SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir İznik sevdalısı: Orçun Yücel

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2018 19:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2018 19:49
Orçun Yücel, 1987 İznik doğumludur. Sabriye Mert Yücel ile evli ve Öykü adında kızı,Ömer adında bir oğlu vardır. ÖZPAŞ Marketler Zincirinin İznik Şubesi Müdürü’dür. Çalışkandır, işini sever  ve yardımseverliği ile tanınır. Genç ,atak ve iyi bir girişimcidir. Gönlü ve kalbi İznik Sevgisi ile doludur. İlçesini çok sever ve adetâ hayranıdır. İznik’e olan bu sevdası ve bağlılığı onu günlerce düşündürür  ve bir şeyler yapılması için harekete geçer. Aklına THY’nın bir uçağına İZNİK adının verilmesi gelir ve 28 Şubat 2014 tarihinde THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’ya bir mektup gönderir. İznik’in tarihi ve turistik bir yer olduğunu, 4 medeniyete başkentlik yaptığını,Hıristiyanlar için kutsal bir yer olduğunu  1. ve 7. Konsül’ün burada toplandığını ayrıca Marmara Bölgesi’nin en büyük gölünün kenarında bulunduğunu, esnafın kan ağladığını, ekonomisinin canlanması için reklama gereksinim duyulduğunu ve bu nedenle THY- nın bir uçağına İZNİK adının verilmesini ister. Orçun Yücel’in bu isteği görüşülür ve aradan 3 gün geçtikten sonra THY Yönetim Kurulu kendisine olumlu cevap verir ve isteği kabul edilir. Yeni alınan Boeing tipi B737 TC-JHZ  tescilli uçağa 7 Mart 2014 tarihinde İZNİK adı verilir ve uçak seferlere başlar.



Bu konuda kendisiyle görüştüğümüz ÖZPAŞ İznik Şubesi Müdürü Orçun Yücel bize bu bilgileri verdikten sonra duygularını şöyle anlattı :
 O.Y. : “Güzel İznik’imizin adını THY- na yazdırdığım için çok  mutluyum. Uçak,İstanbul Atatürk Hava Limanı’nda seferlerine başlamış bulunmaktadır.Bundan son derece mutluluk duyuyorum. Bu kadar ses getireceğini  ummuyordum. Belki de kabul olmaz diye merakla bekledim. Cevap olumlu olunca çok sevindim. Uçak kalkarken yapılan anonsta “Dikkat  !.. Dikkat!.. İZNİK uçağı uçuşa hazırdır. Yolcuların yerlerini alması rica olunur “ demesi bile bir İznikli olarak insanı çok mutlu eder. Bundan tüm İznikliler’in gurur duyacağını umuyorum.”
 Orçun Yücel,2015 yılında İDO (İst. Deniz Otobüsleri) Genel Müdürlüğüne bir yazı yazarak İznik ile ilgili reklam yapılmasını ister ve onay gelir. İstanbul’a giderek yetkililerle görüşür. 1 ay sonra İDO’nun SEALİFE Dergisinde İznik ile ilgili makale yayınlanır ve reklamlar yapılır.
Ayrıca şu gibi etkinliklerde bulunur: “HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ” projesi  ile her  yıl İznik’in merkezindeki  ve köylerindeki okulları ziyaret ederek öğrencilere çeşitli hediyeler verip eğitimin önemini anlatır. İznik’in tanıtımı için çeşitli projeler üretip hayata geçirmek için çalışır.Doğup büyüdüğü topraklara yararlı olmak için elinden geleni gayreti gösterip pozitif sonuç almak için çabalar. Muhtaç durumdaki birçok öğrenciye ÖZPAŞ kanalıyla burs verilmesini sağlar.



Kendisine : “Memleketine bu kadar sevdalı olan Orçun Yücel’i siyaset sahnesinde görecek miyiz ? Böyle bir düşünceniz var mı ?” şeklindeki sorumuzu şöyle cevapladı :
O.Y. : “Elbette bir gün memleketimiz için elimizi taşın altına koymamız gerekirse,üzerimize düşeni seve seve yaparız. Her şeyden önce şu sözü hatırlayalım: Nasipte varsa gelir Şam’dan Yemen’den-Nasipte yoksa ne gelir elden ? Nasibimizde varsa siyaset yapmak,  zaten bir gün yaparız.”
Umarım er veya geç İznik böyle bir değerden yararlanır ve kendisini daha iyi yerlerde görürüz. Bu yoğun işlerinizden bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Başarılar Orçun Bey.
O.Y. : “Çok sağolun hocam. Ben de size çok teşekkür ederim.”


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.