SON DAKİKA
Hava Durumu

AİLEMİZE MUTLULUĞU BİZ YAŞATALIM

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2020 16:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2020 16:22
 Daha dünyaya gelmeden yapılır bütün hazırlıklar ve o gün en güzel heyecanla beklenir, evlat yolu gözlenir ailemiz tarafından. Ve gün gelir müjdeler verilir anne, baba, yakın akraba, ailenin bütün ferdine duyan duymayana "nur topu gibi bir evlat verdi yüce Allah gözünüz aydın der" ebeler.

Bütün akraba hazırlık yapar, evin odası süslenir, kundaklar hazırlanır, gül kokuları, nur kokuları, cennet kokuları sarar her bir yanı. Allah verdi iki çifte en güzel hediyesini. Yakın akraba, arkadaş hediyeler getirirler evin mutluluğuna.

Sevgi dolu,  heyecan dolu günler başlar ailemizde, yavaş yavaş büyümeye başlarız, her hareketimiz mutlu eder annemizi ve babamızı. Her şey çok güzel, bizim ağlamamızı dahi istemezler el bebek , gül bebek büyütürler. Konuşmaya başlamamız hele ki emeklemeye derken yürümeye, bildikleri her iyiliği öğretmeye çalışırlar bize, anne-baba niçin var evlatlar için demişler. Ve biz büyür kendimizi sokağa atmaya başlarız yavaş yavaş. Her gün, her nereye gittiysek bilgi sahibi olmak ister bizim büyümemizdeki hak sahibi bilge insan annemiz ve babamız. Büyüdükçe arkadaş ağımız genişler, evin önü, yakın olan yerler bizi tatmin etmemeye başlar. Bizim üzülmemizi istemeyen ailemiz var elbette artık bir şeyler bizim elimizde olmaya başlar biraz daha büyüdükçe sorumluluk alanlarımız daha da genişler. Bizi el bebek, gül bebek büyüten insanlar her akşam yol gözlemeye başlarlar hele anne bizim için yaptığı o muhteşem yemeklerini önümüze sermek için bak yavrum sana neler yaptım demek için ne hayaller kurarlar  akşama kadar. O bize bir sofra dolusu yemek hazırlar, biz karşılığında neler yapmalıyız artık ilgi sırası bizde. Gün boyu evladım gelecek diye yol gözleyen annemizi, babamızı nasıl mutlu ederiz. Anneler, babalar çok şey istemezler aslında sadece ufak dokunuşlar. Sevgi, saygı sevildiğini bilmeleri bile yeterlidir onlara, verilecek en güzel hediye. Onları kırmamamız bile dünyanın en mutlu insanı sanırlar kendilerini, sadece kırmamak. Nasılsın demek gibi küçücük dokunuşlar. Bir hadisi şerif şöyle buyurmuştur; "Annenin babanın evladına en güzel hediyesi güzel ahlaktır." Hal böyleyken o güzel ahlakını alan evlat karşılık olarak almış olduğu ahlaki eğitimin karşılığını anne, babaya, aileye vermesidir. (Aile mutluluğu.)
Evet sevgili arkadaşlar ne kadar ailemizi mutlu edersek karşılığı o kadar çok olur, büyüklerimizden alacağımız dua bütün hayatımıza yansıyacaktır , bizim evlatlarımız da bize aynı davranacaklardır, çünkü ne ekersen onu biçersin...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.