SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir’in sevilen siması Mehmet Kaya

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2019 21:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2019 21:35
31 Martta yapılacak Yerel Seçimler Bursa-Yenişehir’de çok heyecanlı ve çekişmeli geçeceğe  benziyor. CUMHUR  İTTİFAKI ile MİLLET İTTİFAKI arasında geçmesi beklenen seçimlere YENİŞEHİR İTTİFAKI adı altında eski belediye başkanlarından Mehmet Kaya’nın girmesi Yenişehir’de bir anda seçimlerin dengesini değiştirdi. Şimdi iddialı 3 aday ipi göğüsleyebilmek için kıyasıya mücadele veriyorlar. Her 3 adayla yaptığımız röportajlardan bugünkü yazımıza Saadet Partisi’nin adayı Mehmet  Kaya ile başlıyoruz. Bu arada HDP- DSP-VP- TKP ve BTP- sinin de aday çıkardıklarını ve Baki Şahan’ın da bağımsız aday olarak seçmenlerin karşısına çıkacağını belirtmiş olalım.  
Mehmet Kaya,1950 yılında Yenişehir’in Burcun Köyü’nde dünyaya gelmiş. Evli, 3 çocuk ve 4 torun sahibi. İlkokul mezunu olmasına rağmen olgun, mütevazi ,kendini yetiştirmiş bir aday. Yani hayat üniversitesi mezunu. Serbest meslek sahibi ve müteahhitlik yapmış. Şimdi çalışmıyor ve her şeyi çocuklarına devretmiş. 1999-2004 yılları arasında ANAP’tan Yenişehir Belediye Başkanlığı yapmış. Yenişehir iyi yönetilmediği  ve iyi hizmetler alamadığı için tekrar aday olduğunu söylüyor. İlk defa kendi zamanında çöp bidonları alındığını ve hala o bidonların sokaklarda durduğunu belirtip, Yenişehir sokaklarının  ilk defa kendi döneminde süpürüldüğünü söyledi. “O aynı kamyonlar duruyor” dedi ve konuşmasına şöyle devam etti : “ Yenişehirspor’u 3.lige çıkarabilmek için 3 kez şampiyonluğa oynattık. Kulübe çok yardım ve destek yapmamıza rağmen bunu başaramadık. Son maçta Kestel’e karşı maalesef 1 golle kaybettik.”
E.K. : Mehmet Bey!..Karşınızda güçlü ittifaklar ve güçlü adaylar var. Kazanacağınıza inanıyor musun ? Çalışmalarınız nasıl gidiyor ?
M.K. : İnanmasam aday olmazdım. İddialıyım ve kazanacağım. Ben herkesin oyuna talibim ve her Yenişehirli’den oy bekliyorum. Şehir merkezinde iyi durumda olmamıza rağmen, köylerde biraz sıkıntılı olsak da ileriki günlerde bunları da aşacağız ve seçimi alacağız. Onların Cumhur ittifakı ve Millet İttifakı olabilir ama bizimde YENİŞEHİR İTTİFAKIMIZ  var. Bu kez Yenişehirlilerin Saadet Partisi’nde birleşeceğine ve halkın çoğunun oylarını Mehmet Kaya’dan yana kullanacağına inanıyorum.
E.K. : Sokaklara, caddelere ve Yenişehir’in önemli yer ve tesislerine önemli şahsiyetlerin isimlerini verecek misiniz ? O ne öyle Gül sokak-Menekşe sokak ?
M.K. : Vereceğiz tabi. Bizim için önemli şahsiyetler ve tarihi kişiler çok değerlidir. Bir dönemlerde Yenişehir’de okuyan ve gençliğinde Yenişehirspor’da kalecilik yapan Kıbrıs’ın eski başbakan ve cumhurbaşkanlarından Derviş Eroğlu’nun adını İznik Yolu tarafındaki bulvara verdik. Atatürk’ün Yaveri Binbaşı İsmail Hakkı Bey’i de unutmadık. Çanakkale Savaşları’nın unutulmaz ismi Müstecip Onbaşı adına güreşler düzenlerdik. Bunlar unutuldu ve şimdi yapılmıyor. Kıbrıs’a giderek Derviş Eroğlu’nu birkaç kez ziyaret ettik. Yine gideriz.
E.K. : Belediye Başkanı seçilirseniz projeleriniz nelerdir? Yenişehir’e neler kazandıracaksınız?
M.T. : Yolsuzluk ve israfa geçit vermeden, kapımız herkese açık olacak. Kimseye rant sağlamadan ve belediyeyi parti lokaline çevirmeden ,insanları dışlamadan şu çalışmaları yapacağız :
1-) Şehrimizin 2 bölgesine salı ve cumartesi günleri kapalı pazaryeri yapacağız.
2-) Otoparklar yapacağız
3-) Ücretsiz internet sağlayacağız.
4-) Merkeze ve Yolören’e sebze hali düzenlenecek.
5-) Engellilere araç tahsis edeceğiz.
6-) Sosyal Tesisler ve 3 adet sinema yapılacak.
7-) İlçemize diyaliz merkezi kazandırılacak.
8-) Tarım ve sanayi canlandırılacak.
9-)  Kentsel Çalışmalara öncelik verilecek.
10-)Sosyal ve Kültürel faaliyetlere katkı sağlanacak.
11-) Yeni mezarlık alanı temin edilecek.
12-)Hayvancılık desteklenecek.
13-) Yaşlılara ücretsiz araç tahsis edilecek.
E.K. : Teşekkürler Mehmet Bey.
M.K. : Buraya kadar geldiniz. Ayağınıza sağlık. Ben de size teşekkür ederim. Seçimi kazanırsam sizi buraya bekliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.