SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİR’DE YEREL SEÇİM HAVASI

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2019 21:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2019 21:45
31 Mart 2019 Yerel Seçimleri Yenişehir’de çetin ve çekişmeli geçeceğe benziyor. Partiler adaylarını belirledi. CUMHUR İTTİFAKI seçime MHP’nin adayı Davut Aydın, MİLLET İTTİFAKI İYİ Parti’nin adayı Ercan Özel, SAADET PARTİSİ ise Mehmet Kaya ile seçimlere renk katacaklar. Son aldığımız duyumlara göre ilçede yaklaşık 1700 oyu bulunan HDP-nin de aday çıkaracağı söyleniyor.
                Yenişehir’de aday belirlemeleri belli ki partilere çok çalkantılı bir dönem yaşatmış. AKP-nin Bursa’nın 17 ilçesinden 16-sını alıp,sadece Yenişehir’i MHP-ye  vermesi çok ilginç. Süleyman Çelik gibi  gecesini gündüzüne katarak ilçesine hizmet etmeye çalışan ve projelerini gerçekleştirmek için en az 1 dönem daha başkanlıkta kalmak isteyen, adı hiçbir dedikodu,yolsuzluk ve şaibeye karışmamış sadece partisi ve Yenişehir Halkı için çalışan bir Belediye Başkanı’na 1 şans tanımaması Yenişehir için pek hoş olmamış. 17 ilçe arasında sadece Yenişehir niye ? “Yenişehir Osmanlı’nın ilk başşehriymiş, tarihi bir ilçeymiş ve Devlet Bahçeli’de bu ilçemizi çok istiyormuş” gibi sözler dolaşıyor Yenişehir’de. Devlet Bahçeli, Osmangazi’yi, Yıldırım’ı,Orhangazi’yi de istedi. 4 medeniyete başkentlik yapan ve adeta bir tarih fışkıran İznik’i de istedi. 2 haftadır Yenişehir’e gidip nabız yokluyorum. Bazı AKP liler partilerine kırgın ve “17 ilçeden birini dahi alamayacak olan MHP-ye Yenişehir değil de Bursa’nın küçük bir ilçesi olan ve Orhan Bey’in adını taşıyan Orhaneli verilebilirdi “diyorlar. Bazıları da “Yapılacak bir şey yok ve olan olmuş ittifak doğrultusunda hareket ederek CUMHUR İTTİFAKI nın adayını tüm güçleriyle    destekleyeceklerini söylüyorlar. Bu arada Yenişehir adayının AKP-li olacağına kesin gözüyle bakıldığı için öğrencilik yıllarından da iyi tanıdığım temiz ve dürüst  bir başkan olan mevcut Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in dışında Adnan Kamil,Orhan Konakçı,Sadi Aktaş,Nihat Bıçak ve Ahmet Saka gibi Yenişehir’in önemli isimleri de aday adaylığı için başvuru yapıyorlar. CUMHUR İTTİFAKI nın son kararını vererek seçimlere Yenişehir Belediye’sinde görev yapan MHP li Davut Aydın’da karar kılması sürpriz oluyor ve dengeler bir an da değişiyor. Bu durum doğal olarak aday adayları arasında da bir kırgınlık yaratıyor. (NOT :Yenişehir’in nüfusu 53.700-Orhaneli’nin nüfusu 19.400)
              Davut Aydın’da sevilen ve halkla ilişkileri olan birisine benziyor. Ağbisi Nasuh Aydın’dan çok yoğun işlerinin olduğunu ve bir toplantı için misafirlerinin gelmek üzere olduklarını haber aldık. Ancak Yenişehir YÖREM Gazetesi’nden Ercan Kavuk’un kendisini aradığı haberini alınca kendisi bizi buldu ve kısa bir görüşme yaptık. Cep telefonundan projelerinin neler olduğunu anlattı  ve “Herkesin ve her partilinin oyuna talibim. Bu seçimi de alacağıma inanıyorum. Ben parti parti dolaşıp bir yerden aday olanlardan değilim” diyerek rakiplerine de göndermelerde bulundu. Önümüzdeki haftalarda kendisiyle daha uzun bir röportaj yapmak için sözleştik.
