SON DAKİKA
Hava Durumu

AiLE MECLiSİMİZ

Yazının Giriş Tarihi: 07.04.2020 17:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.04.2020 17:32
Kurulan aile sünnetini sağlamak, aile toplantılarında kadim medeniyetimizi, temel kültürümüzde var olduğu gibi normal hayatımızda da aile kararlarımız, kurallarımız vardır. Yaşanmış olan İslam toplumunda kadılar, imamlar, müftüler, halifeler ve toplumun sükunetini sağlanması için ciddî kuralllar  alırlarmış. Bu düzen çerçevesinde aile meclisi dediğimiz bizim ailemizin ortak kararları babamız ve annemizin tavsiyelerine uymak durumundayız .         

Sevgili arkadaşlar düşünün anne, baba, abi, amca, dayı gibi büyüklerimizin tavsiyeleri bizim için ne zaman yanlış bir davranış yapmamıza sebep oldu. Bize verdikleri nasihatler her zaman bizim için yön yol göstermiştir. Bizim için hayat evde başlar. Evde uyduğunuz aile kararları normal hayatımızda, iş okul vb. yerlerde uymamiz gereken hâl ve davranış düzenimiz evdeki  kararlarınıza  uyduğunuz düzen çerçevesinde uygulamak gerekir. Toplum içerisinde hal ve hareketlerimiz başkaları tarafından takip edilecektir.Yaşamış olduğumuz ve anlık bulunduğumuz o toplum da dilimiz bizi temsil  edecektir . Ne karar temel eğitiminizin olduğu gelirli bir vaziyet alacaktır. İslâm  medeniyeti temelinde model aile  meclisleri oluşturmalıyız örnek davranışlar, sergileyen her kesimin takdirini almalıyız çünkü aile bizim ilk eğitim merkezimizdir. Alınan her kararı uygulamak zorundayız çünkü bizi uzun bir hayat bekliyor, yaklaşık 16 yıl ilk, orta, lise ve üniversite hayatı bekliyor. Bu eğitim kurumlarının da bir yol haritası vardır. Sonrası geçimimizi sağlamamız için uzun yıllar bir iş hayatı bizi bekliyor. Eğer ailemiz bize sabrı paylaşmayı ve ciddi uymanız gereken uyarıları öğrettiyse gerek okul, gerekse iş hayatımızda bizleri başarıya götürecektir.   

Sevgili arkadaşlar aile meclislerinin gerek kültürümüzde gerekse sosyal yaşantımızda çok önemi vardır. Biz sabır etmeyi ailemizden öğrendiysek kardeşler arasında bazen pozitif bir durum gibi gördüğümüz durumlar    gelecek. Hayatınızın teminatı gibi olacaktır. Ailemizde yaşadığımız bazı durumları iş hayatımımızda yaşayınca o zaman anne ve baba şefkatini daha iyi anlamış oluruz. Hayat anlamakla yaşanmaz yaşadıkça anlaşılır.
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.