SON DAKİKA
Hava Durumu

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER

Yazının Giriş Tarihi: 04.08.2019 21:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.08.2019 21:18
Öğretmenlik, çok onurlu  ve bir o kadarda kutsal bir meslektir. Bir çok öğrencinin hayallerini süsler. Tüm meslekleri  yetiştiren öğretmendir. Bilim Adamı,doktor,hakim, mühendis,subay milletvekili, aklınıza gelen her meslek sahibi öğretmenlerin eseridir.
Öğretmen, koklamaya değer en güzel bir çiçektir. Onlar bir mumdur,etrafını aydınlatır ancak kendileri erir. Atatürk, bir sözünde “ Dünyanın her yerinde öğretmenmler, insan toplumunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır” diyerek  öğretmenin önemini, değerini ve saygınlığını ne güzel belirtmiştir. Ancak, 1941 yılında açılan ve 1954 yılında dönemin iktidarı tarafından kapatılan ve eğitim sistemimiz için bir yıkım olan Köy Enstitüleri Döneminde kızını bir öğretmene vermek için yanıp tutuşan anne ve babalar, aradan geçen yıllar sonra öğretmene kız verirken nazlanıyorlar. Ama okuyan gençlerimiz girdikleri üniversite sınavlarda  herşeye rağmen yine de tercih ediyorlar. İktidar olanlar öğretmen okullarını bitirenlerin önüne KPSS(Kamu Personelini Seçme Sınavını ) koyuyorlar.
Bir öğrenci 4 yıl ilkokul, yıl ortaokul, 4 yıl lise ve 4 yılda üniversite olmak üzere en az 16 yıl okuyor,eğitim-öğretim görecek, bu okullardan başarıyla mezun olacak ama getirilen bir sınavla öğretmen olamayacak. Üstelik ülkemizde 200 bin öğretmen açığı varken 10 bin-15 bin öğretmen alınınca sanki çok öğretmen alınıyormuş gibi bir hava yaratılacak. Üniversite bitirmiş bir gencin başarısını sadece 1 sınavla nasıl ölçeceksiniz ? 400.000 öğretmen adayı atama bekliyor. Bu gençler bunca yıl boşuna mı okudular ? Boşuna mı emek harcayıp göz nuru döktüler ? Dişinden tırnağından artırıp yokluk ve yoksulluk içinde çile çeken analar-babalar boşuna mı çocuklarını okuttular ? Bunu anlamak mümkün değil. Böyle bir sistem olabilir mi ? Öğretmenlik sadece 1 sınavla belirlenen meslek olmamalı. Öğretmenlik bir aşk,bir sevda,bir heyecan,insanın içinden gelen bir duygu ve istektir. Bu duygu ve düşünceleri ölçen bir alet daha ölçülmedi. Peki bu öğretmen adayları yetersiz ve başarısızsa niye aylık  800-1000-1200 T.L. gibi komik ücretlerle okullarda çalıştırılır ?
Öğretmen açığı gibi büyümüşken , bir çocuğunun boşta gezdiği ve işportacılık yaptığı bu gençlerimiz niye atanmaz ? Suriyelilere eski parayla 250 katrilyon para harcanırken, bizim öz evladımız gençlerimizin atamalarına sıra gelince mi devletin parası olmuyor ? Okullarda ücretli öğretmen çalıştırılıyorsa demekki ihtiyaç var. Evlenme çağına gelmiş öğretmen adayı gençlerimiz artık sbunalım geçirip intihar edenler bile var. Yazıktır,günahtır. Devletin ve Milli Eğitim Bakanlığının yıllardır süren bu kanayan yaraya acilen bir çare bulması gerekiyor. Yazık çok yazık oluyor bu öğretmen adayı gençlerimize.  Bu genç beyinler öğretmen olmalı çünkü olmak için okuyorlar.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.