SON DAKİKA
Hava Durumu

İznik ve Yenişehir’de seçimler böyle geçti

Yazının Giriş Tarihi: 07.04.2019 21:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.04.2019 21:10
Türkiye genelinde yapılan  31 Mart Yerel Seçimleri İznik ve  Yenişehir’de çok olgun ve sakin bir havada geçti. En küçük bir olay dahi olmadı. Adeta Türkiye’ye örnek oldular.
Yenişehir’de Cumhur İttifakı’nın  Adayı Davut Aydın ile Millet İttifakı’nın Adayı Ercan Özel’in favori olduğu  Belediye Başkanlığı seçimlerinde ipi göğüsleyen 16.637 oyla MHP-li Davut Aydın oldu. Millet İttifakı’nın ve seçimlerin renkli  ve güçlü adayı İYİ Partili Ercan Özel’de 13.931 gibi hatırı sayılır bir oyla 2. oldu… Seçimlere Yenişehir  İttifakı olarak Saadet Partisi’nden giren kendisine şans da  verilen  ve tecrübeli  bir isim olan Eski Belediye Başkanlarından Mehmet Kaya ise 2.501 oyla ancak 3. olabildi. (HDP : 812-- D.P : 234-- BBP: 124--V.P. : 91--BTP : 80 Bağımsız BAKİ ŞAHAN :112)…Koltuğu birlikte 5 yıl görev yaptıkları Belediye Başkanı  Süleyman Çelik’ten kalabalık ve  sade bir törenle teslim alan Yenişehir’in yeni Başkanı Davut  Aydın çalışmalarına başladı. Cumhur İttifakı aday olarak MHP -yi belirleyince yapacak bir şey kalmadı. Adayın MHP - li olması için arayışlar başladı ve sonunda Belediyede yıllardır görev yapan Davut Aydın Cumhur İttifakı’nın adayı olarak açıklandı. Ancak İttifak, Belediye Başkanı AKP-li Süleyman Çelik’i boşta bırakmadı ve kendisine Cumhur İttifakı’nın Belediye Meclis Listesi’nin 1. Sıra adaylığı teklif edildi. Çelik,bu öneriye başlarda sıcak bakmadı. Ancak bir söylentiye göre Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Süleyman Çelik’i yanında görmek istedi veısrarcı oldu. Başkan Süleyman Çelik’te partisinin verdiği bu görevden kaçmadı ve Türkiye’de ilginç bir olayı da gerçekleştirmiş oldu. Sanırım ülkemiz ve Yenişehir içinde iyi oldu. Görevi  devralan yeni başkan Davut Aydın ile seçimler öncesi Yenişehir YÖREM Gazetesi adına röportaj yaptık. Yenişehir ile bağlarımın çok iyi olmasına rağmen kendisini ve Ağabeyi Nasuh Aydın’ı ilk kez tanıdım. Davut Bey’i çok arzulu, istekli ve projeleriyle Yenişehir’i ayağa kaldırmaya azimli olduğunu gördüm. Kendisine başarılar diliyorum.
Yenişehir’de Millet İttifakı’nın genç, dinamik,deneyimli ve seçimlere renk katan Adayı Ercan Özel’i de adını çok duysam da ilk defa tanımama rağmen gerçekten çok birikimli,donanımlı ve iddialı  gördüm. Görevi üstlendikten sonra seçimlerin son gününe kadar çok çalıştı, gecesini gündüzüne kattı ve ciddi bir oy potansiyeline de ulaştı. Ancak 14.000-e yakın aldığı bu oylar O’na ne yazıkki yetmedi. Ercan Özel, bizde iyi bir politikacı izlenimi yarattı. Daveti üzerine O’nun seçim nedeniyle Cihadiye Köyü’ne yaptığı propaganda çalışmasına katıldım. Küçük bir köydü ama ciddi bir kalabalık ve ilgi vardı. Köylüler kendisini sıcak karşıladı ve bir öğrenci grubu da çiçek verdi. Köylülerin sorunlarını dile getirmesi ve güzel diksiyonu ile halkı adeta coşturdu ve bende tam bir politikacı izlenimi yarattı. Gelecekte çok iyi bir siyasetçi olacağını, daha iyi yerlere geleceğini  ve Yenişehir’in  gelecek yıllarda yıldızı parlak bir siyasetçi kazandığını şimdiden söyleyebiliriz. Ancak Millet İttifakı’nın Kontenjan Adayı olarak tecrübeli bir isim olan Hasan Arslantaş ve ilk sıra adayı Yenişehir  ADD Başkanı Tayfun Sırman’ın Belediye Meclisi’nde aday olmaları ne kadar isabetli olduysa, aynı köyden 3 Meclis Adayıolması biraz hatalı gibi geldi bize. Adayların değişik köy ve mahallelerden olması daha iyi olmaz mıydı ? Ayrıca CHP Yenişehir İlçe Eski Başkanı Nejdet Sert’te ne olursa olsun Meclis Listesi’nde değerlendirilmeliydi. Düşünüyorum da acaba kendisi mi aday olmak istemedi ?
