SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir’de Millet İttifakı’nın Adayı: İYİ PARTİ’Lİ ERCAN ÖZEL

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2019 22:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2019 22:47
31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin son virajına girdik. Nefesler tutuldu, heyecan son noktada. Bu süreç adaylar içinde kolay değil. Çok çalıştılar, çok yoruldular. Yenişehir’in merkez mahallelerini ve tüm köylerini ziyaret ederek seçmenlerin hepsine ulaşmaya çalıştılar. Artık her şey 1 hafta sonra belli olacak. Yenişehir- YÖREM Gazetesi olarak, ilçemizdeki seçimlerin iddialı 3 adayı ile röportajlar yaptık. Daha önce siz okurlarımız için Saadet Partisi’nin Adayı Mehmet Kaya ve Cumhur İttifakı’nın Adayı MHP-li Davut Aydın ile yaptığımız röportajları yayınlayarak, kendilerini tanıtıp projeleri hakkında bilgi vermiştik. Bu yazımızla da Millet İttifakı’nın Adayı İYİ Parti’li Ercan Özel ile yaptığımız röportajı sizlere sunup, son noktayı koyacağız.
Ercan Özel 1977 Yenişehir doğumlu. Zülbiye Hanım ile evlidir. Zeynep ve Nazlı adında 2 kızı vardır. Yenişehir’i çok seven ve doğduğu yere adeta aşık, işinin ehli, geleceği parlak, iddialı ve kararlı bir siyasetçiye benziyor. İlkokulu Yenişehir’de Tahirağa İlkokulu’nda okuduktan  sonra Yenişehir Osmangazi Lisesini bitirip, İst. Okan Üniversitesi-Uluslararası İlişkilerin Yerel Yönetimler Bölümü’nden mezun olmuştur. Aynı zamanda mastırını da yapmış. YaniYerel Yönetimlerin okulunu bitirmiş, işinin uzmanı olan biri. Anadolu Üniversitesi  Kamu Yönetimi  Bölümü’nü  okuyan Ercan Özel, Bahçeşehir Üniversitesi’nin Siyaset Akademisini de birincilikle  bitirmiştir. Ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservetuarı Türk Sanat Müziği Bölümü’nde okumuş.
Bursa-Uludağ Ünv. Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda Öğretim Üyesi olarak görev yapıyor. Kariyerinde  Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı, Bursa B. Şehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü, Protokol Şube Müdürü, Burulaş Basın ve Halkla İlişkiler Uzmanı, Basın Müdürlüğü MUSİAD Bursa Şubesi  Genel Sekreteri görevlerinde bulundu ve Türkiye’nin  en başarılı MUSİAD çalışanı seçildi. Bir ara Subaşı İlköğretim Okulu’nda  İngilizce Öğretmeni olarak görev yaptı ve Yenişehir Muhtelif  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sek- reter Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ercan Özel ayrıca Türkiye Özel Kalem Müdürleri Platformu Başkanı,Yenişehirliler Derneği  Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Bursa Genç Yenişehirliler Platformu  Yönetim Kurulu Üyesi,Uluslararası  Yerel Yönetimler İş birliği Derneği Kurucular Kurulu Üyesi, Bursa B. Şehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi, Tenis Branşı Başkanı, Bursa Halkla İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, NOKTA Dağcılık ve Kayak Sporları Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Ocakları Bursa Şubesi Üyesi, BAL-GÖÇ Üyesi, İHH Bursa Şubesi Üyesi, Bursaspor Kongre Üyesi, Bursaspor Taraftarlar Derneği Üyesi, Yeşil Bursa Derneği Disiplin Kurulu Başkan Vekili, Bursa İçin Güç Birliği Derneği Üyesive Bularistan-Kırcali Eğridereliler Derneği Üyesidir. Böyle birikimli ve donanımlı biri olarak Yenişehir Belediye Başkanı olabilmek için Millet İttifakı’nın Adayı olarak tüm gücüyle seçime asılıyor. O’nun daveti üzerine gece büyük bir konvoyla aynı arabada birlikte  Karakese (Cihadiye) Köyü’ne gittik. Yolda giderken bile zaman darlığı nedeniyle röportajımız devam etti. Kendisini genç yaşına rağmen epey tecrübeli ve birikimli gördüm. Cihadiye küçük bir köy olmasına rağmen kahvehane ve bahçesi epey kalabalıktı. Köylüler kendisini çok coşkulu karşıladı. Ercan Özel düzgün lehçesi, hitap edişi ve örnekler vererek güzel bir konuşma yaptı ve adeta coştu. Çok alkış aldı.   



