SON DAKİKA
Hava Durumu

MANEVİ RUH

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2020 17:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2020 17:25
    Evet sevgili arkadaşlar önce kendimizi tanımalıyız değil mi? Eğer yönümüzün, özümüzün, düşüncemizin ne olduğunu bilemiyorsak yol ortasında şaşkın kalanlardan oluruz. Kendimizi tanırsak, kendi  düşündüğümüz ve ürettiğimiz fikirlerimizi diğer organlarımızla barışık bir hale getirirsek biz o zaman bir şeylerin doğru yolda olduğunu anlamış oluruz.

Tertemiz bir düzen istiyorsak önce bize ait olan bu kıymetli bedenimizin bir varlığa ait olduğunu bilmeliyiz, yani bizi yaratan yüce Allah'a bağlı olmalıyız. Bize yaşama hevesi veren ve bütün güzellikleri yaşatan sevgiyi, aşkı kısaca her şeyi yaratan Allah'a bağlı bir ruh olmalıyız. Sonra yaşadığımız yurdumuz olan memleketimiz, vatanımız bayrak dediğimiz millî bir ruh oluşturmalıyız.

   Sevgili arkadaşlar bize ait olan bedenimizden ruhu çıkarırsak neye yarar? O vakit bize ait olan bedenimiz işte anlatmak istediğimiz mevzu bu, biz bu ülkenin geleceğiyiz akıllı olmak zorundayız. Akıl bizim paha biçilmez bir hazinemizdir. Gelecek dünya düzenini geçmişten aldığımız millî ruhumuzla şekillendirmemeliyiz. Çünkü bizi biz yapan bir milli ruhumuz var. Bizim büyüklerimiz vatan için can verir, ve sadece vatan sağ olsun derler. Hatta bir evladını vatan için şehit veren anne ve babalarımız biri yetmez diğer evlatlarım  da feda olsun yeter ki vatan sağ olsun der. Vatan için ölmekse kaderim böyle kaderin elllerinden öperim der aziz şairimiz Mehmet Akif Ersoy.   Bu cennet vatanın şehitlerine Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz, Allah onlardan razı olsun.

İşte sevgili arkadaşlar bizim anlatmak istediğimiz ruh bu ruh olmalı üretmeliyiz, bizim henüz yaşımız küçük olabilir ama millî ruh, millî eğitim, millî vatandaşlık, toprağa ektiğimiz her tohum bu vatan için bir millî dönüş olacaktır. Bizim inandığımız dinimiz İslâm paylaşmayı, hoşgörüyü, birleşmeyi emretmiştir.
 
 
                         

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.