SON DAKİKA
Hava Durumu

TARİHE NOT DÜŞ!

Yazının Giriş Tarihi: 31.03.2020 17:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.03.2020 17:22
Ben lise birinci sınıfa gidiyorum. Dört ilkokul, dört ortaokul ve bir lise birinci sınıfı da sayarsak dokuz yıldır millî eğitime bağlı okulların içerisindeyim. İlk defa  okulumuzdan bu kadar uzak kaldık, derslerimizi evimizden işliyoruz. Malum bütün dünyayı sarsan koronavirüsü bizim ülkemizde 10 Mart 2020 gününde ilk vaka olarak Avrupa’dan gelen bir kişide görüldü. 10 Mart itibariyle hızlı bir şekilde ilerlemeye başladı. Bu tehlikeyi gören devletimiz, cumhurbaşkanımız ve millî eğitim bakanımız evde uzaktan eğitimi hızlı bir şekilde TV kanalları aracılığıyla hizmetimize sundu. Evet şimdi evimizdeyiz.

"Evde kal Türkiye" çünkü evde huzur, evde hayat, mutluluk var. Gelecek için, sevdikleriniz için, annemiz babamız için, virüsün bizim evimize yakın akraba, komşu kısaca sevdiklerimize bulaşmaması için evde hayat, mutluluk var.
"Evde kal gençlik." 
Sevgili arkadaşlar 1347 yıllarında başlayan dünya geneline hızla yayılan veba virüsü yüzünden 70-80 milyon arasında insan malesef hayatını kaybetti. Bu durumlara düşmemek için, bütün alınan tedbirler bizim sağlığımız, bizim sevdiklerimiz içindir ve sevdiklerimizin sağlığı için evde kalmak durumundayız. Elbette bu günler geçecektir. Beklediğimiz güzel günler gelecek tekrar okulumuzda birlikte olacağız. Sevgili arkadaşlar sizlerinde bildiğiniz gibi benim dikkatimi çeken şu koronavirüsle ilgili yapılması gereken tavsiyeler arasında evimizde temel eğitim dediğimiz annemizin bize ısrarla öğrettiği temizlik, masaya oturduğumuzda, kalktığımızda mutlaka ellerimizi yıkamamız gerektiği. Ağzımızın temiz olması için diş temizliği gerektiğini bilmeyenimiz yoktur. Sabah uyanınca yüzümüzü ellerimizi güzelce yıkamak.
İnancımız gereği imanın yarısı temizliktir, temizlik imandandır. Sevgili arkadaşlar İslâm bize temiz olmamızı emretmiş, biz tam tersini yapar gibi olmuşuz.  Düşünün günde beş vakit namaz kılan biri, beş vakit elini ,beş vakit ayağını, ağzını, kulağını, boynunu, yüzünü tamamen tertemiz bir şekilde namazını eda ediyor. Şimdi sizlere sormak istiyorum, eğer genel temizlik şartlarını yerine getirirsek mikrop nerede barınacak? İslâm bize temiz olmamızı emretmiş biz ne kadar temiz olduğumuzun farkında olalım sevgili arkadaşlar. Virüsün bütün tedbirleri temizlik, şimdi virüs korkusundan bütün tavsiyelere uymak zorundayız. Ama Allah bize bu tavsiyeleri islâm aracılığıyla bildirmiştir. Eğer biz rabbimizin tavsiyelerine uymuş olsaydık imanı, islâmî, otuz iki farzın şartlarını bilseydik rabbimizin rızalığını almış olurduk. Şimdi virüsden korktuğumuz kadar Allah’tan korkmuş olsaydık cenneti hâk etmiş olurduk.
TARİHE NOT DÜŞ GENÇLİK bütün huzur, mutluluk evde başlar. Biz evde mutluyuz. 
 
 
 
 
 
 
 
                    

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.