SON DAKİKA
Hava Durumu

SUÇ KİMDE?

Yazının Giriş Tarihi: 07.07.2020 16:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2020 16:49
Evet bir ömür boyu suçluyu arasak bile bulmak mümkün değildir. Kimlerden bu suçlu? Kimin kızı, kimin oğlu, kimin arkadaşı? Sonuç olarak kimselerden değil. Ortada bir suç ve suçlu var. Kimse suçunu bilip, çıkıpta ben suçluyum deme cesareti gösterecek kadar cesaretli değildir.
   Evet sevgili anneler, bu iş daha çok temel eğitim sürecinde sizlere düşmekte. Benim çocuğum yapmaz deyip çocuğunuzu bu tür hayat meşakkatlerine alıştırmanız gerekir. Evet bu nesil ne görürse onu yaşar. O yüzden soyumuzun iyi olmasını istiyorsak kesinlikle çocuklarımızı bilinçli yetiştirmeliyiz. Atalarımızdan duyduğumuz bir söz vardır, "Ağaç  yaş iken eğilir." 
  Düşünün bir ham elma fidanını, bir de aşılanmış elma fidanını… İnsanoğlu isterse elinden gelenin en güzelini yaptığı zaman hayat güzelleşir. Kendi doğrularının egemen olduğuna inanırsa yanlış başlamış olur. Mutlaka istişare şart, belki senin bakış açından doğru dediğin belki başkasının bakış açısı tarafından farklıdır. Senin fark edemediğin ama istişare sonucu meydana gelen  yanlış düşünceyi görmüş olursun ve yanlışa ısrar etmeyerek  bir kişilik daha kazanmış olursun. İstişare sünnetdir.   
  Sevgili arkadaşlar, elbette suç kimde diye bütün zamanı harcamak yerine niçin suç işlemiş suça teşvik, tahrik eden olmuşuz? Biraz işin özüne inmek gerekir. İşin özü bulunduğumuz toplumlarda sevgiye, paylaşmaya, hoşgörüye teşvik edilmeli ve etmek zorundayız. Bugün başkasında olan yarın bizde olmaz diye bir garanti yok. Bizim görevimiz fitneye dur demek olmalı çünkü öfke ve fitne çok tehlikeli bir silahtır. Suçlu ararken önce kendimizden başlamak gerekir. Ne olur anneler, ne olur babalar bu çocuklar sizin, suç bu çocukların değil, asıl suç bu çocukların nasıl yetiştiği, nasıl bir ortamda, nasıl bir çevrede ve ailede gördükleri sorumluluklardır. Haram ve helâl yediği içtiği, günlük tükettiği bilgi birikiminin ilim, kültür, görgü kısaca hayat akışını öğrendiği siz büyüklerin sorumluluklarıdır. Gelecek sizin yetiştirdiği bu gençlerin elinde olacaktır. Ya vatan, millet yâda diğerleri. Temel eğitim kuralları ailede başlar eğer o ailenin bir ferdi yürüdüğü yolda iz bıraktıysa aldığı eğitimdendir. İyi yâ da kötü çevre arkadaş ortamı değil suç üzümün değil üzümü yetiştiren bağcınındır.   
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.