SON DAKİKA
Hava Durumu

MEYDANLAR ISINIYOR

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2018 21:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2018 21:05
Bilindiği gibi 24 Haziran Pazar günü ülkemizde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri gibi 2 önemli seçim yapılacak ve Türk Halkı bir kez daha sandığa gidecek.  Cumhurbaşkanlığı için adaylar netleşti. AKP-den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP-den Yalova Milletvekili Muharrem İnce, HDP-den Selahattin Demirtaş,İYİ Parti’den Genel Başkan Meral  Akşener, SP-den Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, VP-den Genel Başkan Doğu Perinçek. Cumhurbaşkanlığı yarışında parlamentoda grubu bulunan partilerden MHP ise aday çıkarmayıp, BBP ile birlikte Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldılar. Böylelikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 1. Turuna  6 aday katılacak.
                İlk turda o/o 50+1 alan aday Cumhurbaşkanı  seçilecek. Bu oranı alan aday çıkmazsa 2. Tur oylama  en fazla oyu alan 2 aday arasında 8 Temmuz Pazar günü tekrar yapılacak. Bu kez en fazla oyu alan Cumhurbaşkanı seçilecek. Bir bakıma bu seçim AKP ve MHP-nin kurup,  BBP-nin dışarıdan desteklediği CUMHUR  İTTİFAKI ile CHP-İYİ PARTİ-SP- nin kurup DP-nin dışarıdan desteklediği MİLLET  İTTİFAKI arasında geçecek. Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimlerinden biri olmağa namzet 24 Haziran 2018 seçimleri belli ki çok çekişmeli, heyecanlı ve kıran kırına geçecek. Bu seçimler bir bakıma PARLAMENTER SİSTEMİ savunanlar ile BAŞKANLIK SİSTEMİNİ savunanlar arasında bir tercih olacak. Seçimi Cumhur İttifakı’nın kazanması artık tamamen Başkanlık Sistemi’nin yerleşmesi, Millet İttifakı’nın kazanması ise Parlamenter Sistemi savunanların amaçlarına ulaşması için yolun açılması anlamına gelecek. Başbakanlığın ortadan kalktığı ve tüm yetkilerin Cumhurbaşkanı’nda toplanacağı  bir sisteme doğru yol aldık gidiyoruz. Türk Halkı’nın böyle sisteme ne derece alışacağını zamanla yaşayıp göreceğiz. Umarız dünyanın en iyi, en demokratik,laik,sosyal,bir hukuk devletinin  yönetim şekli olan  Cumhuriyetimiz en ufak bir yara almaz ve birçok dünya devletlerinin yönetim şekli  olarak geçmek istediği Cumhuriyet, parlamenter sistemiyle sonsuza kadar yaşar.
               Cumhurbaşkanı adayları meydanlara çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı ortak mitingler düzenleyerek  meydanlara çıkacak. Muhalefet kanadı da seçimlere iddialı hazırlanıyor ve MİLLET İTTFAKI ile Cumhurbaşkanı  R.Tayyip Erdoğan’ı zorlayacaklar. CHP bu kez 2014 seçimlerinden ders almış olacak ki, yeni bir EKMELEDDİN VAKASI yaşamadan Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile sahaya inme kararı oldu. İyi bir hatip olduğu herkes tarafından bilinen ve miting alanlarında halkı coşturan hitabıyla Muharrem İnce ile seçimlere çok iddialı hazırlanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in meydanlara renk katacakları aşikâr. Diğer adaylardan yılların politikacıları Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile son günde yeterli imza sayısına ulaşabilen Vatan Partisi Genel  Başkanı  Doğu Perinçek’in performanslarını da hep birlikte göreceğiz. HDP-nin  Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde bulunması ve meydanlara çıkıp-çıkmayacağı belirsizliğini korurken, nasıl bir çözüm bulunacağı da henüz belli değil. Cumhurbaşkanlığına aday birinin cezaevinde bulunması ve propaganda sürecinde hapis yatıp bir mağduriyet yaratması acaba bir ters tepki yaratıp O’nun oylarını artırır mı ? Olabilir. Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz ama rakiplerinizin bir kolunu bağlayıp güreş tutmak da pek etik değil. Nasıl bir çözüm bulunur ? Bunu bilemeyiz ama bu yazı yazıldığında Selahattin Demirtaş cezaevinde bulunduğu için bekleyip durumu göreceğiz.
                Görünen o ki, seçimler çok hareketli, heyecanlı ve renkli geçecek. Her parti kendi adayı ile seçimlere gireceğinden ilk turda adaylardan hiçbirinin 0/050-den fazla oy alacağı ufukta görünmüyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminin çok büyük bir olasılıkla 8 Temmuzdaki 2. turda sonuçlanacağını tahmin ediyoruz. Peki bu durumda 2. turda Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın karşına çıkacak aday kim olacak ? Büyük bir ihtimalle 2. tur seçimleri mevcut Cumhurbaşkanı ve AKP-nin adayı R.Tayyip Erdoğan ile CHP-nin adayı Muharrem İnce arasında geçecektir. İşte o zaman 2 haftalık  daha kıran kırana bir seçim atmosferi daha yaşayacağız. Ama Meral Akşener sürprizini de unutmamak gerekir. Yeni kurduğu partisiyle ilk kez seçimlere girecek olan Meral Akşener’in nasıl bir oy oranına ulaşacağı kesin bilinmiyor.HDP-nin adayı Selahattin Demirtaş’ın meydanlara çıkması da dengeleri değiştirebilir. Çünkü ülkemiz insanı mağduru oynayanı seviyor ve ona daha fazla destek veriyor. Bu önemli ve bir o kadar da ülkemizin geleceğini belirleyecek olan 24 Haziran seçimleri bakalım ne gibi sonuçlar doğuracak ? Kazanan MİLLET İTTİFAKI mı ? CUMHUR  İTTİFAKI mı  olacak ?     

  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.