SON DAKİKA
Hava Durumu

BATALLA’NIN BURSASPOR’A VEDASI

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2018 21:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.05.2018 21:20
Bursaspor’da bir yıldız daha kaydı. Arjantinli efsane futbolcusu Pablo Martin Batalla, Ankara’da oynanan Gençlerbirliği-Bursaspor maçında son kez takımının formasını giyerek ülkesinin yolunu tuttu. 1984 yılında Arjantin’in Cordoba kentinde dünyaya gelen Batalla, 2009/2010 sezonunda Velez Sars Field takımından Bursaspor’a transfer oldu. Babası Miguel Batalla aynı zamanda menajeridir. Futbolu, attığı goller, adrese teslim milimetrik pasları ve asistleriyle gönüllerde taht kurdu. Bursa seyircisi O’nu çok sevdi. Hatta taraflı-tarafsız tüm sporseverlerin gönlünü fethetti. İyi bir futbolcu, iyi bir 10 numara olmanın yanında efendi, saygılı, mütevazı ve tam bir profesyoneldi. Yabancı futbolcular içinde Galatasaray’da Hagi, Fenerbahçe’de Alex nasıl bir efsane ise Batalla’da Bursaspor’da öyle bir futbolcuydu. Bursa kentine ve Bursaspor taraftarına kendini çok sevdirdi. O’nun adına marşlar yazıldı, şarkılar söylendi.



                Batalla, Bursa’da gerçekten bir tarih yazdı. 2009/2010 sezonunda Ertuğrul Sağlam’ın teknik direktör olduğu dönemde Bursaspor’un Anadolu İhtilâlini yaratarak Süper Lig’de şampiyon olmasında Batalla’nın çok önemli katkıları oldu. Şampiyon oldukları 16 Mayıs 2010 tarihindeki son maçta Beşiktaş’a attığı gol unutulur gibi değil. Kısa boyuna rağmen, kafa golleri, nefis futbolu ve karakteriyle tam bir profesyonel futbolcu olması O’nu iyice büyüttü. Herkes O’na Bataşa diyordu. Çünkü Arjantin alfabesinde 2 tane ‘LL’ yan yana yazılınca, okunuşu ‘ş’ oluyormuş ve bunu da kendisi söylemiş. Onun içindir ki Batalla’ya genelde yazıldığı gibi değil de okunduğu gibi Bataşa bazen de Bataja denirdi. Kendisini defalarca seyrettim. Mesleğine düşkün, görevini en iyi yapmaya çalışan, gayret eden gerçekten çok karakterli bir futbolcuydu. Bursaspor’da Mesut Şen-Ersel Altıparmak-Nejat Biyediç-Elvir Baliç-Sedat 3, Süper Lig’in gol kralları Bahtiyar Yorulmaz-Okan Yılmaz ile Serdar Aziz gibi efsane fubolcular arasında yer aldı. Bursaspor’un şampiyon olduğu yılda, İspanyol Valencia takımı ile yapılan maçta Batalla, attığı golle Şampiyonlar Ligi’nde Bursaspor’un ilk golünü atan futbolcu olarak da tarihe geçti.
51 yıldır Bursaspor’u izleyen bir sporsever olarak, bir çok acı veya tatlı geçen maçlara şahit oldum. Birçok yıldız futbolcular seyrettim. Batalla’yı da defalarca seyrettim. Ancak kendisiyle bire bir görüşmem Özlüce Tesisleri’nde oldu. 2013 yılında İZNİK ÖZPAŞ AVM Müdürü Orçun Yücel ve İZNİK ENGELLİLER DERNEĞİ Başkanı Erdoğan Bıçak’ın organize ettiği ‘Bursasporlu Futbolcuları Ziyaret Gezisi’ne  Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olmam nedeniyle engelli kardeşlerimle birlikte  bende katıldım. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Kaptan Ömer Erdoğan, Serdar Aziz, Pinto, Vederson  ve Batalla ile kısa da olsa konuşma fırsatı buldum. Fotoğraflar çekindik. İşte orada Batalla’ya bir kez daha hayran kaldım. Son derece beyefendi, altın kalpli, karşısındakine saygı duyan sempatik ve sevimli yüzlü müthiş bir insan. Böyle profesyonel bir futbolcu daha sonra takımın kaptanı oldu ve gün geldi Teknik Direktör Cristof Daum ile arası açıldı. Hocasına çok kırıldı. Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı da kendisine destek vermeyince, çok sevdiği Yeşil-Beyazlı formasına 2014 yılının şubat ayında veda ederek 2 yıl ara vermek zorunda kaldı ve Çin’in BJ Guoan takımına transfer oldu. Daha sonra 2 yıllık bir aradan sonra 2016 yılının ocak ayında tekrar Bursaspor’a geri döndü. 6 yıl formasını giydiği Bursaspor’a 2017/2018 sezonu sonunda veda etti. Batalla Bursaspor formasıyla toplam 250 maça çıktı. Trabzonspor maçıyla Bursalı taraftarların son kez karşına çıkıp o çok sevdiği seyircisine arkadaşlarının omuzlarında gözyaşlarıyla veda edişi, orta hakem Yaşar Kemal Uğurlu’nun sarı kartını çıkarıp Batalla’ya vermesi, bu arada çok sevdiği Joaquin Sabina’nın  “Asi estoy yo sin ti”nin stad hopörlerinden seslendirilmesi görülmeye değerdi. Kendisine sorulduğunda Bursaspor formasıyla şampiyon oldukları ve bir de gol atıp Beşiktaş’ ı 2-1 yendikleri maçı unutamadığını söylüyor.



              Batalla’yı çok sevdik, çok özleyeceğiz ve arayacağız. O hiçbir zaman para peşinde olmadı. İstese 3 büyüklere transfer olurdu. Yabancı bir oyuncunun bu kadar güzel izler bırakarak ayrılmasını hiç unutmayacağız. Umarız teknik adam olarak Bursaspor’a geri döner. Futbola başladığı ilk takımında 1 yıl daha futbol oynayıp yeşil sahalara veda etmek isteyen Batalla’nın hedefinde, 2-3 yıl antrenörlük kurslarına katıldıktan sonra Bursaspor’a teknik adam olarak geri dönmek olduğu söyleniyor.
                 Bundan sonraki yaşamında sana başarılar dileriz. Seni anılarımızda hep yaşatacağız. Yolun açık olsun boyu küçük-yüreği büyük insan Batalla.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.