SON DAKİKA
Hava Durumu

KİMLERİ ÖRNEK ALMALIYIZ?

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2020 17:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2020 17:57
Sağa bak sağcı, sola bak solcu, arkana bak kuyu kazan, önüne bak sahte gülücükler. Tabi biz genç nesil gelecek büyük Türkiye'nin ve soyumuzun, ailemizin temel bilgi kültürümüzü, inandığımız dinimiz İslâmı geleceğe nasıl taşırız düşünmek durumunda olduğumuz için kendimize iddaalı olan bir aile gerek, devlet her alanda bilgi sahibi bir rehber dediğimiz bilgi kaynaklarına ihtiyacımız var. Bunun için en doğru rehber tabiki farz, sünnet, Kuran doğru bir adrestir. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) efendimizde bütün kainatın en doğru rehberidir. Bunda hiç kuşkumuz yoktur elbette, yıllardır sağ, sol ve diğerleri birbirimizle oyalandık durduk. Ne kendimiz ne çevremiz için bir şey yapamadık. Herkesin tarihçisi ayrı, herkesin din hocası ayrı, seninkinden benimki daha iyi. Bu kavgalar yüzünden bir genç nesil okul bahçelerinde şehir meydanlarında yok oldu gitti. Oysa bizim toplum güven üstüne mayalanmıştır, güven olması için bir çaba başlatmalıyız. Bana soracak olursanız benim örnek alacağım kişilerin başında babam, annem, abim, dayım, amcam, teyzem ve halam birinci sınıf akraba topluluğumdur. Çünkü benim üzülmemi istemeyen tek kişiler onlardır.
Sevgili arkadaşlar, haberleri okudukça, videoları izledikçe içim yanıyor. Baş örtüsü var diye okul bahçelerinde tartaklanan abla, anneleri gördükçe, diğer taraftan elleri kelepçeli çocukları gördükçe üzülmemek elde değil. Bu ülkenin büyük hedefleri olmalı okullar, aileler ve yaşadığımız büyüklerimiz bize örnek olmalı. Biz üreten bir genç nesil olmak istiyoruz. Evde baba, anne destek olmalı bir genç hangi hedefe odaklıysa o yönde destek olmalı, birlikte başarmalı. Çünkü gençler ürkektir, biraz çekinirler. Babanın annenin desteği çok önemlidir. Yukardaki anlatmak istediğimiz mevzu sağ sol gibi gruplar sadece kendi çıkarları uğruna bir gençlik temeli atmışlar sürekli aynı slogan eşliğinde bir yol üzerinde yürümekteler. Üretilen bilgili, araştıran olmayan tavada ne varsa onu karıştırır dururlar değil mi? Bir de eşitlik demezler mi?  Hayır demokrasi ülkesinde yaşıyoruz, peki demokrasi eşitlikse yukarıda anlatmaya çalıştığım zulüm niye oldu. Sıkışınca demokrasi normal durumda sizden bizden. Bu hikâyeyi büyüklerimden şöyle duymuştum;
Adamın biri bir kilogram tuz ekmiş. Büyüsün diye de çokça sulamış ama nafile tuz bitmemiş. Günlerce beklemiş ama boş. Tuz biter mi hiç her bir gün gittikçe morali bozulmuş bir sinek konmuş kafasına kafasındaki sineğe hızlı bir şekilde öldürmüş ve eklemiş "Bir sizden bir bizden, biz de olduk bir kilogram tuzdan." Örnek almak gerekir ya buğday ekip başak olmasını beklemek, tuzu ekip sulayınca bitmesini beklemek. Evet sevgili arkadaşlar tuzu ekip bitmesini beklemek yerine örnek alacağımız büyükler gibi uçak yapıp gururla uçmasını izlemek gerekir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.