E.K. : Ercan Bey !..Sizi epey tanıdık. Belliki donanımlı ve iddialı bir adaysınız. Belediye Başkanı seçilirseniz Yenişehir’e neler kazandıracaksınız  ? Projeleriniz nelerdir ?
E.Ö. :
1-) Arsa üretip TOKİ ile iş birliği halinde nitelikli konutlar yapıp, dar gelirli insanımızı başını sokacak bir yuva sahibi yapacağız. Ayrıca müteahhitlerimizle işbirliği yaparak, bazı bölgelerimizde üst gelir grupları içinde kaliteli binalar yapmak istiyoruz.
2-) Şehrin hızlı gelişmesini sağlamak için yolların açılmasını ve gelişmesini sağlayacağız. Yıpranmış ve görüntü kirliği oluşturan binaların dış cephelerini boyama ve tadilatlarını destekleyici firmalar ve belediye aracılığı ile bina sahiplerine destek olacağız.
3-) Yılmaz Mahallesini kentsel dönüşüme kavuşturacağız.
4-) Modern yeni hal projesi,tam donanımlı entegre  mezbaha,tarım organize sanayi bölgesi, modern hayvan pazarı, tarıma, ayçiçek kurutma tesisleri, yemfabrikası, toprak mahsulleri ofisine yer tahsisi, manda kaymağı üretim tesisleri, küçükbaş hayvan fuarı, yaş sebze ve meyve ürün toplama merkezleri ve toprak analiz laboratuarlarının kurulması önemli hizmetlerimiz arasındadır.
5-) Otoparkı ve dinlenme mekanları olan, güvenlik kamera sistemleri ile korunan, ev hanımlarının elişi ve ev yemeklerini pazarlayabileceği nostaljik yerler açacağız.
6-) Rüzgar türibünleri kuracağız.
7-) Yenişehir’i ekonomi merkezi yapacak Yerel Kalkınma Projemiz hazır. Kırtasiyeci, nakliyeci, bakkal, büfe, market, tamirci, elektrikçi, müteahhitler, inşaatçılar, ihtiyaçlarını Yenişehir esnafından karşılayacak ve Yenişehir’i ekonomik bir merkez haline getireceğiz.
8-) Engelliler için çay bahçesi ve Yaşam Merkezleri açıp, onlara pazar yerlerinden ücretsiz stand sağlayacağız. Engelli vatandaşlarımıza özel imkanlar sağlayıp topluma kazandırmak için elimizden gelen herşeyi sağlayacağız ve bunu da uzman kişilerle yapacağız.
SOSYAL ve KÜLTÜREL PROJELER İÇİN:
9-) Yoksul, muhtaç ve kimsesiz kişilere ALTINKART dağıtacağız. Hesaplarına  her ay düzenli paralar yatıracağız. Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek.
10-) Kozdere Çamlığı’nı Yaşam Merkezi haline getireceğiz.
11-) Sadece emeklilerin yararlanacağı Emek Park Projeleri kuracağız Emekliler buralarda sebze,meyve veya çiçek  yetiştirmeyi öğrenecekler. Emekliler Lokali açacağız.
12-) Dernekler Yerleşkesi yapacağız.
13-) Yarhisar Şelalesi Sosyal Tesisleri ile Günece Cennet Kanyonu’nu turizme kavuşturacağız.
14-) Esnaf Sarayı, Çalgıcı Mektep ve Bando Yerleriile Kent Müzesi, Yenişehir Belediye Kreşi ve Öğretmenevi açacağız.
