SON DAKİKA
Hava Durumu

BURSASPOR BU KARABULUTLARI DAĞITACAKTIR

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2019 21:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2019 21:22
1 Haziran 1963 tarihinde Bursa Amatör Küme takımlarından Acar İdman Yurdu, Akınspor, Çelikspor,İstiklalspor ve Pınarspor’un birleşerek bir araya gelmesiyle kurulan Yeşil-Beyazlı Bursaspor, 2018/2019 sezonu sonunda çok şansız bir şekilde 1 puan farkla küme düşünce adeta üzerine karabulutlar çöktü. Türkiye Süper Liginde şampiyon olmuş 5 takımdan biri de ilk kez küme düşüyordu. Kulübün eski parayla 450 trilyon lira borcu olduğu söyleniyor. Süper lig de mücadele edilse bu borcun kapanması biraz daha kolay olabilir ama 1. Ligin gelirleri az olduğu için Bursaspor’un işi çok zor görünüyor. 2009/2010 sezonunda Süper Lig Şampiyonluğunu kazanan Bursaspor, Erkan Körüstan ile başlayan, Recep Bölükbaşı ile devam edip çöküşe geçen ve Ali Ay ile gerçekleşen bir küme düşme faciasını bir kez daha yaşıyor ve acımasızca büyük bir borç batağının içine atılıyordu.
Bu arada Ali Ay başkanlığındaki yönetim olağanüstü kongre kararı aldı ve 23 Haziran Günü kulübün kongresi gerçekleşecek. Bu yazı yazıldığında kongre yapılmamıştı ı ama sizler bu yazı okurken kongre sonuçlanmış olacak. Başkanlık için bu güne kadar sadece Mesut Mestan başvuruda bulundu.
Bursaspor kurulduğu tarihten itibaren en kötü dönemini yaşıyor. Takımdan gidip ayrılan futbolcularına bu kadar borcu var iken mevcut futbolcuların da alacaklarını tahsil edebilmek için kulübe ihtarname çekmeleri başkan ve yöneticileri kara kara düşündürmeğe başladı. Mevcut futbolcularında alacaklarını tahsil etmek için kulübe ihtarname göndermeleri Bursaspor’u tam bir ekonomik kâbusun içine attı. Durum çok ciddi. Alacaklı çok-para yok. Bazı ödemeler var ki mutlaka yapılmalı. Yoksa kulüp puan silme ve Avrupa Kupalarından men cezası ile karşı karşıya… Bu arada transfer tahtasının kalkması ve takımın tekrar süper lige çıkabilmesi için yeni transferlerin yapılması gerekiyor.
Kongreye sayılı günler hatta saatler kala Mesut Mestan’ın başkanlığında tek liste ile gidilmesi beklenirken bu kez Hayri Yazıcı Başkanlığında ikinci bir listenin de hazırlık içinde olduğu söylense de bunu zayıf bir olasılık olarak görüyoruz. 23 Haziran Pazar Günü çok büyük bir sürpriz olmadıkça Mesut Mestan ve arkadaşları seçilecektir. Mesut Mestan’ı tanımam. Sadece babası Ahmet Bey ile Kurşunlu’da Okul Müdürü iken Mudanya’da bir arkadaşımın dostu olduğu için tesadüfen karşılaşmış ve Deniz Kıyısı’nda yaklaşık 1,5 saatlik bir sohbetimiz olmuştu. Çok mütevazı, beyefendi, temiz kalpli ve işini seven, çalışkan bir köylü çocuğuna benziyor. Oğlu Mesut Mestan ise Bursa’da matbaaları olan ve daha sonra işlerini ilerleten çalışkan ve dürüst bir işadamı. Birkaç kez Bursaspor Kulüp Başkanlığına aday olmuş ama kazanamamıştı. Bu kez elini taşın altına sokması spor çevrelerinde O’nun prestijini ve sevgisini de artırdı. Kendisi iddialı ve bu ağır yükün altından kalkacağına inanıyor.
İyi bir Yönetim Kurulu listesi hazırlamış. Bu listede çok değerli bir dostumda var. Adı Erol Turan... Kayapa’da 1985-90 yılları arasında öğretmen olarak görev yaparken okulumuzun müdürü rahmetli Rasim Turan’ın oğlu. Rasim Turan, Kayapa’nın duayen eğitimcilerinden biriydi. Yaklaşık 35 yıl Bursa- Kayapa’da görev yaptı. Artvinli olmasına rağmen vasiyeti üzerine Kayapa’ya defnedildi.
Eğitimci bir büyüğümüzün çok efendi, dürüst , iyi niyetli ve toplum insanı olan vefalı oğlu Erol Turan kardeşimizi iyi tanırım. Çok iyi bir Bursasporludur. O’nun gönlünde bir gün Bursaspor Yönetimi’nde görev almanın yattığını iyi bilirim. Yıllardır Bursaspor Kongre Üyesidir ve kongrelerine devamlı katılır.
Birkaç gün önce bir dostumun ve kız öğrencimin babasının cenazesi için Kayapa’ya gittiğimde
Erol Turan ile karşılaştık. O da cenazeye gelmiş. Bir süre sohbet etme imkânımız oldu. Her ne kadar bir cenaze törenine gitsek de, Bursaspor’dan da bahsetmeden yapamadık. Emeğiyle, alın teriyle, çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile önce kitap işleri sonra kırtasiye derken işini büyüterek şimdi Nilüfer’deki Altınşehir Okulları’nın sahibi olan bu genç girişimci kardeşimin ve değerli dostumun umarım bu tecrübelerinden Bursaspor çok yararlanacak ve Mesut Mestan iyi bir seçim yaptığını anlayacaktır. Erol Turan’ı fotoğrafta da görüldüğü gibi önceki yıllarda sahibi bulunduğu okulunda ziyaret etmiştim. Makam Odası’nın bir bölümüne güzel bir Bursaspor Köşesi yapmış. Dedim ya iyi bir Bursasporludur. Burada birlikte bir de fotoğraf çekinmiştik kendisiyle… Okulun tüm birimlerini birlikte dolaştık. Çok güzel bir okul.  Anaokulu’dan Lise’ye kadar donanımlı süper bir okul. Bir eğitimci olarak çok beğendim ve maalesef böyle okullarda görev yapamadan emekli olduk. Kayapa’daki sohbetimizde bir ara kendisine “Bu kadar borç varken nasıl elinizi taşın altına sokup böyle bir cesaret gösterdiniz ?” diye bir soru yönelttim. “ Hocam !.. Tabii ki işimiz zor. Başkanlığa aday çıkan olmadı. Ne yapmalıydık ? Seçilirsek başarılı olacağımıza inanıyoruz. Ancak bu kadar borç bizlerin katkılarıyla bitmez. Bursa’nın dinamikleriyle iyi diyalog kurup herkesi katkı vermeye çağıracağız. Bursa ayağa kalkacak. Göreceksiniz başaracağız” diyerek adeta umut saçtı. Erol Turan’ın bu güzel ve doğru teşhisi bana umut verdi ve yazının başlığını işte onun için böyle koyduk. Haydi 3 milyon nüfuslu Bursa kalk ayağa...Gün bugündür. İstersen başarırsın.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.