              Yenişehir’de MİLLET İTTİFAKI adayının da belirlenmesi epey çalkantılı olmuş. Türkiye’de seçim havası yaklaşırken CHP Yenişehir İlçe Başkanı Nejdet Sert’in partisinden Belediye Başkan Adayı olması gündeme gelmiş.  Kendisi buna ilk zamanlarda pek sıcak bakmasa da,  CHP - nin Yenişehir’de seçimin Nejdet Sert veya Fahrettin Bilgit ile alınacağı kamuoyunda konuşulmaya başlanmış. Genç ve dinamik bir başkan olan CHP-li Nejdet Sert’in işlerinin yoğunluğu nedeniyle ailesi de Belediye Başkan A. Adayı olmasına pek sıcak bakmamış. Bu arada CHP  Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ile arası açılmış. Bilindiği gibi K.Kılıçdaroğlu ile işlerin iyiye gitmediği, partinin yeni bir heyecana, yeni bir harekete ve değişime ihtiyacı olduğu gerekçesiyle kurultay için imza verenlerden olan imzasını geri almayan Nejdet Sert”in  CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ile arası açılınca görevinden istifa etmiş. Yerine geçici olarak Süleyman Aydoğdu atanmış. Daha sonra da eski İlçe Başkanlarından Ahmet Köse ve Yönetimi atamayla görevi teslim almış. Parti böyle zor ve çalkantılı bir durum yaşarken CHP Genel Merkezi, yapılan ittifaka göre  Yenişehir’i  İYİ Parti’ye vermiş.  İYİ Parti de başvuru da bulunan  Ercan Özel, Mehmet Kaya ve Şadiye Korkmaz gibi güçlü adayların içerisinden tercihini 10 yıl Bursa B.Belediyesi’nde Hikmet Şahin ve Recep Altepe dönemlerinde Belediye Meclis Üyeliği ve Özel Kalem Müdürlüğü görevlerinde bulunan Ercan Özel’den yana kullanmış. Ercan Özel’i  İYİ Parti İlçe Başkanlığı binasında bilgisayarın başında çok yoğun  çalışırken bulduk. Genç, dinamik ve işin ehli bir adaya benziyor. Kendimi tanıttım ve daha sonra uzun bir görüşme yapmak için tekrar geleceğimi söyledim. Çok memnun oldu ve memnuniyetle beklediğini söyledi.  “Seçim çalışmaları nasıl gidiyor Ercan Bey?  Şansınız nasıl, kazanacağınıza inanıyor musun ? “ şeklindeki sorumuza şöyle yanıt verdi :  “ Şansımı çok iyi görüyorum. İnanmasam aday olmazdım. Bu seçimi alacağız.Herşey iyi gidiyor. Halk artık partilerden ziyade adaya bakıyor. Bu konuda birikimliyim, eğitimini de aldım,okulunu da okudum.”Bu arada parti binasına kalabalık bir grup geldi. Bizde ayrıldık.
         Saadet Partisi’nin adayı Mehmet Kaya’yı  parti binasında bulduk ve tanıştıktan sonra kısa bir söyleşi yaptık. Kendinden emin ve seçimi kazanacağına inanıyor.  Daha öncede Yenişehir’de Belediye Başkanlığı yapmış tecrübeli bir isim. Henüz Belediye Meclisi listelerini belirlemediklerini söyledi. “Durumu nasıl görüyorsunuz” şeklindeki sorumuza,  “Sen Yenişehir’i gezmişsin ve havayı koklamışsın. Sen nasıl görüyorsun ?” diyerek sorumuza soru ile karşılık verdi. Ben olaya tarafsız gözle baktığım için pek cevap vermek istemedim.  Ancak adaylar yarışmayı kafa kafaya götürüyorlar. Yenişehir’de durum kritik ve bir görüş belirtebilmek için daha çok zaman var. Mehmet Kaya Yenişehir’de gerçekten bir marka. Hangi partiden aday olsa arkasında 5.000kişilik bir seçmenin O’na oy verdiğini ve herkesten bir adım önde olduğunu kendisi söylüyor.  Saadet Partililer’inde tam desteğini alırsa seçim gerçekten Yenişehir’de çok renkli geçeceğe benziyor. Yenişehir’in sevilen ismi ve  seçimlerin tecrübeli  adayı Mehmet Kaya’nın bu seçimde ne gibi bir sonuç alacağı da merak konusu. İlginç ve değişik bir aday profili çiziyor. Sokakta gördüğüm bir vatandaş çok enteresan bir görüş belirtti ve şöyle konuştu :  “ Saadet Partili değilim ancak oyumu Mehmet Kaya’ya vereceğim. Kazanacağına inanıyorum. Çünkü seçimlerde CUMHUR İTTİFAKI ve MİLLET İTTİFAKI çok fireler verecek ve küskünler Mehmet Kaya’da
toplanacak”Hayırlısı neyse o olsun.Bekleyip görelim.(GELECEK HAFTA:İZNİK’TE YEREL SEÇİM HAVASI)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.