış özelliğimizde de vardır bu format gelecek aile, gelecek nesiller, gelecek ülke gençliğini yetiştirirken açık ve net bir ruh vatan millet güvenilir bir toplum olmak için temel millî eğitime ihtiyacımız var. Bu eğitim önce ailede sonra devletin duruşuyla sağlamlaşması. Unutmayalım ki ufak dokunuşlar büyük hizmetin kapılarını açar...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.