SON DAKİKA
Hava Durumu

23 NİSAN 2020

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2020 17:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2020 17:08
1923 yılında ulusal egemenliğimizin, milletimizin meclisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve bu büyük milletin geleceği olan gençlere ve çocuklara verilmiş  değerimizdir. 23 Nisan 1923'ten bugüne coşkulu, heyecanlı bir şekilde okul bahçelerimizde, sınıflarımızda sıralar  hâlinde , veli ve devlet büyüklerimizin de katıldığı bir organizasyondur. Devlet, millet el ele gelecek nesillerin bayramı hâlinde kutlarlar.
Bu yıl ülkemiz ve bütün dünyada salgın hastalık dolayısıyla okullarımızın tatil edildiği ve uzaktan eğitim sistemine hızlı bir şekilde geçilip kendi evimizde eğitim dönemi başladı. 1923'ten bugüne kadar…
Gençliğimizin bugünkü büyüklerimizin ve benimde 9 yıldır kutladığım  23 Nisan bu yıl nasıl olacak diye derin derin düşünüyordum. Çünkü bu salgın hastalık bir çok ortak değerlerimizden bizleri uzaklaştırmıştı. Camilerimizden, okullarımızdan sevdiğimiz arkadaşlarımızdan,  tanıdığımız akraba, komşularımızdan, en önemlisi kıblemiz Kabe’den dahi uzaklaştırmıştı. Ve geldi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 NİSAN 2020, daha önce bir mahallenin insanları okul bahçesinde kutlarken 23 Nisan'ı şimdi ise o günün akşamında bir de ne gördük? Çoğu insanlar balkonlarda, ellerinde bayrak, dillerinde İstiklâl Marşımız ve havai fişekler, bütün sokak balkonlarda, ne muhteşem bir günün akşamı olmuştu.  Bütün anneler, babalar, abiler, kardeşler, bütün insanlık katıldı bu coşkuya. Uzaktan eğitim sistemi ve ulusal egemenliğimizin, milletimizin geleceği çocuklarımıza bu mutluluğu yaşatan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Millî Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’a ve üstümüzde emeği çok olan öğretmenlerimize, bizi biz yapan bu vatanımıza ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e silâh arkadaşlarına, azîz şehitlerimize, vatan, millet, Kuran, din, insanlık sevgisini öğreten anne ve babamıza sonsuz teşekkürler. Dünü bugünü bizlere yaşatan yüce ALLAH’ımıza şükürler olsun. Yaşasın 23 NİSAN.
Bu yıl 23 NİSAN 2020
Sınıfları bizi biz yapan sınıfları özledik. Aynı sıradaki arkadaşları, okul bahçesindeki oyunları özledik.
‘Hakkıdır Hakka tapan milletimindir istiklâl’ demeyi özledik. Özledik bütün insanlığı kardeşliği aynı sofrada çay kaşığının çıngırtılarını özledik.
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.