15-) Doğa gezileri, Koro ve Folklörçalışmaları, ŞehirTiyatrosu, Nostaljik Sokak Oyunları Şenliği, Rüstem Pehlivan Güreş Şenlikleri Turizm Etkinlikleri düzenleyip, Açık Hava Sineması ve Mahalle Konakları yapacağız.
16-) Ücretsiz internet hizmeti sunacağız. Öğrencilere Yaz Kampları düzenleyip, Üniversite  Hazırlık Etüd Merkezi açacağız.
17-) Amatör Spor Kulüplerine kalıcı ve  gelir getirici tesisler kazandıracağız.
18-) Çocuklarımızın süt içmesi sağlanacak, uzmanlar denetiminde yeteneklerine göre sanat atölyelerine yönlendireceğiz.
19-) Yenişehir’in trafik sorununu çözeceğiz. Otoparklar yapıp şehir merkezini üst yollara ve çevre yollarına bağlayacağız.
20-) Şehir Merkezine en az 2 adet katlı-otopark yaparak çekilmez hale gelen park sorununu çözeceğiz.
21-) Çocuk parklarına güvenlik kameraları koyup Hacı Hasan Cami Bahçe düzenlemesi, sokak ve hayrat çeşmelerinin hizmete alınması, şehir girişlerinin çevre düzenlemelerini yapıp hobi bahçeleri ve bungolov evleri yapacağız.
22-) Tabiat Parkı ve Botanik Bahçesi yapacağız. Buralarda sportif alanlar, park ve dinlenme yerleri, yürüyüş yolları, bisiklet yolu, havuzlar,ahşap köprüler, çocuk oyun alanları, otopark ve kır kahveleri olacak.
23-) Bir milyonfidan  projesi ile sağlıklı ve dengeli bir  çevrede yaşamak için ağaçlandırma yapılacak.
24-) Şehir Aydınlatma Sistemi kurulacak.
25-) Şehir Merkezine engellilerinde kullanabileceği yeni WC ler yapılacak ve İçme Suyu kaynakları korunacak. 26-) Yenişehir YESAŞ ekmeğini 1.00 T.L.den satacağız. Ovamızda yetişen mahsulleri de , Bursa Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile tüm Türkiye’ye aracı olmadan doğrudan satacağız. Yani tanzim manavı değil, tanzim ovası olacak. 
27-) Tam donanımlı entegre mezbaha yapacağız.
28-) Kadınlar için Hanımlar Lokali açacağız. Kadın Tarımsal Birlikleri ile köylü kadınlarından oluşan bir dernek ya da kooperatif kurulacak. Bu birliğe devlet arazilerinden ücretsiz yararlanma hakkı verilerek kazanç elde etmeleri sağlanacak. Ayrıca kadınlarımıza yönelik el sanatları kursları açıp ürünlerini satabileceği alanlar kuracağız. Böylelikle aileye gelir kaynağı olacaklar ve aileler ekonomik olarak kalkınacak.
E.K. : Seçimi alırsanız yıllar önce Yenişehirspor’da kalecilik yapan K.Kıbrıs’ın bir dönem Başbakanlığını ve Cumhurbaşkanlığını da yapan Derviş Eroğlu’na bir heyetle nezaket ziyaretinde bulunmayı düşünür müsünüz ?
E.Ö. : Düşünürüm tabi. Değerli bir devlet adamıdır ve kendisini çok severim.
E.K. : Teşekkürler Ercan Bey. Belediye Başkanlığına seçilirseniz umarım bu hizmetlerinizi gerçekleştirirsiniz ve Yenişehir daha iyi daha güzel bir kent durumuna gelir.
E.Ö. : Ben de size teşekkür ederim. Elinize, kaleminize, yüreğinize sağlık. Buralara kadar gelme zahmetinde bulundunuz. Bu vesileyle  Yenişehir-YÖREM Gazetesi’nin hemşehrimiz olan değerli sahiplerine  ve tüm çalışan personeline sizin aracılığınız ile selam ve sevgilerimizi sunarım. Sizinle tekrar görüşmek isterim.
E.K. : Görüşürüz tabii. Seçimi kazanırsanız tebrik etmeye geleceğim. Size başarılar dilerim.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.