SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir’de Cumhur İttifakı’nın MHP’li Adayı Davut Aydın

Yazının Giriş Tarihi: 19.03.2019 21:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.03.2019 21:41
Seçimler yaklaşırken Yenişehir’deki tüm Belediye Başkan Adayları çalışmalarını hızla sürdürüyorlar. Bunlardan biri de hiç kuşkusuz Cumhur  İttifakı’nın  MHP -li Adayı Davut Aydın.
Davut Aydın,1966 yılında Yenişehir’in Beypınar Köyü’nde dünyaya gelmiş. Gülfer Hanımla evli olup,Halime Gülda ve Ayşegül Ferda adında 2 kızı vardır. İlkokulu  Y.Aydoğdubey İlköğretim Okulu’nda, Ortaokul ve Liseyi  Y. İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi -Halkla İlişkiler Bölümü’nden  mezun oldu. Yenişehir Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nde iş hayatına başladı. Beypınar İlkokulu’nda öğretmenlik yaptı ve 1990 yılında Yenişehir Belediyesi’nde göreve başladı. Belediyede görevi devam ederken istifa ederek, aday adayı ve daha sonra da  MHP- den Belediye Başkan Adayı oldu.



Davut Aydın bugüne kadar önemli uğraşlarda bulundu. 8 yıl futbol hakemliği, Yenişehir Esnaf Doğanspor’da Kulüp Başkanlığı yaptı. Türkiye Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nde Denetleme Kurulu ve Yönetim Kurulu ile Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetimi’nde bulundu ve 2009 yılından bu yana Bursa’da Futbol İl Gözlemciliği yapmaktadır.  TFF Merkez Hakem Kurulu tarafından görevlendirilip Bursa İl Hakem Kurulu Yönetimi’nde görev aldı ve halen Türkiye Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Bursa Şubesi Yönetimi’nde Başkan Vekilliği görevini sürdürmekte ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında görev yapmaktadır. Davut Aydın ayrıca 2 yıldır Akçeşme İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı görevini yürütüyor.
n E.K. : Davut Bey !.. Biraz kendinizden ve Yenişehir’deki seçimler ile ilgili durumlardan bahsedebilir misin ?
n D.A. : 28 yıldır Belediye’de Gelir Şefi ve Daire Amiri olarak görev yaptım. Hiç kimseye siyasi görüşünden ve etnik  durumundan dolayı  ayrıcalıklı davranmadım. 52 bin kişi arasında hiçbir ayrım yapmadım ve herkesin işini yapmaya çalıştım. Kimseyi kırmadım. Alnım açık-başım dik. 2 dönemdir aday olmak istedim ama kısmet şimdiymiş. Ben herkesin oyuna talibim. Benden önce Belediye Başkanlığı  yapıp hizmet eden büyüklerime teşekkür ediyorum.  Vefat edenlere  Allahtan rahmet, hayatta olanlara uzun ömürler diliyorum. Kazanırsam her mahalleye, her köye gideceğim ve tutmadığım ve sıkmadığım el kalmayacak. İktidar Cumhur İttifakı’nda,Büyükşehir’de bizde olunca, üstelik 2 İl Başkanı (AKP-MHP), 2 İlçe Başkanı, 13 milletvekili de arkamızda olacak. Bursa’nın 17 ilçesindeki Cumhur İttifakının MHP-li adayı olarak tek aday benim. Gittiğim her yerden birşeyler koparırım. Hatta gideceğim yerlere yanımda muhalefetten ve Sivil Toplum Örgütleri’nden arkadaşları da alacağım. Hiçbir muhtar hizmet almak için gideceği yere yalnız gitmeyecek. Ankara’ya, DSİ’ye,
Karayolları’na giderken Belediye’de görevli biriyle göndereceğiz. 31 Mart Yerel  Seçimlerinde İl ve İlçelerdeki  Belediye Başkanlıklarında, Belediye Meclislerinde zafer Cumhur İttifakı’nın olacaktır.



