SON DAKİKA
Hava Durumu

#Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz

YENİŞEHİR YÖREM - Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

BUÜ’den otizmli yetişkinler için yapay zekâ destekli asistan Haber

BUÜ’den otizmli yetişkinler için yapay zekâ destekli asistan

BUÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Özel Eğitim Bölümü akademisyenlerinin disiplinler arası işbirliğiyle oluşturduğu ASSIST-AI (Otizmli Yetişkinlerin Sosyal Beceriler Kazanımı ve Toplumsal Yaşama Katılımı İçin Yapay Zekâ Destekli Sanal Asistan Tasarımı ve Geliştirilmesi) projesi ile otizmli bireylerin özellikle sözlü ve sözsüz iletişim becerilerini güçlendirmeye odaklanılacak. Uluslararası konsorsiyum görev alacak Proje ekibinde yer alan Prof. Dr. Ahmet Emir Dirik, Doç. Dr. Murtaza Cicioğlu, Dr. Öğr. Ü. Özge Boşnak ve Öğr. Gör. Koray Aki tarafından geliştirilen proje uluslararası bir konsorsiyumla yürütülecek. Almanya merkezli AspireEducationGroup koordinatörlüğünde çalışacak konsorsiyumda Türkiye'den BUÜ Teknoloji Transfer Ofisi'nin yanı sıra, alanında uzman ve deneyimli kurumlar olarak Sustainable Development Studies Network (Belçika), AutismoAndaluca (İspanya), InstitutRégionald'InsertionProfessionnelle et Sociale (Fransa) ve AMAE (Portekiz) yer alıyor. Otizmli bireylerle çalışanlar için de kapsamlı bir eğitim paketi hazırlanacak Proje ekibi, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’ı ziyaret ederek çalışmalara dair bilgi verdi. Akademisyenler adına konuşan Öğr. Gör. Koray Aki, geliştirilecek dijital sistemin otizmli bireylerin günlük yaşamda karşılaşabileceği durumlara göre tasarlanacağını vurguladı. Sanal asistanın kültürel olarak uyarlanabilir, sosyal etkileşim senaryolarını içeren ve bu içeriklerin merkezinde yapay zekâ destekli olacağını aktaran Öğr. Gör. Koray Aki; "Ayrıca proje kapsamında, otizmli bireylerle çalışan profesyoneller ve aileler için de kapsamlı bir eğitim paketi hazırlanacak. Geliştirilen bu yenilikçi dijital çözüm, pilot uygulamalarla test edilip kullanıcı deneyimlerine göre son şeklini alacak" dedi. Rektör Yılmaz’dan tebrik Bu kapsamlı çalışmalarından ötürü tüm proje ekibini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz da duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Projenin disiplinler arası işbirliği ile ortaya çıkmasının önemine dikkat çeken Rektör Yılmaz, ASSIST-AI'nın özel gereksinimli bireylere yönelik yenilikçi ve erişilebilir çözümlere öncülük edeceğine inandığını belirtti.

BUÜ’de akademik başarı hızı yükselmeye devam ediyor Haber

BUÜ’de akademik başarı hızı yükselmeye devam ediyor

Rektörlük B Salonu’nda yapılan etkinliğe BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Esra Karaca, dekanlar, bölüm başkanları ile akademik ve idari personel de hazır bulundu. Akademisyenlerin çabalarına teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, 2024 yılı verilerindeki belirgin artışın üniversiteye taze bir dinamizm kattığını söyledi. Rektör Yılmaz, "Büyüklük olarak bizim ölçeğimizdeki üniversitelerle aramızda bir puan makası vardı. Rakiplerimizde de iyileşme var ama bizim iyileşme hızımız onlardan daha hızlı. Bu makası kapattığımızda, o hanenin içerisine girdiğimizde hemen üstümüzdeki 3-4 üniversiteyi daha geçebilmemiz mümkün hale gelecek. Başta aşağı doğru yönelmiş olan okları yukarı çevirdik. Şimdi sıra, ligde kalma korkusunu tamamen atıp yukarı doğru hamle etme gayretinde" şeklinde konuştu. Rektör Yılmaz, uluslararası sıralamalarda da artık 1500+ bandında gezindiklerini, ancak hedeflerinin bu 1500+’dan hızla çıkıp binin içerisine girmek olduğunu yineledi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, üniversitenin Araştırma Üniversiteleri değerlendirmesindeki yükselişini somut verilerle destekledi. Prof. Dr. Kırıştıoğlu, Ar-Ge Koordinatörlüğü raporlarına göre, 2024 yılında 31 parametrenin yaklaşık 20'sinde yükseliş kaydettiklerini ve bu durumun memnuniyet verici olduğunu belirtti. Kırıştıoğlu, toplam Q1 yayın sayısının 2023’teki 816’dan 2024’te 951’e yükseldiğini, proje sayısının 80’den 164’e çıkarak iki katına çıktığını, fon tutarının ise 13 milyon TL’den 49 milyon TL’ye fırladığını, uluslararası fonlarda ise üç kattan fazla artış yaşandığını aktardı. Kırıştıoğlu, özellikle aylık bazda rekor kıran Q1 yayın sayısının 42’ye ulaşmasının, üniversitenin bu konuyu ne kadar ciddiye aldığını gösterdiğini vurguladı. Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Esra Karaca ise üniversitenin sürekli yükselen performansına dikkat çekti. Karaca, Eylül ayı içerisinde 42 adet Q1 değerli makale yayınlanarak yeni bir rekora imza atıldığını duyurdu. Ayrıca, 2025 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla yapılan 283 Q1 yayın ile, kalan üç ayda 2024 rakamlarının üzerine çıkılmasının garantilendiği ifade etti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.