Saadet Partisi’nin Adayı Mehmet Kaya ise kendisinden beklenen performansa ve oy oranına ulaşamadı maalesef. Bu da gösteriyorki halk artık eski yüzler yerine,daha genç ve dinamik yeni yüzler arıyor. Diğer partiler ve adaylar da yeterli oy sayısına ulaşamayınca, Osmanlı’nın ilk başkenti Yenişehir’in son Belediye Başkanı MHP-li Davut Aydın oldu.
İznik’deki seçimlerde çok renkli geçti. Cumhur İttifakı’nın AKP-li Adayı Kağan Mehmet Usta, güçlü rakiplerin arasından sıyrılarak görevi devir aldıktan sonra gerek İznik-Merkez’de ve gerekse  köylerde  yoğun bir çalışmaya girdi.AKP İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut bütün gayretiyle seçimlere asıldı. Seçim çalışmaları için köylere gidilirken uzun konvoylar oluşturuldu. Bayraklar,flamalar, kornolar tam bir seçim havası yarattılar. İznik’te rakipler birbirlerini hiç suçlamadılar, karalamadılar ve İznik’e yakışan bir seçimi geride bıraktılar. Demokrasinin güzel yönü işte bu… Ayrıca seçimin 2 iddialı adayı Kağan Mehmet Usta ve Kenan Karakaş’ın bir araya gelerek birlikte fotoğraf çektirmeleri de İznik seçimlerinin ne kadar olgunluk ve centilmenlik havası içinde geçtiğini belirtiyor zaten. Geçen dönemin Meclis Adaylarından sadece Müceher Egemen’in listelerde yer bulması da dikkatlerden kaçmadı. AKP-li kadınlarda seçimlerde epey başarılı çalışmalar yaptılar.Ve sonuçlar açıklandığında Kağan Mehmet Usta’nın 15.102 oyla ipi göğüslediği görüldü. 5 yıl önce son an da şansız bir şekilde kaçırdığı Başkanlık Koltuğuna gecikmeli de olsa oturmuş oldu. Osman Sargın’dan başkanlığı devir-teslim töreniyle devralan  Usta’nın İznik’e ve köylerine yapacağı hizmetlerini hep birlikte bekleyip göreceğiz.
Millet İttifakı tarafında ise adayın açıklanması biraz geç oldu. Uzun bir süreçten sonra  Kenan Karakaş,Asiye Çalışkan ve Tarık Demiray arasından İznik’in güçlü ve tanınan ismi Kenan Karakaştercih edildi.Geçen dönemin CHP Adayı Karakaş İYİ Parti’ye geçerek seçim meydanlarına hızlı bir giriş yaptı. CHP-den Asiye Çalışkan, Ayan Özer ve Hüseyin Kutlu gibi isimler Belediye Meclisi Aday Listesinde yer aldılar. Ayan Özer’in yine şansız bir şekilde seçilememiş olması parti tabanında üzüntü yarattı.İznik, Bursa ve hatta Türkiye siyasetinin önemli isimlerinden bir dönemin Bursa Gençlik Kolları Başkanı Devrim Taylan Ercan’ın kontenjan adayı olarak konulması da çok isabetli olmuş. En güzel jestide  Kadın Kolları Başkanı Berrin Şakar Öztürk yaptı ve sıralama da yer beğenmeyenlere inat listenin sonunda yer aldı.Yeğenim Argun Gürol gibi genç ve atak bir partilinin aday sıralamasında yer alması da olumlu karşılandı. Bu dönem aday olmamasına rağmen çok çalışan ve gayret gösteren CHP İznik Belediye Meclis Üyesi  Meral Dönmez, Berrin Şakar Öztürk,Feruzan Gök,Ferdane Atay,Filiz Seyhan Ertürk, Saliha Başak Akın ve diğer tüm Kadın Kolları Üyeleri köy ve mahallelerde çalmadık kapı-sıkmadık el bırakmadılar.Aynı başarıyı İYİ Partili kadınlarda gösterdiler ve dağ-bayır dolaşarak her yere ulaşmaya çalıştılar. Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey birkaç kez İznik’e geldi. Genel Başkan düzeyinde ise sadece Meral Akşener İznik’e geldi. Mitingini izledik. Kalabalık bir topluluk vardı ve Meral Hanıma ilgi büyüktü. CHP İlçe Başkanı Sadullah Eşiyok ile İYİ Parti İlçe Başkanı Hilmi Dükkancı süreci iyi yönettiler. Bilhassa Meral Akşener’in mitingini güzel ve kusursuz organize ettiler. Ancak yapılan bunca çalışma sonunda Kenan Karakaş 13.640 gibi önemli bir oy almasına rağmen 2. oldu ve seçilemedi.
İznik’te Belediye Meclis Üyeleri içinde Halil Çakır, Mehmet Bektaş,İsmail Aydemir,Önder Bulut,Ömer Alperen Özen, Kadir Yüksek tanıdık ve dikkatimizi çeken diğer isimler olarak hafızalarımızda yer aldı. Partilerden Saadet Partisi 556, DSP 149, DP 135, V.P. 104, BTP 53 oy alabildiler ve bir yerel seçim Yenişehir ve İznik’te böyle geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.