SON DAKİKA
Hava Durumu

KİM KİMLERLE BİRLİKTE

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2022 16:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2022 16:36
Hayat boyu öğrenme veyaşamamanın bir karşılığı vardır. Kutlu yolda kimin kimlerle beraber olduğu her kulvarda her meydanda her molada açık net bir şekilde bellidir.
Kimin kimlerle nasıl bir arkadaşlık yoldaşlık dostluk kardeşlik yaptığı gerçekten önemlidir. Hangi alanda kiminle beraber olduğunu sonucu yolun Sonuna varmadan ya da Yolun Başında hemen hemen belli olduğu açıktır. Fakat bu süreci başka beklentilerle hayal etmek işte ne olduğunu kiminle olduğunu fark etmemek kadar fark edemediği kadardır. Bir yola çıkmadan nasıl bir yol hedeflediğinizi baştan karar vermelisiniz Aksi bir durumda üzülecek olan sizlersiniz zaten kiminle beraber olduğunuza dair katılım yapan sizsiniz. Lider değilseniz o lidere tabisiniz o dosta tabisiniz o arkadaşa tabisiniz dolayısıyla bir yola onunla birlikte gitme kararı verdiyseniz onun şekli şemalı davası mevzusu bellidir. Ona göre kabul etmelidir bir insanın ya da bir dostun Yoldaşlığı.
Birçok mevzuda birçok hikâyede hüzünleri üzüntüleri görüyoruz ayrılıkları görüyoruz sonra kavgaları görüyoruz ve sonra o dostluklarla büyük bir düşmanlıkların oluştuğunu görüyoruz. Hâlbuki meselenin başında her şeyin belli olduğu çıkarların umutların davanın beklentilerin dostlukların nasıl oldu belliydi ve bu belli olan yolda belli olmamış gibi bir durumla karşılaşmak onun sonuçlarındaki büyük bedelleri ödemek dir.  Aslında başından düşüncesiz bir yola girdiğinin farkında olmalı insan.
O yüzden kimin kimlerle Kim kiminle yürüyeceğine daha yolun başında nasıl bir yolculuk edeceğini tahlil analiz raporlamalı nelerle karşılaşabilirim bu yol hangi yol nereye gidebilir nasıl olabilir. Tabii kayıpları görmek Rabbimizin işidir. Ama bize verdiği akılla belli olan bir kulvarda yürümeyi Biz becermeliyiz. Başaramayacağımız bir yola girmemeliyiz. Daha sonra hüzünle bitecek olan dostluklarımızın biteceği Arkadaşlığımızın yok olacağı akrabalığımızın biteceği bir yola girmemek gerekir. Dolayısıyla bile bile girdiğimiz yolun sonunda akrabalıklarımız aile kültürümüz dostluklarımız davamız zarar görecekse kimin kimle birlikte yürüyeceğini ta başından karar vermelidir. Yolda bulduklarımız yola çıkanlarla karşılaşacağımız mevzuları yeniden gözden geçirmek yeniden aynı hatalar düşmemek adına. Yolun Başında besmeleyi desturu ona göre çekmeliyiz.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.