SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD’nin Cargill’i ölüm saçıyor

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2018 21:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2018 21:39
CARGILL, ABD’nin çok güçlü ve dünyanın 2. büyük bir şirketidir. Nişasta ve mısır şurubu üretir. Bursa’nın Orhangazi İlçesi sınırları içindeki tarım ve su havzası  üzerinde yer alır. Nişasta bazlı şeker üretimi yapan bir fabrikadır.
Kuruluş aşamasında yürütmeyi durdurma kararı verilen tüm yargı kararlarına rağmen üretime devam eden Türkiye’nin verimli kaynaklarından ucuz bir biçimde yararlanmak için Bursa gibi alanları seçen bir ABD firmasıdır. Sahibinin de bir Yahudi olduğu söylenir. İthal mısırı satın alarak,ucuz maliyetli mısırdan ürettiği yüksek fiyatlı nişasta bazlı şekeri ortağı bulunduğu ülkelere veren çok uluslu bir gıda tekelidir. Genetik yapısı bozulmuş mısır ile ürettikleri şekeri maalesef halka kullandırırlar. Gittikleri ve açtıkları fabrikaların bulundukları yerlere okul ve sağlık ocağı yaparak halkın gözünü boyarlar. Türkiye’de 1986 yılından beri faaliyetlerde bulunan CARGİLL, İstanbul, Ankara,İzmir,Bursa,Adana, Kocaeli,Balıkesir gibi illerimizde kurdukları fabrikalar ile nişasta ve tatlandırıcı üretimi yaparak ülkemizde satış yapıyor. Bursa’da 1997 yılında başlayan süreç 2000 yılında Orhangazi Mısır İşletme Tesisleri’nin tamamlanması ve üretime geçilmesiyle son bulmuştur.
Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’in döneminde kuruluş aşamasında birçok olaylar yaşanmış ve Bursa Barosu CARGİLL’in kurulmaması için dava açmıştır. Bazı demokratik kuruluşlar,sivil toplum örgütleri ve yöre halkı bölgedeki  ürünlere zarar verir ve yer altı kaynaklarındaki suların azalmasına neden olur diyerek tepki göstermişlerdir. İznik Gölü’ne 6 km mesafede kurulan fabrika, Bursa Barosu’nun bütün davaları kazanmasına rağmen, yargı kararlarına uyulmamış ve bölgedeki 1. derece sulanabilir en verimli tarım arazisi üzerine kurulmuştur. Bunların isterlerse alamayacakları yer yoktur. Tenekelerdeki şeker şurubunun 1 kg-ı bizim beyaz şekerin 250 kg-mına eşittir. Yani korkunç bir kâr elde ediliyor. Bu demektir ki, ülkemizdeki şeker fabrikaları tek tek kapanacaktır ve bir taraftanda kapanıyor zaten.Bu fabrikalarda çalışanların hiçbiri DNA sı değiştirilmiş bu şuruba dokunmazlarmış. Çünkü kanser, şeker hastalığı,kolesterol ve kısırlık yaptığı söyleniyor.Bu şurup hem çok ucuza mal ediliyor ve hem de tadı şekerden kat kat tatlıdır. Ülkemizde satılan Coca Cola, Pepsi,ColaTurka ve Fanta başta olmak üzere tüm meyve sularında,hemen hemen tüm bisküvi,gofret ve çikolatalarda bunu kullanıyorlar.(Geçenlerde Bursa-Orhangazi sınırları içinde ve İznik Gölü’ne yakın bir yerde kurulan CARGİLL fabrikasını ziyaret ettik. Fotoğraf çekmemize güvenlikçiler izin vermedi. Fabrika adeta bir zehir kusuyor.)
                Emperyalist ülkeler silah ile yapamadıkları soykırımı, genetiği bozdukları gıda ile yapıyorlar. CARGİLL  gibi fabrikaların ABD de kurulmaması da çok ilginç. Neden kendi ülkelerine kurmuyorlar acaba hiç düşündünüz mü ?Sivil Toplum Örgütleri, Sağlık Örgütleri neredesiniz ? Çocuklarımız,  torunlarımız ve geleceğimiz için zaman çok geçmeden kalkın ayağa…





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.