SON DAKİKA
Hava Durumu

Gençlerdeki çevre etkileri

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2020 17:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2020 17:30
Her gencin bir hayat hikâyesi olma arzusu vardır. Tıpki üzüm misali birbirine benzeme gayretleri. Aslında denge dediğimiz ölçü iyi veya kötü, az veya çok olmalı. Kimi gencin futbol hayali, kimi gencin şarkı, türkü, sanatçı olma gibi hayali. Bir bakmışsınız sevdiği sanatçı gibi kendini boyamış, her hareketlerini tıpa tıp uygulamak için çalışma uğraşlarına kapılmış olduğunu görürsünüz. Hiç tanımadığı yerli veya yabancı ne olursa olsun kendi şeklinin yaşamının aynı olması için gece gündüz çalışır. Kimi zaman yanlız, tek başına kalır diğer mahale arkadaşları onu yadırgar çıldırdı bizim Burhan derler. Burhan ne yapsın? Büyük işlerin peşine düşmüş, rotası belli değil âmâ o yaşantısını görmediği ekranlardaki gibi sandığı sanatçı yâ da diğer meslek grupları. Burhan bilmeli ki her bir meslek grubunun çıraklık ve ustalık süreci var. Bu tür işler kendini eve kapayıp veya kendi egolarıyla bu işi başarma gayretleri bazı zaman hüzünle bitebiliyor. Evet bir şeyler yapmalı, bizim gençlikte örnek alınacak çok usta üstadlar var bu vatan toprakları üstünde. Elbette örnek alacağımız ilim, bilim, kültür, tarihi değerlerimizi en güzel bir şekilde yaşamış büyüklerimiz.
Başta Hadis-i Şerif; adaleti, eşi, dostu, komşuyu gelecek nesillerine eşsiz hazine bırakıp sımsıkı sarılın ancak huzuru kurtuluşu onlarda bulursunuz, eşleriyle, evlatlarıyla, büyük-küçük her kesimin emin kişi olarak tanıdığı bugünlerimize kadar gelen ve biz onu görmeden sevdiğimiz, biz seni görmeden sevdik ya rasulullah dediğimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) efendimiz örnek alınmalı.
Daha gönüllerde iz bırakan çok büyüklerimiz var. Şimdi kendi kendimize bir şeyler sormalıyız, günlerce zamanımızı en çok harcadığımız internette bize ailemize, çevremize yarayan neler araştırdık? Neler yaptık? Çünkü internet en kolay iletişim aracı bizim için sadece resim, moda, magazin günlük işlerle mi geçirdik zamanı. Yoksa iyi bir yemek yapmak için bitkileri mi araştırdık?  Unutma ey gençlik biz gelecek zamanı belirleyen bir topluluk olacağız. İz bırakmak için hedefe giden yolu seçmek gerekir. Ben köyden geldim dersime çalışamadım çok yoğundum demek sadece boş muhabbetten başka bir şey değil. Köyden geldiysen köyün suçu ne? Toprak senden tohum bekler sen pazarda organik köy mahsulu ararsın sonra köyü beğenmezsin, üreten gençlik ilim, bilim, kültür, tarihi değerlerimizi bilen bir gençlik olmamız için bu çağımıza mühür vurmalıyız. Unutma balkondaki çiçek senden su bekliyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.