n E.K. : Belediye Başkanı olursanız ne gibi hizmetler yapacaksınız ? Projeleriniz nelerdir ? 
n D.A. : Şu çalışmaları mutlaka yapacağız.
1-) Eski Garaj Bölgesi’ne Kapalı Pazar Alanı ve Otopark yapacağız. Burada ayrıca WC, Mescit, Zabıta, Çay Ocağı,Bebek Bakım ve Emzirme Odası,Bekleme Salonu ve Hizmet Bölümleri olacak.
2-)Hayvan Pazarı revize edilip üstü kapatılacak.
3-)Bursa, Bilecik, İnegöl ve İznik cadde girişlerine yeşil alanlar,ağaçlandırma,kaldırım ve bisiklet yollları yapacağız.
4-) Atatürk Anıtı’nın yanındaki Lise ve Orman Şefliği’nin binaları yıkılarak Şehir Meydanı ve Yeraltı Otoparkı yapacağız.
5-) İnegöl Yolu’ndan Kozdere Yolu’nun birleştiği yere kadar uzanan kanalın ıslah çalışması yapılıp yürüyüş,bisiklet yolu, ve peyzaj düzenlemesi yapılacak. 6-) Dar gelirli vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak için düğün salonu yapacağız.
7-) Engelli vatandaşlarımız için yaşam alanları oluşturacağız.
8-) Yarhisar Camisini,hamamını ve çeşmesini tarihe yakışır bir şekilde gün yüzüne çıkartacağız. 9-)Cennet Kanyonu ve Yarhisar Şelalesi’ni doğa turizmine kavuşturacağız.
10-) İlçemize modern bir sosyal tesis kazandıracağız ve aileler dinlenirken,buradaki Kapalı Çocuk Alanlarında çocuklar ücretsiz olarak hoşça vakit geçirecekler.
11-) Akıllı Otobüs Durağı Projesiyle, otobüs beklemeyi keyifli bir duruma getirip, burada yolculara her türlü hizmeti vereceğiz.
12-) Kozdere Mesire Alanı’nı faaliyete geçireceğiz.
13-) Sinanpaşa Külliyesi- Kültür Sanat Evi oluşturacağız. İçerisinde müzik, tiyatro ,resim,satranç,fotoğraf, kısa film,edebiyat,butik toplantı salonu  ve sergi salonu bulunacak.
14-) Yenişehir’de yapılacak Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesisleriyle, çiftçiler ürünlerini zamanında Türk, Dünya ve Avrupa pazarlarına ulaştırabilecek. Tesisin içinde idari bina,tır parkları,sosyal tesisler olacak, güneş enerji sistemi kurularak tesisin elektrik ihtiyacı karşılanacak. 15-) Baba Sultan Parkı’nı tamamlayarak halkın hizmetine sunacağız.
16-) TSO, İŞKUR, KOSGEP ile istişareler yaparak, Sanayi temsilcilerimizi Meslek Teknik Lisesi’nin idarecileriyle buluşturup iş garantili bölümlerin açılmasını sağlayacağız. Ayrıca Kadın Emeği Pazarı kurup,yapılan ürünlerin burada pazarlanmasını sağlayacağız.
17-) Oto Galericiler Sitesi’ni kurup, tüm galericileri bir araya toplayacağız.
n E.K. : K.Kıbrıs’ın geçmiş dönemlerde Başbakan ve Cumhurbaşkanlığını yapan Derviş Eroğlu, hepimizin bildiği gibi gençlik yıllarında Yenişehirspor’da kalecilik yapmış. Belediye Başkanı seçilirseniz bir heyetle kendisini ziyarete gitmeyi düşünür müsünüz ?

n D.A. : Düşünürüz tabi… İyi de olur.
n E.K. : Sanırım sizin Alt Proje dediğimiz Sosyal Projeleriniz de var. Biraz da onlardan bahseder misiniz ?
n D.A. : Bakıma muhtaç, yaşlı, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayıp, lise ve üniversite hazırlık kursları, Meslek Edindirme ve Yabancı Dil Kursları açacağız. Çocuk Parkları yapıp, çeşmeler  inşa edeceğiz. Kent Konseyi’ni aktif hale getirip, okulların ihtiyacını gidereceğiz. Kitap kumbaraları kurup halkımızı okumaya teşvik edeceğiz. Köylere Aydın ve Buğday Kurutma Alanları oluşturacağız. Kültür Mirası ve Tarihi Konakları restore edip ziyarete açacağız ve Sevgi Mağazaları kuracağız. Sporun her branşını destekleyip teşvik edeceğiz. TOKİ aracılığı ile Hayvan Besihaneleri oluşturacağız. Tarım ve Hayvancılık için Anonim Şirketler kuracağız. Toplu nikah ve sünnet organizasyonları yapacağız. YESAŞ bünyesinde süt ve ekmek satış büfeleri kuracağız.       
n E.K. : Yakın ve içten cevaplarınız ve ilgileriniz için teşekkür ederim Davut Bey. Görüşmek dileğiyle size çalışmalarınızda başarılar dilerim.
n  D.A. : Bende size teşekkür ederim. Buraya kadar gelip bizimle görüşme zahmetinde bulundunuz. Çok sağolun. Ayağınıza sağlık. Seçimlerden sonra da sizi buraya bekleriz.
n  E.K. : İnşallah… Ben İznik’in Müşküle Köyü’ndenim ama ortaokulu da, liseyi de Yenişehir’de okudum ve zaman zaman çok sevdiğim bu güzel ilçeye geliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.